Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 13. Antal, Anett
Veszprém
17°C
2024. június 13. Antal, Anett
Veszprém
17°C

Gyorsítaná és tisztítaná a közlekedést, ha többen buszoznának és kerékpároznának

2023. szeptember 22. 11:14
Szemléletformáló kerékpáros délutánt rendeztek általános iskolásoknak csütörtök délután a Barátság-parkban.

A rendezvényt a Veszprém-Szabadságpuszta-Felsőörs kerékpárút építéséhez kapcsolódó projekt részeként valósították meg. A résztvevők kvízt tölthettek ki, kerékpáros ügyességi versenyen vehettek részt, a legjobbakat ajándékokkal jutalmazták. 

A fiatalokat Brányi Mária alpolgármester köszöntötte, aki a városi közbringa rendszert ajánlotta a diákok figyelmébe. Mint mondta, a város tíz pontján található dokkoló állomásokból kölcsönözhető elektromos kerékpárok könnyen használhatók a városi közlekedésben. Az alpolgármester szerint azért is fontosak ezek a szemléletformáló rendezvények, mert akinek fiatal korában az élete részévé válik a kerékpározás, az felnőttként is nyitottabb az alternatív közlekedési megoldások felé. 

Polgári István, a V-Bike rendszert üzemeltető V-Busz Kft. vezetője érzékletes adatokkal szemléltette a közösségi közlekedés előnyeit az autózással szemben. Például csökkenthetők a közlekedési dugók, hiszen egy szimpla buszra 60-70 ember (csuklósra akár 100-110 is) fel tud szállni, autókba ülve viszont 20-30 járművet is igénybe vennének. Arról nem is beszélve, hogy ezzel a károsanyag-kibocsátás is csökkenthető, hiszen a buszok a városi közlekedés kibocsátásának mindössze két százalékáért felelnek.

vehir.hu
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.