Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Leállt és valószínűleg újra sem indul a péti Nitrogénművek

2023. november 14. 9:04 // Forrás: Nyitókép: Index.hu
Kezdetben arról szóltak a hírek, hogy csak egy hónapra áll le Pétfürdőn a műtrágyagyártás, de a tulajdonos legfrissebb nyilatkozata szerint nem is tervezik az újraindítást, így 93 év után befejezheti a működését a Nitrogénművek.

Bige László, a péti Nitrogénművek elnök-vezérigazgatója az Agrárszektornak mondta el, hogy november 6-án egy hónapra valóban leállították a termelést a gyárban, azonban jelen állás szerint ez nem csak a tervezett egy hónapig tart. Ellenkezőleg, nem is tervezik az újraindítását.

A döntés mögött a júliusban megjelent, a széndioxid-kvóta kiosztására és eladására vonatkozó rendelet áll, mondta a portálnak Bige. Ez olyan adóterhet jelentett a cégnek, amely veszteségessé tette a gyártást és semmilyen formában nem sikerült kigazdálkodnia a cégnek, mondta el a cégvezető. Sajtóértesülések szerint a mostani döntés ezer ember munkahelyét érinti.

A Nitrogénművek, amely a Bige Holding Csoport tagja, tehát Bige László egyben a cég többségi tulajdonosának is tekinthető a hazai műtrágyapiacon 60%-os részesedéssel bír. A tavalyi nettó árbevételük meghaladta a 182 000 000 ezer forintot és akkor még közel 30 milliárd forint nyereséget is termeltek. Bige László  pedig évek óta rendszeresen felkerül a leggazdagabb magyar emberek listájára.

vehir.hu
további cikkek
Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség A Honvédelmi Minisztérium közleményében azt írta, Magyarország megnövekedett külföldi szerepvállalása és a megváltozott biztonsági környezet miatt szükségessé vált a légierő harcászati repülő képességének továbbfejlesztése. ma 13:48 Hétfőn választ államfőt a parlament Hétfőn választ államfőt a parlament A köztársasági elnököt február 26-án választja meg az Országgyűlés - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság pénteki ülését követően a Facebookon. ma 13:01 Példaértékű és áldozatkész munkájukért díjazták az ápolókat közélet Példaértékű és áldozatkész munkájukért díjazták az ápolókat 2014 óta hivatalosan is február 19. a magyar ápolók napja, annak emlékére, hogy ezen a napon született Magyarország első főápolója, a hazai ápolás fejlődésének kiemelkedő alakja, Kossuth Zsuzsanna. A jeles nap alkalmából a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház egy rövid ünnepség keretei közt köszöntötte egészségügyi szakdolgozóit és ismerte el mindennapos áldozatos munkájukat.   ma 11:22 Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik köztársasági elnöknek a kormánypártok - jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Balatonalmádiban, a Fidesz-KDNP kétnapos frakcióüléséről beszámoló sajtótájékoztatón. tegnap 13:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.