Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 11. Árpád
Veszprém
6°C
2023. december 11. Árpád
Veszprém
6°C

Csomagokkal támogatja az iskolakezdést a Katolikus Karitász

2023. szeptember 13. 11:33
Az iskolakezdés terheit csökkenti a Katolikus Karitász, akik a főegyházmegyében több mint félezer diáknak segítenek.

A Katolikus Karitász idén már tizenharmadik alkalommal nyújt segítséget a rászorulóknak a tanévkezdéshez – tudtuk meg Ghiczy Lászlótól, a Veszprém Főegyházmegyei Karitász operatív igazgatójától. A főegyházmegyében idén 16 településen 529 gyereket támogattak összesen 2,5 millió forint értékben. 

A megyeszékhelyen a Szilágyi iskolában évente átlagosan 5-10 diák részesül a támogatásban – árulta el a helyszínen Eveli Péter igazgató, amikor a gyerekek átvehették a csomagokat kedd délután. Az adományokat Csernai Balázs lelki igazgató áldotta meg, majd Brányi Mária veszprémi alpolgármester és Polgárdy Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke adták át. 

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Novák Előd Veszprémben: alkotmányos védelmet a készpénzhasználati jognak! politika Novák Előd Veszprémben: alkotmányos védelmet a készpénzhasználati jognak! Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke Veszprémben tartott lakossági fórumot szombaton, ahol a WHO-szerződéssel kapcsolatos aggályok is terítékre kerültek, valamint elhangzott, hogyan szeretné megvédeni pártja a készpénzhasználathoz való jogot. ma 10:06 Karikó Katalin és Krausz Ferenc átvette a Nobel-díjat Nobel-díj Karikó Katalin és Krausz Ferenc átvette a Nobel-díjat Átvette a Nobel-díjat vasárnap Stockholmban Karikó Katalin biokémikus és Krausz Ferenc fizikus. tegnap 18:08 A veszprémi városrészekben kisebb közösségekben készülnek az ünnepekre advent A veszprémi városrészekben kisebb közösségekben készülnek az ünnepekre A Cholnoky-lakótelepen, a Jeruzsálemhegyen és az Egyetemvárosban is saját kisebb, de jó hangulatú összejövetelekkel készültek már a héten is az ünnepekre, miközben a belvárosban megnyílt a télki Gyárkert, az ActiCity-ben pedig kézműves karácsonyi vásárt tartottak. Mutatjuk előbbieket is. tegnap 15:55 Bohém adventi kézműves- és designvásár: kedves, minőségi és izgalmas Bohém adventi kézműves- és designvásár: kedves, minőségi és izgalmas A Kossuth utcai elmaradó karácsonyi vásáron túl is van adventi hangulat Veszprémben, ehhez csak el kellett menni szombaton az ActiCity-hez, ahol 50, valódi minőséget képviselő kiállítóval szervezték meg a Bohém kézműves- és designvásárt szombaton. A vásári programok vasárnap is folytatódnak a környéken. Képriportunkban mutatjuk a szombati legjobb pillanatokat. tegnap 11:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.