Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Félrediagnosztizálták a korábbi veszprémi kézilabdázó sérülését

2023. november 28. 19:46 // Forrás: MTI
Félrediagnosztizálták Stranigg János sérülését, ezért idén biztosan nem mutatkozhat be a francia férfi kézilabdaligában szereplő US Créteil csapatában.

A Fejér-B.Á.L. Veszprémtől idén nyáron távozott átlövő szeptember végén az MTI-nek elmondta, hogy az alapozást végigcsinálta új csapatával, majd egy kivételével az összes felkészülési mérkőzésen pályára lépett, de az utolsó találkozón volt egy rossz kitámasztása, amikor meglökték, és a térde begyulladt. Utána pihentette, majd másfél hét után edzésbe állt, de továbbra sem volt tökéletes, ezért úgy döntöttek, hogy kap egy három adagból álló hialuronsavas injekciókúrát.

Akkor azt jósolta, hogy október első hétvégéjén bemutatkozhat a francia élvonalban, de erre azóta sem került sor. Kedden az M1 aktuális csatornán pedig azt nyilatkozta, a felépülése jól halad, és azért húzódik el ennyire, mert először rosszul diagnosztizáltak.

Egyelőre nem tudják pontosan, mikor térhet vissza a pályára Stranigg János (archív fotó)Egyelőre nem tudják pontosan, mikor térhet vissza a pályára Stranigg János (archív fotó)

"A rehabilitációval elindultunk egy irányba, de utólag kiderült, hogy ez nem volt jó irány, mert amikor visszatértem a pályára, ismét fájdalom jelentkezett" - magyarázta.

Hozzátette, az újabb MRI-vizsgálat során kiderült, hogy sérült a porcfelszín a térdében, tehát komolyabb a baj, mint gondolták, és több időre, illetve más kezelésre van szüksége. A rehabilitációja újrakezdődött, és egyelőre nem tudják pontosan, mikor térhet vissza a pályára, de valószínűleg januártól állhat ismét edzésbe.

Az újabb injekció után két hétig nem terhelhette a térdét, és bár cseleznie még mindig nem szabad, de a lövéseket lábmunka nélkül már gyakorolja.

"A legnehezebb az volt, hogy úgy tűnt, visszatérhetek a pályára, de amikor már visszaállhattam volna, kiderült, hogy mégsem" - mondta Stranigg, akinek csapata a 12. helyen áll a 16 együttesből álló mezőnyben.

vehir.hu
Baumann Béla

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.