Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C

Új logisztikai központot nyitott Veszprémben a Balluff

2023. november 17. 14:21
A négy korábbi helyi raktár összevonásával létrejött ötezer négyzetméteres logisztikai központ teljes és félautomata raktártechnológiai rendszereivel sokkal hatékonyabbá válik a termékkiszolgálás a régióban.

Az érzékelő- és automatizálási specialista cég ezzel egy fontos lépést tett saját globális gyártási és logisztikai hálózatának megerősítése felé: mind a korábbi kínai Chengduban történt termelésbővítés, mind a mexikói Aguascalientesben nyílt új sorozatgyártó üzem, mind a veszprémi beruházás azt a célt szolgálja, hogy rugalmasabbá váljanak a globális ellátási láncok és rövidüljenek a szállítási idők a három fő régióban, Amerikában, Európában és Ázsiában.

Ehhez persze az is kellett, hogy a veszprémi telephely jelentős eredményeket könyvelhetett el közel 35 éves fennállása alatt – hangsúlyozta Ötvös Tamás, a Balluff-Elektronika Kft. ügyvezetője a csütörtöki ünnepélyes megnyitón. A cég 1989-ben az első nyugat-európai beruházó volt Veszprémben, azóta folyamatos növekedés és változás jellemezte tevékenységüket. A veszprémi mára a Balluff második legnagyobb fejlesztési bázisa mintegy 1000 foglalkoztatottal, a három sorozatgyártó telephely közül pedig a legnagyobbá fejlődött: évente több mint 4,2 millió érzékelőt, azonosítási megoldást, ipari kommunikációs és hálózattechnikai komponenst gyártanak le Veszprémben és Csetényben. Utóbbi telephely létrejöttére különösen büszkék, hiszen újdonságnak számított akkoriban egy kistelepülésen gyárat létrehozni, s tulajdonképpen ennek a befektetésnek köszönhető, hogy ma meg merték lépni a logisztikai központ felépítését.

„Ezt a központot a jövőnek építettük, azért, hogy a nemzetközi logisztikai hálózatban minél hatékonyabban láthassuk el alapanyagokkal és késztermékekkel Európát és a távolabbi kontinenseket is. Az sem titok, hogy a gazdasági, munkaerőpiaci hatásoknak is meg kell felelni: az automata és félautomata rendszerekkel a munkaerőt is tudjuk pótolni” – emelte ki az ügyvezető.

Az 5000 négyzetméteres csarnokban egy teljesen automatizált kisdobozos tárolási rendszer és egy új, szűkfolyosós raktárrendszer is helyet kapott, előbbi az alkatrészek és félkész termékek számára szolgál, míg utóbbi a raklapok és a hosszú áruk számára. Ezzel a megoldással a tárolási sűrűség és a sebesség is nőtt.

Hondo Santos, a Balluff Gmbh. logisztikai vezetője elmondta, a logisztika sokat változott cégüknél: 22 évig lényegében úgy szállították ide a az alkatrészeket az építésre, majd tovább, idővel viszont Veszprémre helyezték a fókuszt, s ma már a kelet-európai régiót és Ázsiát is innen szolgálják ki.

Frank NonnenmannFrank Nonnenmann

Frank Nonnenmann, a Balluff Gmbh ügyvezető igazgatója és az ellátási lánc vezetője szerint cégül letette a voksát Veszprém mellett, a beruházás tehát a lokációt is fejleszti. Emellett egy sikeres pilot projektről is beszélhetünk, hiszen az érzékelők gyártásában már élen járnak, de a jövőben szeretnék a logisztikai tevékenységüket is erősíteni az egész világon annak érdekében, hogy az egyes régiókban minél gyorsabban juttathassák el a termékeiket.

Porga Gyula polgármester arról beszélt, a mostani beruházás – s egyáltalán a Balluff veszprémi jelenléte – nemcsak a cég, Veszprém életében is fontos mérföldkő. Hihetetlen bátor döntés volt 1989-ben egy családi vállalkozás részéről egy formálódó világrendű országba befektetni, arra pedig talán még ők se mertek gondolni, hogy egyszer majd nemcsak gyártó, de kutató-fejlesztő tevékenységet is fognak itt végezni a munkatársaik, valamint a logisztikában is élen járnak. A Balluff azonban mindig úttörő volt: megágyaztak a többi multinak is, hogy a térségben terjeszkedjenek, a veszprémi menedzsment felkészültsége pedig most lehetőséget adott arra is, hogy új szintet lépjenek.

A fejlődés egyébként továbbra sem áll meg a városban: több terv is van a veszprémi gyár szerepének, stabilitásának, jövőképének megerősítésére, illetve a munkatársak komfortérzetének növelésére.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint
további cikkek
A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A magyarok összességében kedvezően fogadják az új palackvisszaváltási rendszer bevezetését, a lakosság háromnegyede igyekezni fog, hogy minden betétdíjas palackot visszaváltson - derül ki a Reacty Digital kutatásából.  tegnap 11:37 Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Alakulásuk után rögvest egy mindenkit bezáró világjárvánnyal kellett szembenézniük, ez mégsem rengette meg az elképzeléseiket: a Cholnoky Kerekasztal várt, kitartott, újra aktivizálódott és ma már negyedik születésnapját ünnepelhette. 2023. november 28. 15:43 Veszprémi védőháló Böjte Csaba gyermekotthona felett Veszprémi védőháló Böjte Csaba gyermekotthona felett Amikor a világjárvány nem gátolta a szabad mozgást, Veszprémből minden év decemberében elindult egy furgon egyenesen az erdélyi Kovásznába, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által alapított Boldog Apor Vilmos Ház gyermekotthonba megrakodva adományokkal. Romániában jelenleg viharos időszakukat élik Csaba testvér karitatív szervezetei, a veszprémi segítség viszont idén sem marad el. Sőt, a helyi vállalkozók és magánemberek adományait idén már ismét személyesen viszik ki Erdélybe. tegnap 11:41 Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek V-Busz Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek 2024. február 1-től egy vonaljegy áráért utazhatnak a veszprémi helyi járatokon a diákok, jelentette be Porga Gyula polgármester. A V-Busz életében azonban nem ez lesz az egyetlen újítás a jövő évben, hamarosan új elektromos járművekkel is bővülhet a buszflotta. 2023. november 28. 11:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.