Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új műfüves focipályát adtak át az egyetem felső kampuszán

2023. november 8. 13:47
Kedd este az egyetemi házibajnokság soron következő fordulója előtt ünnepélyes keretek között adták át a Pannon Egyetem felső kampuszán lévő pályát, ami egyébként a város számára is nyitott.

Elsőként a Pannon Egyetem rektora, Gelencsér András köszöntötte a megjelenteket, s kiemelte, az egyetem mindig is fókuszba helyezte a sportot. Az elsők között volt, ahol a kötelező testnevelés bevezetésre került anno, ehhez persze a tárgyi feltételek is szükségesek voltak. Gelencsér bízik abban, hogy a pálya kellő módon ki lesz használva, bár ahogy a Pannon Egyetem sportvilágát ismerjük úgy véli, nem kell aggódni, hogy nem lesz rá igény.

Finta Péter – a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóság részéről – rávilágított, remek lehetőség a foci szerelmeseinek, hogy most már normális időben, este is lehet játszani, hiszen a pálya körül lévő fények ezt lehetővé teszik. Az egyetemen jelenleg tizenhárom csapat van, ami azt jelenti, hogy több mint százötven hallgató járhat mostantól a Pannon Egyetem felső kampuszán található műfüves pályára, noha nem csupán nekik szól ez a lehetőség. Cél, hogy a szabadidős sport még népszerűbb legyen városunkban.

Az elmúlt időszakban számos, az egyetem fejlesztésével kapcsolatos sajtótájékoztató/ünnepélyes átadó volt – kezdte meg beszédét Csillag Zsolt, az intézmény kancellárja. Örül annak, hogy a sportolási lehetőség az egyetemen kiemelkedő, ami a továbbtanulni vágyó középiskolásoknál döntő tényező lehet a Pannon mellett.

Palotai Nándor, a VESC szakosztályvezetője kiemelte, a város felől már nagyon sok megkeresés érkezett, ami a pálya használatáról szólt, tehát már kiderült, hogy igencsak nagy az érdeklődés. A város számára tehát nyitott, előzetes egyeztetés szükséges.

A Se villa, se kanál és a Taktaharkány SE meccs elindítására, valamint a pálya hivatalos megnyitására Gelencsér András rektor szó szerint megadta a kezdőrúgást.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. 2024. április 19. 22:43 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. 2024. április 18. 1:47 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40 Programajánló - A háború és béke kérdései Programajánló - A háború és béke kérdései Mindannyiunkat aggodalommal töltenek el a világban jelenleg zajló brutális háborúk, a megoldhatatlannak tűnő fegyveres konfliktusok. Mégis a modern társadalom információs zajában, a témában erősen átpolitizált kommunikációs térben roppant nehéz a valódi történésekről tudományosan megalapozott, hiteles információkhoz jutni. Erre reagál most a Pannon Egyetem és az MTA VEAB, akiknek közös szervezésében az egyik leghitelesebb magyar biztonságpolitikai szakértő érkezik Veszprémbe előadást tartani. 2024. április 9. 11:32

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.