Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Aki énekel, az vidám, aki vidám, az szeretetteljes

2023. november 20. 13:54
A tizenötéves sólyi dalkör hétvégén ünnepelte jubileumát, ahol ismét megmutatták, hogy az egyetlen titkuk, ami összetartja őket, hogy egyszerűen szeretnek énekelni.

Tizenöt éve még 23-man alapították meg a sólyi dalkört, mára ez a létszám kevesebb már, de az aktív tagok lelkesedése mit sem változott. Rendszeres résztvevői a Veszprém melletti település ünnepségeinek, legyen az pirosbetűs ünnep, vagy csupán a falunap. De sohasem mondanak nemet akkor sem, ha más településre hívják őket fellépni. Ahogy a szombati ünnepségen Berdó Jánosné Jutka, a dalkör mostani vezetője mondta, nekik nem az a céljuk, hogy minél több díjat bezsebeljenek, egyszerűen csak szeretnek együtt lenni és énekelni.

Az ünnepi összejövetelen Kaptúr József, Sóly polgármestere úgy fogalmazott, tizenöt év hosszú idő, de Sólyon elrepült, ebben pedig a dalkörnek is nagy szerepe volt, akik mindig ott voltak a falu közösségével, ha valami fontos esemény történt.

A településvezető megemlékezett az alapítókról is külön név szerint, méltatásában pedig elhangzott, hogy ezek az emberek szabadidejüket áldozzák arra, hogy felkészüljenek az ünnepségekre különböző dalokból, ami pedig összetartja őket elsősorban az az éneklés iránti szeretet.

Az ünnepi alkalmon Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője is jelen volt, aki szintén a közösségépítő munkát emelte ki az elmúlt tizenöt évből, ahogy pedig megfogalmazta: akik énekelnek, azok vidám emberek, a vidám emberekben pedig ott van a szeretet, egy település arcát pedig elsősorban az ott élők határozzák meg, Sóly ezért egy vidám, szeretetteljes falu.

A szombati születésnapon a sólyiak mellett felléptek baráti népdalkörök is Felsőörsről, Hajmáskérről, Papkesziről és Vilonyáról is.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Az egész környéken népszerű a sólyi játszótér Sóly Az egész környéken népszerű a sólyi játszótér A sólyi megújult játszótér népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy olykor még más településekről is átjárnak ide a családok, hogy a gyermekek kedvükre használják a játékokat. Az önkormányzat a jövőben további fejlesztéseket tervez. 2024. február 16. 9:33 'Papírmalom állott, most kőhalom' történelem 'Papírmalom állott, most kőhalom' Sóly mellett a Séd partján van egy régi épületrom. Az omladozó falakról ma már nehéz megmondani, hogy mi is volt pontosan fénykorában. Lakóház, templom? Esetleg malom? Aki az utóbbira tippelt, az gondolta helyesen. De még így is maradt egy különlegesség, amit az épület történelme rejt magában. Itt nem búzát, vagy rozst őröltek az elődök. A sólyi malom egy papírmalom volt. 2024. február 3. 21:29 Így is lehet nyugdíjasként élni nyugdíjas Így is lehet nyugdíjasként élni Ötödik éve szervezik meg a Szenior Találkozót, aminek ezúttal Sóly volt a házigazdája. A pénteki „fesztiválon” a környéken élő nyugdíjas klubok tagjai – közel 700-an – azt is megmutatták, hogyan kell erősíteni a közösségeket és 60 év felett aktívan jól szórakozni. 2023. augusztus 25. 22:42 Falunap és átadási szertartás Sólyon Falunap és átadási szertartás Sólyon Színes napot hagyhatnak maguk mögött a sólyiak, hiszen a vasárnap is tartó falunap, és a Magyarok Kardja átadó ünnepsége is összehozta a közösséget. 2023. július 1. 18:52

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.