Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

Veszprém is képviseltette magát az ENSZ által szervezett Polgármesterek Fórumán

2023. október 12. 22:06
2023. október 2. és 3. között rendezték meg a III. Polgármesterek Fórumát az Egyesült Nemzetek Szervezete UNECE, azaz az ENSZ Európai Gazdasági Bizottság szervezésében. Az eseményen Hegedűs Barbara, Veszprém alpolgármestere képviselte Veszprémet és hazánkat egyaránt.

A fórumon lehetőség nyílt kerekasztal beszélgetések során  tapasztalatcserére és jó gyakorlatok megosztására a világ különböző pontjairól érkező résztvevőkkel. Olyan témákat érintettek a döntéshozók, mint a városok fenntarthatóságot célzó intézkedései, természeti katasztrófákkal szembeni ellenálló képesség növelése vagy a fenntartható fejlődési célok és gyakorlati megvalósításuk a hétköznapokban. Rendkívül érdekes volt látni, hogy bár földrajzilag, afrikai, dél-amerikai, közel-keleti városok is képviseltették magukat, és nagyságban is eltérő, például Róma, Bécs, Helsinki városainak képviselői is jelen voltak, számos metszéspontot lehetett találni. A városok zsúfoltsága, hatékony közlekedés, lakhatási kérdések, klímavédelem, energiahatékonyság mint olyan területek, amely világszinten is megjelennek a városokban.

Gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan! Az esemény kulcsfontosságú, hiszen a fenntarthatósági célok eléréséhez erős városok tudnak hozzájárulni, mivel a válságos időszakok – klímaváltozás, járványhelyzet, természeti katasztrófák – okozta problémák kezelését is helyben kell megvalósítani

– nyilatkozta Hegedűs Barbara.

Örömmel számolt be a panelbeszélgetésen arról, hogy Veszprém számos jó példával szolgálhat, hiszen az elmúlt években kiemelt figyelmet fordítottunk a környezetvédelmi megoldások beépítésére és olyan fejlesztések megvalósítására, amelyek a város fenntarthatósággal kapcsolatos céljait is támogatják.  Zöld város program keretén belül újjászületett a város belvárosi parkja, az épített örökség fenntartható újra hasznosítására kitűnő példa az Acticity projekt, vagy a városi közlekedési rendszer fejlesztése új környezetbarát buszokkal és a közbringa rendszerrel. Az Európa Kulturális Fővárosa program megmutatta, hogy a kultúrán keresztül a közösségfejlesztés, a városi épületek fenntartható módon való újjászületése mind hozzájárul ahhoz, hogy a városi polgárok sajátjuknak érezzék környezetüket, azáltal a városi terek ápolása és védelme a mindennapok részévé válhat.

vehir.hu
további cikkek
A francia arroganciából is kapott egy kis ízelítőt a világ A francia arroganciából is kapott egy kis ízelítőt a világ A francia „mi majd megmondjuk, hogy hogyan kell” sztereotípia kapott egy jókora muníciót. Ironikus módon pont maguktól a franciáktól, vagyis a párizsi olimpia szervezőbizottságától, akik a közel négyórás ceremónia alatt a francia szabadság eszményének bemutatását leginkább drag queenek vonaglásában tudták elképzelni. Közben néha a sportolókat is mutatták. ma 1:28 Pannon Egyetem: a humán és reál tudományterületeken is voltak slágerszakok Pannon Egyetem Pannon Egyetem: a humán és reál tudományterületeken is voltak slágerszakok Reneszánszát éli a társadalomtudományok és bölcsész-képzések népszerűsége, de a reáltudományok slágerszakjai is őrzik előkelő helyüket a Pannon Egyetem kínálatában. A szerdai felvételi ponthatárok kihirdetése után most az egyetem vezetősége ismertette a számokat és statisztikákat, ahol kiderült az is, hogy milyen ösztöndíjjal segítik azokat, akik önköltséges képzésen tudják csak elkezdeni egyetemi tanulmányaikat. tegnap 16:06 A herendi postaládák kézzel írt pozitív üzenetekkel teltek meg péntek reggelre A herendi postaládák kézzel írt pozitív üzenetekkel teltek meg péntek reggelre A herendieket péntek reggel igazán különleges és személyes meglepetés várta: egy helyi lakos pozitív üzenetekkel töltötte meg mindenki postaládáját. A szívből jövő gesztus nemcsak örömet okozott, hanem elindított egy hullámot a közösségi médiában is, ahol a város lakói megosztották egymással a kedves, kézzel írt pozitív megerősítéseket. tegnap 12:10 Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján Pannon Egyetem Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján Egy egészséges ember pulzusa nyugalmi állapotban percenként 60-100, ez izgalmi helyzetben akár 120-140 szívdobbanás is lehet. Szerda este a Gyárkertben sok tinédzsernek kúszott fel a szívverése erre a szintre és nem csak azért, mert a színpadra Magyarország jelenleg egyik legnépszerűbb csapatát, a Valmart várták. Nem sokkal este nyolc óra után megérkeztek az első SMS-ek a telefonokra, hogy sikerültek-e az egyetemi felvételek. A Pannon Egyetem erre az alkalomra szervezte meg Pont Ott Partiját, hogy a tizennyolcévesek együtt élhessék át ezeket a pillanatokat. 2024. július 25. 11:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.