Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bejárták a Márkó-Bánd közötti új bicikliutat

2023. november 11. 20:32
Szombat reggel tartották a „Megyeszékhely kerékpáros megközelítését szolgáló hivatásforgalmi kerékpáros közlekedésfejlesztés Márkó-Bánd településeken” elnevezésű projekt záró rendezvényét.

A bándi látógatóközpontból indult a túra, majd a Márkói malomhídnál megállót tartottak, ahol a projekt részleteit ismertették. S ha már bicikliút avatás, akkor nem maradhatott el a kerékpáros közlekedés népszerűsítése sem, így az avatás most valóban szó szerint értendő, köszönhető ez a Tekerj a Zöldben!-nek. A kivitelezésért a COLAS Út Építőipari Zrt. felelt, s Ovádi Péter országgyűlési képviselő elmondta, remek munkát végeztek az ország egyik legszebb nyomvonalú bicikliútján.

Ovádi hozzátette, egy kerékpárút nem csak a településeket, de az embereket is összeköti, ez igaz a szóban forgó együttműködésre is: Veszprém-Márkó-Bánd hármasára. A legjobb visszacsatoló tényező, hogy mennyien használják az utat, folytatta az országgyűlési képviselő, majd hozzá tette, már most rengetegen választják, többek között alkalmas adott esetben a munkahely eléréséhez, de sokan sportolási lehetőségként tekintenek rá.

Ovádi kiemelte, olyan nagy volt már erre az igény, hogy hamar prioritássá vált a kerékpárút megvalósítása. Az országgyűlési képviselő megköszönte azoknak, akiknek igénye volt az út megépítésére.

Hartmann Antal márkói polgármester is felszólalt: pontosan tizenhárom éve kezdődött a település megfiatalítása, s ezen évek alatt igencsak megnőtt az igény a bicikliútra. Hartmann örömmel konstatálta, hogy már nagyon sokan használják. Steigervald Zsolt, Bánd polgármestere kiemelte, valóban rendkívül nagy népszerűségnek örvend az út, s bízik a folytatásban.

Felszólalt még Ferenczi Gábor, a Pro Veszprém kft. részéről, s ígértet tett az út folytatására Szentgál irányába. Ahogy utalt rá, sok-sok évbe telt az előkészítés, ugyanis nem volt egyszerű, hiszen számos ingatlant, s különböző besorolású területet érint a nyomvonal.

Az avatás folytatódott, s a veszprémi Bakony Expóig vezetett.

Fotók: Máhl Kornél

Szabó Eszter
további cikkek
LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   2024. április 27. 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. 2024. április 27. 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11 WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt Az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb tanulmányából aggasztó kép rajzolódik ki: a magyar serdülők a világ élvonalában vannak az alkohol kipróbálásában. tegnap 8:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.