Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
0°C
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
0°C

Gyorsítaná és tisztítaná a közlekedést, ha többen buszoznának és kerékpároznának

2023. szeptember 22. 11:14
Szemléletformáló kerékpáros délutánt rendeztek általános iskolásoknak csütörtök délután a Barátság-parkban.

A rendezvényt a Veszprém-Szabadságpuszta-Felsőörs kerékpárút építéséhez kapcsolódó projekt részeként valósították meg. A résztvevők kvízt tölthettek ki, kerékpáros ügyességi versenyen vehettek részt, a legjobbakat ajándékokkal jutalmazták. 

A fiatalokat Brányi Mária alpolgármester köszöntötte, aki a városi közbringa rendszert ajánlotta a diákok figyelmébe. Mint mondta, a város tíz pontján található dokkoló állomásokból kölcsönözhető elektromos kerékpárok könnyen használhatók a városi közlekedésben. Az alpolgármester szerint azért is fontosak ezek a szemléletformáló rendezvények, mert akinek fiatal korában az élete részévé válik a kerékpározás, az felnőttként is nyitottabb az alternatív közlekedési megoldások felé. 

Polgári István, a V-Bike rendszert üzemeltető V-Busz Kft. vezetője érzékletes adatokkal szemléltette a közösségi közlekedés előnyeit az autózással szemben. Például csökkenthetők a közlekedési dugók, hiszen egy szimpla buszra 60-70 ember (csuklósra akár 100-110 is) fel tud szállni, autókba ülve viszont 20-30 járművet is igénybe vennének. Arról nem is beszélve, hogy ezzel a károsanyag-kibocsátás is csökkenthető, hiszen a buszok a városi közlekedés kibocsátásának mindössze két százalékáért felelnek.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Okos parkolási rendszer segíti Veszprémben az autósokat parkolás Okos parkolási rendszer segíti Veszprémben az autósokat Már bontogatja szárnyait az az új rendszer, ami hamarosan lényegesen megkönnyíti a belvárosi parkolást Veszprémben. Ráadásul nem csak a parkolóhelykeresés kálváriáját csökkenti majd, hanem a környezetszennyezés elleni törekvésekben is nagy előrelépés lesz. A parkolásirányítási rendszernek már az élespróbája zajlik, eközben néztük át a működését az üzemeltető VKSZ Zrt. szakembereivel. 2023. november 23. 21:10 Vonattal ütközött egy autó Bakonygyiróton, késések a Győr-Veszprém vasútvonalon Vonattal ütközött egy autó Bakonygyiróton, késések a Győr-Veszprém vasútvonalon Vonattal ütközött egy autó Bakonygyiróton, a vasútállomás közelében, ezért Veszprémvarsány és Bakonyszentlászló között szünetel a vonatforgalom, a Győr-Veszprém vonalon késésekre kell számítani csütörtök délelőtt. 2023. november 23. 9:42 További tizenhat helyszínen lesznek út- és járdafejlesztések Veszprémben További tizenhat helyszínen lesznek út- és járdafejlesztések Veszprémben Elsősorban a lakossági igényekre reagálva döntött a város, hogy saját forrásból hol folytatja az útfelújításokat. A képviselők és az alpolgármester azt ígérték, hogy jövő év május közepéig elkészülnek ezek. 2023. november 15. 12:12 A hétvégén nem indít és nem fogad vonatokat a Déli pályaudvar A hétvégén nem indít és nem fogad vonatokat a Déli pályaudvar Komplex karbantartás miatt nem indít és nem fogad vonatokat a budapesti Déli pályaudvaron november első hétvégéjén, szombaton és vasárnap - közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján szerdán. 2023. november 1. 12:02

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.