Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
16°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
16°C

Az Ikast hibátlan mérlegét megtörve először nyert a Ferencváros

2023. október 28. 20:35 // Forrás: MTI
Az FTC-Rail Cargo Hungaria idénybeli első győzelmét szerezte meg pénteken a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében: a hatodik fordulóban 37-36-ra múlta felül az eddig százszázalékos vendégét, az Ikastot.

Női Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló, B csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Ikast HB (dán) 37-36 (20-17)
lövések/gólok: 50/37, illetve 52/36
gólok hétméteresből: 5/4, illetve 3/3
kiállítások: 8, illetve 10 perc

A BL-idényt gyengén kezdte az előző szezonban döntős Ferencváros, öt találkozón négy vereség mellett mindössze egy döntetlent ért el, miközben pénteki vendége a B jelű nyolcas egyedüli hibátlan gárdájaként várta az érdi találkozót.

Az eddigi formához képest meglepően jól kezdett a zöld-fehér együttes, támadásban Klujber Katrin, hátul pedig a fontos védéseket bemutató Böde-Bíró Blanka vezérletével 9-6-ra vezetett az első negyedóra után. Ezt követően kezdett magára találni a dán csapat, utolérte vendéglátóját (14-14), amely azonban a hajrában újra megrázta magát és visszaállította a háromgólos különbséget szezonbeli legjobb BL-félidejét produkálva.

A Ferencváros játékosai ünneplik a győzelmüket a kézilabda női Bajnokok Ligája csoportkörének 6. fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Ikast HB mérkőzésen az Érd Arénában 2023. október 28-án. MTI/Hegedüs RóbertA Ferencváros játékosai ünneplik a győzelmüket a kézilabda női Bajnokok Ligája csoportkörének 6. fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Ikast HB mérkőzésen az Érd Arénában 2023. október 28-án. MTI/Hegedüs Róbert

Rosszul indult a hazaiaknak a második játékrész, Tomori Zsuzsanna maradt lent egy összefejelés nyomán, emberelőnyben azonban üreskapus góllal négy találatra növelte előnyét a jó eredményért nagyot küzdő Ferencváros. Ebben a periódusban mindkét csapat könnyedén szerezte a gólokat. Az Ikast nyitott védekezésre váltott, támadásban pedig lehozott kapussal hét a hat ellen próbálkozott, majd negyedórával a vége előtt ismét három gólra zárkózott (28-25). Allan Heine megbízott vezetőedző együttese annak ellenére is tartani tudta előnyét a javuló Ikast ellen, hogy a hajrában az eddigieknél több hibával játszott. A záró három percen belül négygólos előnynél a ferencvárosi Beatrice Edwige kapott nyakra ütésért piros lapot, társai azonban a hektikus utolsó percekben nélküle is megtartottak egy találatot az előnyből, így a budapesti együttes megszerezte a hőn áhított első sikerét.

Klujber a találkozó legeredményesebbjeként 11 találatot szerzett, Andrea Lekic hétszer, Emily Bölk hatszor talált be. Az Ikastból Markéta Jerábková kilencszer, Emma Friis nyolcszor, Ingvild Bakkerud hatszor volt eredményes.

Korábban, A csoport:
DVSC Schaeffler-Brest Bretagne (francia) 31-24 (15-14)

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.