Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 16. Valter
Veszprém
26°C
2024. július 16. Valter
Veszprém
26°C

Bővíti magyarországi-kutatás fejlesztési tevékenységét a Continental

2023. október 27. 9:47 // Forrás: MTI
Bővíti magyarországi kutatás-fejlesztési tevékenységét a Continental, a járműipari vállalatcsoport 280 új munkahely létrehozását tervezi.

A Continental 2010 óta már 13 jelentősebb beruházást hajtott végre Magyarországon, ezek összértéke 100 milliárd forint körüli. A beruházások közül talán a most bejelentett képviseli a legnagyobb szellemi tudásbeli hozzáadott értéket, 280 mérnököt alkalmaznak majd három nagy projektben.

A Continental közleménye szerint a 280 új kutatás-fejlesztési munkahelyet 18,77 milliárd forint ráfordítással hozzák létre a tervek szerint 2024 végéig. A három egyedi kormánydöntés alapú támogatási projektben a magyar kormány 3,99 milliárd forinti állami támogatást nyújt a vállalatcsoportnak.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő elmondta: a Continental Veszprémben és térségében, illetve a vármegyében is a legnagyobb vállalat, amely a legtöbb munkavállalót foglalkoztatja. A vállalat beruházásai közül megemlítette, hogy tesztpályát is működtetnek Veszprém határában, ami azt mutatja, hogy a Continental hosszú időre tervez. Ovádi kiemelte a vállalat társadalmi szerepvállalását, illetve azt, hogy a Continental fizeti a legtöbb iparűzési adót a városban. A képviselő hangsúlyozta: az egyik legfontosabb stratégiai partner a veszprémi Pannon Egyetem, amely azt a tudásbázist adja, amelyre a Continental is építheti kutatás-fejlesztését.

Lóránd Balázs, a Continental Autonomous Mobility Hungary vezetője ismertette: az automatizált vezetési rendszereket fejlesztő csapat fennállásának ötödik évfordulóját ünnepli. Elkötelezettek az új technológiák alkalmazása mellett, amely kulcsfontosságú az autonóm mobilitás területén a versenyképesség szempontjából.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál A mohácsi csata IV. tömegsírjánál idén nyáron megkezdett feltárás is igazolja, hogy mintegy kétezer letérdeltetett foglyot kaszaboltak le szablyával az ütközetet követően. tegnap 15:22 Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak HEREND mára világelső kézműves luxus porcelánt készítő manufaktúrává vált. Herend nevének hallatán a világon mindenki a tökéletes minőségű luxus porcelánokra gondol, amely Magyarország országimázsának része. Ugyanígy a Forma 1 Magyar Nagydíj szervezői is, akik 2024. évben ismét a Herendi Porcelánmanufaktúrára bízták meg, hogy tervezze meg és készítse el a magyar verseny győzelmi és konstruktőri trófeáit. tegnap 13:48 A csehbányai falunap a generációk ünnepe közélet A csehbányai falunap a generációk ünnepe A nyár egyik legjobban várt eseménye Csehbányán idén is a hagyományőrző falunap volt szombaton, amely a hőség ellenére összehozta a lakosok minden generációját egy felejthetetlen közös ünneplésre. A falu apraja-nagyja összegyűlt, hogy közösen ünnepeljék a helyi kultúrát és hagyományokat, és ezúttal is sikerült egy különleges napot varázsolniuk. 2024. július 14. 15:56 Rálőttek Donald Trumpra Rálőttek Donald Trumpra Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. 2024. július 14. 1:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.