Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ismeretlen vállalkozó, önkormányzati képviselő és helyi lakosok is tettek a Füredidomb zöldítéséért

2023. november 27. 11:13
Tizenkilenc facsemetét ültetettek el hétvégén a Füredidomb három helyszínén. Az zöldítő programban Kovács Áron, a városrész önkormányzati képviselője mellett helyi civilek és egy neve elhallgatását kérő vállalkozó is részt vett.

A Kalmár téri játszótér, a Szabadságpuszta felé tartó kerékpárút mellett és a Mester utcai közösségi kertek köré is kerültek babérmeggy és fenyőfa facsemeték hétvégén. Az összesen tizenkilenc növény elültetését Kovács Áron önkormányzati képviselő szervezte meg, ő saját képviselői keretéből is fordított rá, rajta kívül pedig egy helyi vállalkozó is támogatta az akciót, aki azt kérte, hogy kilétét fedje homály.

Szombaton délelőtt a képviselő mellett a nemrég megalakult Füredidombi Egyesület tagjai és a környéken élő veszprémi lakosok is részt vettek az ültetésben. Kovács Árontól megtudtuk, hogy az előkésztő munkában és a helyszínek kijelölésében a VKSZ Zrt. Parkgondozási csoportja is segített. Erre azért is volt nagy szükség, mert Veszprémben egyre kevesebb az olyan helyszín, ahová még el lehet ültetni új facsemetéket. Ez részben a föld alatti közművek elhelyezkedése miatt van így, valamint azért, mert az elmúlt években különösen nagy figyelmet szentelt a városvezetés a zöldítésnek. Idén például a mostani akció mellett már 786 darab fát és 73 947 cserjét ültettek el.

Hogy a mostani facsemeték a lehetőségeken belül hova kerüljenek a Füredidombon, azt egyfelől az itt élők igényei szerint határozták meg – folytatta Kovács Áron – valamint egy korábbi ígéretét teljesítette a képviselő, amikor a közösségi kiskertek létrehozásakor azt mondta, hogy azt egy fasor fogja körülölelni.

A mostani akciót hagyományteremtő céllal szervezték meg, a jövőben a lehetőségek függvényében további hasonló zöld-megmozdulások várhatók a képviselő elmondása szerint.

vehir.hu
további cikkek
Összefogás a tudomány népszerűsítéséért Összefogás a tudomány népszerűsítéséért Tudománynépszerűsítő, kutatási, oktatási és képzési, fejlesztési célból kötött együttműködési megállapodást a Selye János Diáklabor pályázat kapcsán a Pannon Egyetem, a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikum és a Charles River Laboratories Hungary Kft – közölte az egyetem. tegnap 13:26 Ne sodord veszélybe a vízimadarak életét, ne etesd őket! Ne sodord veszélybe a vízimadarak életét, ne etesd őket! Az utóbbi években egyre növekvő aggodalommal figyeljük a vízimadarak etetésének népszerűségét, mely jelentős ökológiai és egészségügyi kockázatokkal jár. tegnap 12:03 Addikciók ellen – csellengő fiatalok, drogok, digitális függőség Addikciók ellen – csellengő fiatalok, drogok, digitális függőség A hétfő délelőtti konszenzusos minikonferencia során bemutatták a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok által kezdeményezett fejlesztéseket azok a szakemberek, akik részt vesznek a kábítószerügyi stratégia végrehajtásában. Az eseményen ismertették a KAB-KEF-21-0004 "A KEF-ek fejlesztése Veszprém megyében" pályázat eredményeit is.   tegnap 12:11 A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkaidő statisztikájában a kávészünetek látszólag csak kidobott percek a termelékenységből, viszont több kutatás is igazolta már, hogy a munkahelyen elköltött kávék nem csak az egészségre, hanem a munkabírásra is jó hatással van. Persze ebben az esetben is ott villog a mértékletesség piros lámpája. 2024. június 24. 13:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.