Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Több mint 250 ezren vettek részt az idei Állatvédelmi Témahéten

2023. október 16. 13:20 // Forrás: Igazságügyi Minisztérium
Több mint 250 ezer gyerek vett részt az október 2. és 15. között megrendezett állatvédelmi témahéten.

Ovádi Péter állatvédelmi kormánybiztos kiemelte, hogy az Állatvédelmi Témahét 2023-ban is egyértelműen kiemelkedő siker volt, és reméli, hogy a program által nyújtott tapasztalatok hosszú távon is hozzájárulnak a felelős állattartás és az állatvédelem iránti elkötelezettség növekedéséhez az országban. A programsorozat során az ország számos gyermekvédelmi és oktatási intézménye csatlakozott, és több százezer ember számára nyújtott tartalmas élményeket. Fontos tudatosítani a gyermekekben is, hogy az állatokkal tisztelettel és méltósággal bánjanak. A kormánybiztos bejelentette, hogy a program jövőre is folytatódik, jövőre 2024. szeptember 30. és október 13. között rendezik meg.

Dr. Koska Hedvig, az Állatvédelmi Témahét projektvezetője hangsúlyozta: az állatok iránti felelős és empatikus viselkedés megalapozása már fiatal korban elengedhetetlen annak érdekében, hogy egy fenntartható és emberséges jövőt teremtsünk mind az emberek, mind az állatok számára. A projektvezető tájékoztatása alapján közvetetten több mint 400 ezer gyermeket értek el a szemléletformáló programok segítségével, melyeket a szervezők és partnerszervezeteik biztosítottak a pedagógusok és a gyermekek számára.

Dr. Koska Hedvig kiemelte, hogy az Állatvédelmi Témahét ideje alatt olyan oktatási és gyermekvédelmi intézményeket látogattak meg, ahol korlátozott lehetőség nyílt az állatvédelmi programok szervezésére. A kiválasztott intézményekben interaktív előadást tartottak, ahol többek között azt is megtanulhatták a gyermekek, hogy hogyan lehet megmenteni egy kisállat életét újraélesztés segítségével. A TeAdományozz! adománygyűjtő program alkalmával több mint 10 ezer kilogramm tápadományt ajándékoztak az intézmények a civil állatvédő szervezetek részére, mely kiemelt programja volt az Állatvédelmi Témahétnek.

Ovádi Péter kormánybiztos és dr. Koska Hedvig projektvezető hangsúlyozták: hálával és elismeréssel köszöntik azokat a pedagógusokat, akik önként, szabadidejüket nem kímélve, aktívan vettek részt az Állatvédelmi Témahéten. A program osztatlan sikert aratott határon innen és túl, mely az elhivatott, kreatív pedagógusok nélkül nem lehetett volna ilyen sikeres.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség A Honvédelmi Minisztérium közleményében azt írta, Magyarország megnövekedett külföldi szerepvállalása és a megváltozott biztonsági környezet miatt szükségessé vált a légierő harcászati repülő képességének továbbfejlesztése. ma 13:48 Hétfőn választ államfőt a parlament Hétfőn választ államfőt a parlament A köztársasági elnököt február 26-án választja meg az Országgyűlés - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság pénteki ülését követően a Facebookon. ma 13:01 A show-nak vége, jöhet egy régi-új korszak Hétvezér A show-nak vége, jöhet egy régi-új korszak Novák Katalin lemondásával elvesztett valamit a politikai közélet, amit Sulyok Tamás valószínűleg sosem fog tudni pótolni. Cserébe ő képes adni valamit, amit viszont Novák nem tudott volna. Sólyom László szellemisége újra bejárhatja a Sándor-palota termeit, miközben a politikai show-tól elbúcsúzhatunk. Véleménycikk a csütörtöki balatonalmádi bejelentésről. ma 14:17 Példaértékű és áldozatkész munkájukért díjazták az ápolókat közélet Példaértékű és áldozatkész munkájukért díjazták az ápolókat 2014 óta hivatalosan is február 19. a magyar ápolók napja, annak emlékére, hogy ezen a napon született Magyarország első főápolója, a hazai ápolás fejlődésének kiemelkedő alakja, Kossuth Zsuzsanna. A jeles nap alkalmából a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház egy rövid ünnepség keretei közt köszöntötte egészségügyi szakdolgozóit és ismerte el mindennapos áldozatos munkájukat.   ma 11:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.