Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ismeretlen vállalkozó, önkormányzati képviselő és helyi lakosok is tettek a Füredidomb zöldítéséért

2023. november 27. 11:13
Tizenkilenc facsemetét ültetettek el hétvégén a Füredidomb három helyszínén. Az zöldítő programban Kovács Áron, a városrész önkormányzati képviselője mellett helyi civilek és egy neve elhallgatását kérő vállalkozó is részt vett.

A Kalmár téri játszótér, a Szabadságpuszta felé tartó kerékpárút mellett és a Mester utcai közösségi kertek köré is kerültek babérmeggy és fenyőfa facsemeték hétvégén. Az összesen tizenkilenc növény elültetését Kovács Áron önkormányzati képviselő szervezte meg, ő saját képviselői keretéből is fordított rá, rajta kívül pedig egy helyi vállalkozó is támogatta az akciót, aki azt kérte, hogy kilétét fedje homály.

Szombaton délelőtt a képviselő mellett a nemrég megalakult Füredidombi Egyesület tagjai és a környéken élő veszprémi lakosok is részt vettek az ültetésben. Kovács Árontól megtudtuk, hogy az előkésztő munkában és a helyszínek kijelölésében a VKSZ Zrt. Parkgondozási csoportja is segített. Erre azért is volt nagy szükség, mert Veszprémben egyre kevesebb az olyan helyszín, ahová még el lehet ültetni új facsemetéket. Ez részben a föld alatti közművek elhelyezkedése miatt van így, valamint azért, mert az elmúlt években különösen nagy figyelmet szentelt a városvezetés a zöldítésnek. Idén például a mostani akció mellett már 786 darab fát és 73 947 cserjét ültettek el.

Hogy a mostani facsemeték a lehetőségeken belül hova kerüljenek a Füredidombon, azt egyfelől az itt élők igényei szerint határozták meg – folytatta Kovács Áron – valamint egy korábbi ígéretét teljesítette a képviselő, amikor a közösségi kiskertek létrehozásakor azt mondta, hogy azt egy fasor fogja körülölelni.

A mostani akciót hagyományteremtő céllal szervezték meg, a jövőben a lehetőségek függvényében további hasonló zöld-megmozdulások várhatók a képviselő elmondása szerint.

vehir.hu
további cikkek
Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. tegnap 13:59 Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte A kormánypártok szerdán és csütörtökön, Balatonalmádiban tartják a parlament tavaszi ülésszakát megelőző frakcióülésüket, amelyen döntenek az új államfőjelölt személyéről is - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 2024. február 19. 17:05 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével választás 2024 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével Egyelőre zárt ajtók mögött, de már lehet, hogy formálódik egy baloldali együttműködés Veszprémben. Csütörtökön az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért Egyesület tagsága találkozott egy belvárosi vendéglátóhelyen az LMP-s Gerstmár Ferenccel és a párt országos társelnökével, Ungár Péterrel. Habár a találkozó zárt ajtók mögött zajlott, portálunk megpróbálta kideríteni, hogy mi történt valójában csütörtök este. Jelenleg több ellentmondás is van még a történetben, de az már körvonalazódik, hogy a baloldal zöldebbik fele igyekszik felsorakozni Adamecz mellett. 2024. február 19. 11:59 Lemondott Balog Zoltán közélet Lemondott Balog Zoltán Balog Zoltán református püspök a február 16-ai Zsinat értekezletén lemondott lelkészi elnöki tisztségéről.   2024. február 16. 17:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.