Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
-4°C
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
-4°C

Lássuk meg a hazai termékekben rejlő magas színvonalat!

2023. szeptember 15. 14:58
Elkészült a logisztikai központ a Mecsek Füszért Zrt. beruházásaként Veszprémben, a létesítményt csütörtök délután adták át a XVII. Coop Rallyn.

A COOP üzletlánc beszállító és üzleti partnereivel, valamint az agrárkormányzattal összefogva 17. alkalommal szervezi meg a Coop Rally-t, amelynek legfontosabb célkitűzése a minőségi hazai élelmiszertermelés középpontba állítása. A kétnapos szakmai program során több mint 100 autó, 90 versenyzőpáros képviseltette magát.

A csütörtöki rendezvényen Nagy István agrárgazdasági miniszter, Nobilis Márton államtitkár, Kovács Tamás, a kivitelező cég elnöke, Pekó László, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke, a Nyírzem Cégcsoport elnöke és Nagy Lajosné, a Mecsek Füszért Zrt. vezérigazgatója vágta át a szalagot, így ünnepélyes keretek között történt az átadás.

A sajtótájékoztatón felszólalt többek között Nagy István agrárgazdasági miniszter, aki a magyar termékek megvásárlásának fontosságára hívta fel a figyelmet. Mint elmondta, a COOP hálózata a vásárlókat teljes mértékben kiszolgálja, kis településeken is megtalálható. A hazai a biztos, ne bízzunk abban, ami nagyon messziről jön, és véleménye szerint más szintű gasztronómiai élményben részesül, aki a hazai termékeket részesíti előnyben.

Felszólalt Takács Szabolcs, Veszprém vármegye főispánja, aki beszédében felajánlotta a kormányhivatal segítségét elsősorban a humánerőforrás biztosításában, amely területen Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora szerint hatalmas hiány van. Az intézmény régóta együttműködik a Cooppal, stratégiájában pedig a gyakorlatiasabb oktatás szerepel.

Felszólalt még többek között Nagy Lajosné vezérigazgató, aki sikerről beszélt az élelmiszer-kereskedelem kapcsán. Az újonnan átadott logisztikai központon a fenntarthatóság jegyében napelemeket helyeztek el.

Az új logisztikai központ hasznos alapterülete 8521 m2, átlagos belmagassága a raktározási területen 12,5 méter. Az energiahatékonyság javítása érdekében a tetőfelületen napelemeket helyeztek el, így az energiaszükséglet negyedét megújuló energia biztosítja. A fejlett technológiának köszönhetően egyszerűbb megoldásokkal, gyorsabban, hatékonyabban végezhetők a logisztika feladatai. Teljes költsége 3 milliárd 450 millió forint volt.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Minimális áremelkedéssel indult a karácsonyfaszezon Minimális áremelkedéssel indult a karácsonyfaszezon Alig a tavalyi ár felett juthatnak idén a vásárlók fenyőhöz: a lucfenyőt 5, az ezüstfenyőt 6, míg a nordmann fenyőt 8 ezer forint körüli méterenkénti áron kínálják az utcai és piaci standokon megjelent alkalmi fenyőárusok - ismertette a múlt héten végzett felmérésének eredményét hétfőn az Agroinform.hu. ma 9:43 Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Aki iskolát alapít és újít fel, az bízik a jövőben - mondta a Litéri Református Általános Iskola új épületének átadóünnepségén a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 2023. december 1. 16:16 A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya a Civil Közösségi Szolgáltató Központokkal együttműködve idén is megszervezi az Adventi Civil Börzét, idén ráadásul nemcsak a rászorulók karácsonyát tehetjük szebbé, de a gazdátlan állatokét is. 2023. december 1. 14:53 Pedagógusnak lenni egy életen át közélet Pedagógusnak lenni egy életen át Csütörtökön tartotta az önkormányzat az éves emlékdiploma ünnepséget, melyet azoknak a tiszteletreméltó pedagógusoknak rendeztek, akik oklevelüket ötven, hatvan, sőt hetven éve szerezték meg és harminc éven át pedagógusként dolgoztak.   2023. december 1. 12:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.