Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Több mint 250 ezren vettek részt az idei Állatvédelmi Témahéten

2023. október 16. 13:20 // Forrás: Igazságügyi Minisztérium
Több mint 250 ezer gyerek vett részt az október 2. és 15. között megrendezett állatvédelmi témahéten.

Ovádi Péter állatvédelmi kormánybiztos kiemelte, hogy az Állatvédelmi Témahét 2023-ban is egyértelműen kiemelkedő siker volt, és reméli, hogy a program által nyújtott tapasztalatok hosszú távon is hozzájárulnak a felelős állattartás és az állatvédelem iránti elkötelezettség növekedéséhez az országban. A programsorozat során az ország számos gyermekvédelmi és oktatási intézménye csatlakozott, és több százezer ember számára nyújtott tartalmas élményeket. Fontos tudatosítani a gyermekekben is, hogy az állatokkal tisztelettel és méltósággal bánjanak. A kormánybiztos bejelentette, hogy a program jövőre is folytatódik, jövőre 2024. szeptember 30. és október 13. között rendezik meg.

Dr. Koska Hedvig, az Állatvédelmi Témahét projektvezetője hangsúlyozta: az állatok iránti felelős és empatikus viselkedés megalapozása már fiatal korban elengedhetetlen annak érdekében, hogy egy fenntartható és emberséges jövőt teremtsünk mind az emberek, mind az állatok számára. A projektvezető tájékoztatása alapján közvetetten több mint 400 ezer gyermeket értek el a szemléletformáló programok segítségével, melyeket a szervezők és partnerszervezeteik biztosítottak a pedagógusok és a gyermekek számára.

Dr. Koska Hedvig kiemelte, hogy az Állatvédelmi Témahét ideje alatt olyan oktatási és gyermekvédelmi intézményeket látogattak meg, ahol korlátozott lehetőség nyílt az állatvédelmi programok szervezésére. A kiválasztott intézményekben interaktív előadást tartottak, ahol többek között azt is megtanulhatták a gyermekek, hogy hogyan lehet megmenteni egy kisállat életét újraélesztés segítségével. A TeAdományozz! adománygyűjtő program alkalmával több mint 10 ezer kilogramm tápadományt ajándékoztak az intézmények a civil állatvédő szervezetek részére, mely kiemelt programja volt az Állatvédelmi Témahétnek.

Ovádi Péter kormánybiztos és dr. Koska Hedvig projektvezető hangsúlyozták: hálával és elismeréssel köszöntik azokat a pedagógusokat, akik önként, szabadidejüket nem kímélve, aktívan vettek részt az Állatvédelmi Témahéten. A program osztatlan sikert aratott határon innen és túl, mely az elhivatott, kreatív pedagógusok nélkül nem lehetett volna ilyen sikeres.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Szombaton dél és három óra között várták az érdeklődőket, hogy különböző programokkal hívják fel a figyelmet a felelős állattartásra, s hogy bemutassák a PUMI Veszprémi Állatmenhely lakóit, akik várják, hogy örökbefogadják őket. tegnap 8:38 LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   2024. április 27. 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. 2024. április 27. 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.