Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bejárták a Márkó-Bánd közötti új bicikliutat

2023. november 11. 20:32
Szombat reggel tartották a „Megyeszékhely kerékpáros megközelítését szolgáló hivatásforgalmi kerékpáros közlekedésfejlesztés Márkó-Bánd településeken” elnevezésű projekt záró rendezvényét.

A bándi látógatóközpontból indult a túra, majd a Márkói malomhídnál megállót tartottak, ahol a projekt részleteit ismertették. S ha már bicikliút avatás, akkor nem maradhatott el a kerékpáros közlekedés népszerűsítése sem, így az avatás most valóban szó szerint értendő, köszönhető ez a Tekerj a Zöldben!-nek. A kivitelezésért a COLAS Út Építőipari Zrt. felelt, s Ovádi Péter országgyűlési képviselő elmondta, remek munkát végeztek az ország egyik legszebb nyomvonalú bicikliútján.

Ovádi hozzátette, egy kerékpárút nem csak a településeket, de az embereket is összeköti, ez igaz a szóban forgó együttműködésre is: Veszprém-Márkó-Bánd hármasára. A legjobb visszacsatoló tényező, hogy mennyien használják az utat, folytatta az országgyűlési képviselő, majd hozzá tette, már most rengetegen választják, többek között alkalmas adott esetben a munkahely eléréséhez, de sokan sportolási lehetőségként tekintenek rá.

Ovádi kiemelte, olyan nagy volt már erre az igény, hogy hamar prioritássá vált a kerékpárút megvalósítása. Az országgyűlési képviselő megköszönte azoknak, akiknek igénye volt az út megépítésére.

Hartmann Antal márkói polgármester is felszólalt: pontosan tizenhárom éve kezdődött a település megfiatalítása, s ezen évek alatt igencsak megnőtt az igény a bicikliútra. Hartmann örömmel konstatálta, hogy már nagyon sokan használják. Steigervald Zsolt, Bánd polgármestere kiemelte, valóban rendkívül nagy népszerűségnek örvend az út, s bízik a folytatásban.

Felszólalt még Ferenczi Gábor, a Pro Veszprém kft. részéről, s ígértet tett az út folytatására Szentgál irányába. Ahogy utalt rá, sok-sok évbe telt az előkészítés, ugyanis nem volt egyszerű, hiszen számos ingatlant, s különböző besorolású területet érint a nyomvonal.

Az avatás folytatódott, s a veszprémi Bakony Expóig vezetett.

Fotók: Máhl Kornél

Szabó Eszter
további cikkek
Sárközi Ákos hatfogásos Michelin-csillagos vacsorával érkezik a Malomkert Sörházba gasztronómia Sárközi Ákos hatfogásos Michelin-csillagos vacsorával érkezik a Malomkert Sörházba Május veszprémi gasztrodurranása lesz az az exkluzív vacsora, amivel a Malomkert Sörház készül. A Michelin-csillagos Sárközi Ákos helyi kollégájával, a Malomkert séfjével, Holczer Lászlóval egy hatfogásos vacsorával készül. A menüsor pontos tételeit ugyan nem árulták el, de így is sok mindenre fény derült a vacsorával kapcsolatban, amikor szerdán a népszerű séf Veszprémbe látogatott. tegnap 23:30 A NATO teljes erejével válaszolna, ha megtámadnák az egyik tagállamot közélet A NATO teljes erejével válaszolna, ha megtámadnák az egyik tagállamot A NATO "teljes erejével" válaszol, amennyiben valaki megtámadná Lengyelországot vagy a szövetség más tagállamát - jelentette ki Mark Rutte, a NATO főtitkára szerdán Varsóban, Donald Tusk lengyel kormányfővel közösen tartott sajtóértekezleten. tegnap 15:15 Megérkeztek a gólyáink közélet Megérkeztek a gólyáink Újabb jelét adta a természet, hogy beköszöntött a tavasz: Veszprémbe visszatértek a gólyák. tegnap 15:15 Az egységben van a gazdaság ereje gazdaság Az egységben van a gazdaság ereje Nem lett kevesebb a vállalkozásokra nehezedő problémákból, de az idei kilátások már bíztatóak. Viszont sok dolog így is külső tényezőktől függ, ezért továbbra is érvényes, hogy a cégek, az önkormányzatok és a felsőoktatási intézmények összetartása jelenleg a legfontosabb a hazai gazdaság szempontjából. Többek közt erről is szó volt a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Veszprém vármegyei szervezetének vállalkozói fórumán, amit kedden délelőtt tartottak. tegnap 15:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.