Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az ünnep alatt is legyünk felelős állattartók!

2023. augusztus 14. 9:03 // Forrás: Az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztosi titkárság közleménye
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos arra hívja fel az állattartók figyelmét, hogy készüljenek fel és védjék meg kedvenceinket az augusztus 20-i tűzijátékok alatt is épp úgy, mint a szilveszteri időszakban.

A kormánybiztos hangsúlyozta, hogy az állattartóknak kiemelt felelősségük van abban, hogy biztosítsák az állataik zavartalan nyugalmát. Jogszabályi kötelezettségeinknek eleget téve az augusztusi tűzijátékok ideje alatt minden állattartónak kötelező megtenni azokat az intézkedéseket, amelyek által megakadályozza az állatok szökését, továbbá köteles abban közreműködni, hogy az ijedt állatok megnyugtatására sor kerüljön.

Arra kéri a lakosságot, hogy az állatok védelme érdekében senki ne hagyja őrizetlenül kedvencét. Amennyiben például a kertben élő ebről van szó, az állattartó tegyen kivételt és engedje be a házba az állatot, ezzel is biztosítva számára a nyugodt környezetet.

Kiemeli, hogy az állattartási szabályok megszegése súlyos következményekkel jár, a felelőtlen gazdák többszázezer forintos állatvédelmi bírságra is számíthatnak.

Ovádi Péter a társállatok mellett a vadon élő állatok védelmét is hangsúlyozza: tilos pirotechnikai terméket védett természeti területen felhasználni, továbbá a védett természeti területre nem érhet be a felhasznált pirotechnikai termékek védőterülete sem.

Mi a teendő, ha eltűnik a kis kedvence?

Első lépésként értesítse állatorvosát, aki a mikrochipnél fel tudja tüntetni, hogy az állat eltűnt, gazdái keresik. Továbbá érdeklődjön a legközelebbi ebrendészeti telepen, állatmenhelyen, hiszen lehet, hogy valaki már megtalálta és értesítette őket.

vehir.hu
további cikkek
Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Szombaton dél és három óra között várták az érdeklődőket, hogy különböző programokkal hívják fel a figyelmet a felelős állattartásra, s hogy bemutassák a PUMI Veszprémi Állatmenhely lakóit, akik várják, hogy örökbefogadják őket. ma 8:38 LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   tegnap 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. tegnap 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.