Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
6°C
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
6°C

Új műfüves focipályát adtak át az egyetem felső kampuszán

2023. november 8. 13:47
Kedd este az egyetemi házibajnokság soron következő fordulója előtt ünnepélyes keretek között adták át a Pannon Egyetem felső kampuszán lévő pályát, ami egyébként a város számára is nyitott.

Elsőként a Pannon Egyetem rektora, Gelencsér András köszöntötte a megjelenteket, s kiemelte, az egyetem mindig is fókuszba helyezte a sportot. Az elsők között volt, ahol a kötelező testnevelés bevezetésre került anno, ehhez persze a tárgyi feltételek is szükségesek voltak. Gelencsér bízik abban, hogy a pálya kellő módon ki lesz használva, bár ahogy a Pannon Egyetem sportvilágát ismerjük úgy véli, nem kell aggódni, hogy nem lesz rá igény.

Finta Péter – a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóság részéről – rávilágított, remek lehetőség a foci szerelmeseinek, hogy most már normális időben, este is lehet játszani, hiszen a pálya körül lévő fények ezt lehetővé teszik. Az egyetemen jelenleg tizenhárom csapat van, ami azt jelenti, hogy több mint százötven hallgató járhat mostantól a Pannon Egyetem felső kampuszán található műfüves pályára, noha nem csupán nekik szól ez a lehetőség. Cél, hogy a szabadidős sport még népszerűbb legyen városunkban.

Az elmúlt időszakban számos, az egyetem fejlesztésével kapcsolatos sajtótájékoztató/ünnepélyes átadó volt – kezdte meg beszédét Csillag Zsolt, az intézmény kancellárja. Örül annak, hogy a sportolási lehetőség az egyetemen kiemelkedő, ami a továbbtanulni vágyó középiskolásoknál döntő tényező lehet a Pannon mellett.

Palotai Nándor, a VESC szakosztályvezetője kiemelte, a város felől már nagyon sok megkeresés érkezett, ami a pálya használatáról szólt, tehát már kiderült, hogy igencsak nagy az érdeklődés. A város számára tehát nyitott, előzetes egyeztetés szükséges.

A Se villa, se kanál és a Taktaharkány SE meccs elindítására, valamint a pálya hivatalos megnyitására Gelencsér András rektor szó szerint megadta a kezdőrúgást.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
A legek időszakát éli a Pannon Egyetem – hamarosan új rektorral folytathatja továbbra is az élmezőnyben Pannon Egyetem A legek időszakát éli a Pannon Egyetem – hamarosan új rektorral folytathatja továbbra is az élmezőnyben 2023-ban mintha még a csillagok is szerencsésen együtt álltak volna a Pannon Egyetem fölött, a veszprémi felsőoktatási intézmény sorról sorra döntötte meg a saját rekordjait. 2024. február 2. 11:30 Elindult a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilmfesztivál Veszprémben Elindult a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilmfesztivál Veszprémben Tizedik alkalommal rendezik meg a BIDF-et, amelynek veszprémi rendezvényét a Pannon Egyetem Humántudományi Kara látja vendégül. A helyszínt idén a Foton biztosítja. 2024. február 2. 14:45 A kukoricaföld, melyről az egyetem nőtt ki A kukoricaföld, melyről az egyetem nőtt ki Kedd délután az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban nyílt meg a 75 éves Veszprém egyeteme című kiállítás. 2024. január 24. 21:43 A Pannon Egyetem a világ egyetemeinek első öt százalékában Pannon Egyetem A Pannon Egyetem a világ egyetemeinek első öt százalékában Veszprémben mindenféle probléma nélkül ment végbe az egyetemi modellváltás, de hogy mit jelent ez pontosan, azt már kevesen ismerik mélységében. Erről is beszélgettünk Csillag Zsolttal, az idén 75 éves Pannon Egyetem kancellárjával. Hogyan változott a magyar felsőoktatás az elmúlt évtizedekben, mik voltak akkor és mik ma a kihívások? Hogyan reagált ezekre az intézmény és milyen stratégiája van a jövőre nézve? És egyáltalán, miért lett a Veszprémi Egyetemből Pannon Egyetem, ami ma a nemzetközi rangsorok alapján a világ élvonalába tartozik. 2024. január 23. 22:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.