Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 11. Árpád
Veszprém
6°C
2023. december 11. Árpád
Veszprém
6°C

Veszprém volt az utolsó pihenőállomás

2023. augusztus 20. 10:23
Közel 700 km-t tettek meg a kerékpárosok, mielőtt megérkeztek Veszprémbe szombaton délután, hogy aztán vasárnap Székesfehérváron zárják le a határokon átívelő túrájukat.

Az Otthonról haza kezdeményezés lényege, hogy egy csapat kerékpáros elindul, majd érintve számos magyar települést, sőt, áttekerve az országhatáron is végül egy hét túra után megérkeznek egy kijelölt városba. Az Aktív Magyarország Program keretében idén ezt már harmadik alkalommal szervezték meg és mielőtt vasárnap Székesfehérváron véget ér a túra, a csapat még megszállt Veszprémben is.

A kerékpárosok szombat délután érkeztek meg az Acticity-hez, ahol a város részéről Brányi Mária alpolgármester fogadta a csapatot, akiknek vezetője Révész Máriusz volt, az Aktív Magyarországért Programért felelős államtitkár.

A városvezető a találkozón mesélt a látogatóknak Veszprém azon beruházásairól, amelyek kifejezetten a mozgásra összpontosítanak, ilyen például a Zöld város projekt – az Erzsébet-liget és környékénem rehabilitációja – vagy az Acticity is.

Idén egyébként Bajáról indult az Otthonról haza csapata augusztus 13-án. Útközben főleg az ország déli részét érintették és Szlovéniát, valamint Horvátországot is. Siklós, Barcs, Kapronca, Lendva, Zalaegerszeg, Keszthely is az útjukba esett, vasárnap pedig Székesfehérvárra mennek át. Az egész táv során körülbelül 650 km-t tesznek meg és 3800 méteres szintkülönbséget küzdenek le.

Nyitókép: Otthonról haza

vehir.hu
további cikkek
Novák Előd Veszprémben: alkotmányos védelmet a készpénzhasználati jognak! politika Novák Előd Veszprémben: alkotmányos védelmet a készpénzhasználati jognak! Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke Veszprémben tartott lakossági fórumot szombaton, ahol a WHO-szerződéssel kapcsolatos aggályok is terítékre kerültek, valamint elhangzott, hogyan szeretné megvédeni pártja a készpénzhasználathoz való jogot. ma 10:06 Karikó Katalin és Krausz Ferenc átvette a Nobel-díjat Nobel-díj Karikó Katalin és Krausz Ferenc átvette a Nobel-díjat Átvette a Nobel-díjat vasárnap Stockholmban Karikó Katalin biokémikus és Krausz Ferenc fizikus. tegnap 18:08 A veszprémi városrészekben kisebb közösségekben készülnek az ünnepekre advent A veszprémi városrészekben kisebb közösségekben készülnek az ünnepekre A Cholnoky-lakótelepen, a Jeruzsálemhegyen és az Egyetemvárosban is saját kisebb, de jó hangulatú összejövetelekkel készültek már a héten is az ünnepekre, miközben a belvárosban megnyílt a télki Gyárkert, az ActiCity-ben pedig kézműves karácsonyi vásárt tartottak. Mutatjuk előbbieket is. tegnap 15:55 Bohém adventi kézműves- és designvásár: kedves, minőségi és izgalmas Bohém adventi kézműves- és designvásár: kedves, minőségi és izgalmas A Kossuth utcai elmaradó karácsonyi vásáron túl is van adventi hangulat Veszprémben, ehhez csak el kellett menni szombaton az ActiCity-hez, ahol 50, valódi minőséget képviselő kiállítóval szervezték meg a Bohém kézműves- és designvásárt szombaton. A vásári programok vasárnap is folytatódnak a környéken. Képriportunkban mutatjuk a szombati legjobb pillanatokat. tegnap 11:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.