Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

ÚJ MÉLYGARÁZS A LIGETNÉL – Megnyitották a felújított egyetemi kampuszt

2023. október 5. 11:35
Többek között sportpályákat, parkot és 2x100 férőhelyes mélygarázst is találunk a Pannon Egyetem megújult kampuszán, amit a városi lakosság előtt megnyitva már az Erzsébet liget felől is megközelíthetünk. 
 

A beruházás részeként 16 ezer négyzetméternyi burkolat újult meg, 15 ezer négyzetméternyi zöldfelületet telepítettek, kétezer négyzetméternyi sportpálya létesült és egy kétszáz férőhelyes mélygarázst építettek, ami az Egyetem utca felől közelíthető meg. A férőhelyek felét az egyetemi dolgozók részére tartják fenn, viszont

100 parkolóhely bárki számára használható, ezzel lényegében kiváltották az innen száz méterre megszűnt Erzsébet ligeti parkolót. 

A mélygarázzsal kapcsolatban Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja megjegyezte: felkeresik a környéken működő intézményeket, hogy kedvezményes parkolási konstrukciót kínáljanak a munkavállalóiknak, az egyetem ugyanis nem szeretne nyerészkedni, a lehető legolcsóbb parkolási lehetőséget szeretnék biztosítani. 

Azonban ne ragadjunk le sokáig a föld alatt, mert a felszínen is bőven akad látnivaló! Az egyetem vadonatúj sportpályái, a kellemes hangulatú park mindenki számára látogatható, ráadásul a terület már az Erzsébet liget felől is megközelíthető, jelentősen növelve ezzel a közpark területét és szolgáltatásait. 

Navracsics TiborNavracsics Tibor

A beruházást csütörtök délelőtt adták át. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter arról beszélt, hogy a jövőre 75 éves egyetem és az ezeréves város között szimbolikusan és szó szerint is elbontották a falakat, és ez mind a város, mind az intézmény történetében új fejezetet nyit. Az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program Európa élvonalába emelte Veszprémet, ahhoz azonban, hogy tartósan meg is maradhassunk ezen a szinten, a jövőben is szükség lesz energiára, pénzügyi forrásokra, és leginkább emberiességre. 

– Nyolc-tíz éve gondolkozunk a kulturális negyed megvalósításán – fejtette ki Porga Gyula polgármester, miután megnyitotta az kampuszt a ligettől elválasztó kordont. – Ennek eléréséhez meg kellett nyernünk a kormány támogatását, és meg kellett győznünk az egyetem vezetését is arról, hogy ezt a bátor lépést megléphessük. Az Erzsébet liget és az egyetemi kampusz megújulásával olyan közösségi tér jött létre, amilyenről mindig is álmodtunk, és ami minőségi kulturális, pihenési és rekreációs lehetőségeket nyújt – fogalmazott a polgármester. 

Abonyi János és Porga GyulaAbonyi János és Porga Gyula

Az új kampusszal kapcsolatban Abonyi János rektorhelyettes megjegyezte: az új kampusz a jövőben mindannyiunk örömét szolgálja majd, és bizonyítja azt, milyen lehetőségek rejlenek abban, ha összefogunk a város és az egyetem sikeréért. 

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Hogyha elképzelünk egy filozófust, különösen olyant, aki háromszáz éve született, valószínűleg az első kép, ami beugrik, az egy poros könyvtár épületében lassú, csigatempóban bogarászó személy, aki olykor elmélázik azon is, van-e egyáltalán értelme a bogarászásnak; vagy esetleg egy közhelyes, tarka réten, domboldalon, a messzi égbe tekintő elme, aki a lét alapkérdésein töri fejét. De arra bizonyosan senki sem gondol, hogy a mai filozófusok úgy fogalmaznak a háromszáz éves Kantról, hogy: kortársunk. Márpedig ez volt az ismétlődő kulcsszó az MTA VEAB Filozófiai Munkabizottságának és a Pannon Egyetem HTK Társadalomtudományi Intézetének közös konferenciáján. tegnap 18:22 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. 2024. április 19. 22:43 Programajánló - A háború és béke kérdései Programajánló - A háború és béke kérdései Mindannyiunkat aggodalommal töltenek el a világban jelenleg zajló brutális háborúk, a megoldhatatlannak tűnő fegyveres konfliktusok. Mégis a modern társadalom információs zajában, a témában erősen átpolitizált kommunikációs térben roppant nehéz a valódi történésekről tudományosan megalapozott, hiteles információkhoz jutni. Erre reagál most a Pannon Egyetem és az MTA VEAB, akiknek közös szervezésében az egyik leghitelesebb magyar biztonságpolitikai szakértő érkezik Veszprémbe előadást tartani. 2024. április 9. 11:32 Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Pannon Egyetem Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Az egyetem a tudást, a cégek pedig a piaci tapasztalatukat és saját tőkéjüket teszik bele abba az az együttműködésbe, ami mindkét félnek előnyös a nap végén. A Pannon Egyetem most egy olyan befektetőcéggel írt alá együttműködési megállapodást, aminek alapítója annak idején Veszprémben végzett, most pedig befektetőként tér vissza az alumni intézménybe. 2024. április 2. 14:52

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.