Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bővíti magyarországi-kutatás fejlesztési tevékenységét a Continental

2023. október 27. 9:47 // Forrás: MTI
Bővíti magyarországi kutatás-fejlesztési tevékenységét a Continental, a járműipari vállalatcsoport 280 új munkahely létrehozását tervezi.

A Continental 2010 óta már 13 jelentősebb beruházást hajtott végre Magyarországon, ezek összértéke 100 milliárd forint körüli. A beruházások közül talán a most bejelentett képviseli a legnagyobb szellemi tudásbeli hozzáadott értéket, 280 mérnököt alkalmaznak majd három nagy projektben.

A Continental közleménye szerint a 280 új kutatás-fejlesztési munkahelyet 18,77 milliárd forint ráfordítással hozzák létre a tervek szerint 2024 végéig. A három egyedi kormánydöntés alapú támogatási projektben a magyar kormány 3,99 milliárd forinti állami támogatást nyújt a vállalatcsoportnak.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő elmondta: a Continental Veszprémben és térségében, illetve a vármegyében is a legnagyobb vállalat, amely a legtöbb munkavállalót foglalkoztatja. A vállalat beruházásai közül megemlítette, hogy tesztpályát is működtetnek Veszprém határában, ami azt mutatja, hogy a Continental hosszú időre tervez. Ovádi kiemelte a vállalat társadalmi szerepvállalását, illetve azt, hogy a Continental fizeti a legtöbb iparűzési adót a városban. A képviselő hangsúlyozta: az egyik legfontosabb stratégiai partner a veszprémi Pannon Egyetem, amely azt a tudásbázist adja, amelyre a Continental is építheti kutatás-fejlesztését.

Lóránd Balázs, a Continental Autonomous Mobility Hungary vezetője ismertette: az automatizált vezetési rendszereket fejlesztő csapat fennállásának ötödik évfordulóját ünnepli. Elkötelezettek az új technológiák alkalmazása mellett, amely kulcsfontosságú az autonóm mobilitás területén a versenyképesség szempontjából.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség A Honvédelmi Minisztérium közleményében azt írta, Magyarország megnövekedett külföldi szerepvállalása és a megváltozott biztonsági környezet miatt szükségessé vált a légierő harcászati repülő képességének továbbfejlesztése. ma 13:48 Hétfőn választ államfőt a parlament Hétfőn választ államfőt a parlament A köztársasági elnököt február 26-án választja meg az Országgyűlés - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság pénteki ülését követően a Facebookon. ma 13:01 A show-nak vége, jöhet egy régi-új korszak Hétvezér A show-nak vége, jöhet egy régi-új korszak Novák Katalin lemondásával elvesztett valamit a politikai közélet, amit Sulyok Tamás valószínűleg sosem fog tudni pótolni. Cserébe ő képes adni valamit, amit viszont Novák nem tudott volna. Sólyom László szellemisége újra bejárhatja a Sándor-palota termeit, miközben a politikai show-tól elbúcsúzhatunk. Véleménycikk a csütörtöki balatonalmádi bejelentésről. ma 14:17 Példaértékű és áldozatkész munkájukért díjazták az ápolókat közélet Példaértékű és áldozatkész munkájukért díjazták az ápolókat 2014 óta hivatalosan is február 19. a magyar ápolók napja, annak emlékére, hogy ezen a napon született Magyarország első főápolója, a hazai ápolás fejlődésének kiemelkedő alakja, Kossuth Zsuzsanna. A jeles nap alkalmából a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház egy rövid ünnepség keretei közt köszöntötte egészségügyi szakdolgozóit és ismerte el mindennapos áldozatos munkájukat.   ma 11:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.