Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kollégium közösségi tér felújítása

2023. október 16. 11:42
A projekt azonosítószáma: ET-INF-2022/495507

2023.10.16.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím viseléséhez kapcsolódóan, a ,,Kollégium közösségi tér felújítása” című projekt keretében a Stadion utca 20-22. szám alatti, 5496. helyrajzi számú ingatlanban, a kollégiumi közösségi tér és étkező felújítására kapott lehetőséget.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonában álló Stadion utca 20-22. szám alatti, 5496. helyrajzi számú ingatlanon álló Veszprémi Középiskolai Kollégium épülete 1964 óta működik kollégiumként, a gyermekek étkeztetéséről is ebben az épületben gondoskodnak. Több éve fennálló probléma volt a kollégium konyhájának és étkezőjének folyamatos állagromlása, különösen igaz ez a lapostetős épület szigetelésének elöregedésére, mely csapadékos időszakokban vízelvezetési problémákat, és így az étkező beázását okozta.

A kollégiumi közösségi tér és étkező felújításának kettős célja volt: egyrészt elengedhetetlen volt, hogy a gyermekek rendezett és igényes körülmények között tudjanak étkezni, másrészt rendkívül fontos, hogy a közösségi tér a gyermekek tanórán kívüli közös időtöltését, a szabadidő hasznos eltöltését is szolgálja. A felújítás lehetőséget teremt arra, hogy ott a gyermekek részvételével megvalósított, vagy kifejezetten a gyermekeknek szóló kulturális és közösségi programok, nyilvános események megtartására is sor kerülhessen.

A tervezett fejlesztés szervesen kapcsolódik az Európa Kulturális Fővárosa 2023. projekt célkitűzéseihez, annak irányelveihez, így Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint Kedvezményezett támogatásban részesült a VEB2023 Zrt. részéről.

A támogatásnak köszönhetően az épületrész teljes felületén megújították a tetőszigetelést, megtörtént az épület részleges homlokzati és lábazati hőszigetelése, valamint festése, a közösségi tér és étkező sportpálya felőli falán lévő ablakok cseréje, új álmennyezet szerelése, valamint a közöségi tér és étkező belső falainak festése is.

Annak érdekében, hogy a közösségi tér fiatalos stílust kapjon, és a gyermekek minél inkább magukénak érezzék a teret, annak nyugati falára modern grafika került fel.

A végleges műszaki tartalom alapján a kivitelezési feladatokat a közbeszerzési eljárás során nyertes VeszprémBer Építő Kft. végezte, és a megújult közösségi teret és étkezőt október elején birtokba vehették a gyermekek és a pedagógusok.

Kivitelezés kezdete (munkaterület átadás dátuma): 2023. június
Kivitelezés zárása (műszaki átadás átvétel zárásának várható időpontja): 2023. október
Az ingatlan tulajdonosa és egyben a beruházó: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata
Kivitelező: VeszprémBer Építő Kft.
Beruházás lebonyolító: Veszprém 2030 Műszaki Infrastruktúra Fejlesztő Kft.

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.