Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 15. Henrik
Veszprém
25°C
2024. július 15. Henrik
Veszprém
25°C

Leállt és valószínűleg újra sem indul a péti Nitrogénművek

2023. november 14. 9:04 // Forrás: Nyitókép: Index.hu
Kezdetben arról szóltak a hírek, hogy csak egy hónapra áll le Pétfürdőn a műtrágyagyártás, de a tulajdonos legfrissebb nyilatkozata szerint nem is tervezik az újraindítást, így 93 év után befejezheti a működését a Nitrogénművek.

Bige László, a péti Nitrogénművek elnök-vezérigazgatója az Agrárszektornak mondta el, hogy november 6-án egy hónapra valóban leállították a termelést a gyárban, azonban jelen állás szerint ez nem csak a tervezett egy hónapig tart. Ellenkezőleg, nem is tervezik az újraindítását.

A döntés mögött a júliusban megjelent, a széndioxid-kvóta kiosztására és eladására vonatkozó rendelet áll, mondta a portálnak Bige. Ez olyan adóterhet jelentett a cégnek, amely veszteségessé tette a gyártást és semmilyen formában nem sikerült kigazdálkodnia a cégnek, mondta el a cégvezető. Sajtóértesülések szerint a mostani döntés ezer ember munkahelyét érinti.

A Nitrogénművek, amely a Bige Holding Csoport tagja, tehát Bige László egyben a cég többségi tulajdonosának is tekinthető a hazai műtrágyapiacon 60%-os részesedéssel bír. A tavalyi nettó árbevételük meghaladta a 182 000 000 ezer forintot és akkor még közel 30 milliárd forint nyereséget is termeltek. Bige László  pedig évek óta rendszeresen felkerül a leggazdagabb magyar emberek listájára.

vehir.hu
további cikkek
A csehbányai falunap a generációk ünnepe közélet A csehbányai falunap a generációk ünnepe A nyár egyik legjobban várt eseménye Csehbányán idén is a hagyományőrző falunap volt szombaton, amely a hőség ellenére összehozta a lakosok minden generációját egy felejthetetlen közös ünneplésre. A falu apraja-nagyja összegyűlt, hogy közösen ünnepeljék a helyi kultúrát és hagyományokat, és ezúttal is sikerült egy különleges napot varázsolniuk. tegnap 15:56 Rálőttek Donald Trumpra Rálőttek Donald Trumpra Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. tegnap 1:23 Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál Kékszalag Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is a júliusi holdtöltéhez legközelebb eső hétvégén rendezik Európa legnagyobb tókerülő viadalát, az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat. A több mint 500 vitorlásból álló mezőny július 18-án csütörtökön reggel rajtol Balatonfüredről, de nem csak a verseny ideje alatt, hanem már július 13-tól, kilenc napon át színes programforgatag várja az érdeklődőket. 2024. július 13. 12:16 A jövőben a mostani hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni A jövőben a mostani hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni A jövőben a mostanihoz hasonló hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni - közölte az MCC Klímapolitikai Intézet pénteken. 2024. július 12. 12:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.