Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az ünnep alatt is legyünk felelős állattartók!

2023. augusztus 14. 9:03 // Forrás: Az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztosi titkárság közleménye
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos arra hívja fel az állattartók figyelmét, hogy készüljenek fel és védjék meg kedvenceinket az augusztus 20-i tűzijátékok alatt is épp úgy, mint a szilveszteri időszakban.

A kormánybiztos hangsúlyozta, hogy az állattartóknak kiemelt felelősségük van abban, hogy biztosítsák az állataik zavartalan nyugalmát. Jogszabályi kötelezettségeinknek eleget téve az augusztusi tűzijátékok ideje alatt minden állattartónak kötelező megtenni azokat az intézkedéseket, amelyek által megakadályozza az állatok szökését, továbbá köteles abban közreműködni, hogy az ijedt állatok megnyugtatására sor kerüljön.

Arra kéri a lakosságot, hogy az állatok védelme érdekében senki ne hagyja őrizetlenül kedvencét. Amennyiben például a kertben élő ebről van szó, az állattartó tegyen kivételt és engedje be a házba az állatot, ezzel is biztosítva számára a nyugodt környezetet.

Kiemeli, hogy az állattartási szabályok megszegése súlyos következményekkel jár, a felelőtlen gazdák többszázezer forintos állatvédelmi bírságra is számíthatnak.

Ovádi Péter a társállatok mellett a vadon élő állatok védelmét is hangsúlyozza: tilos pirotechnikai terméket védett természeti területen felhasználni, továbbá a védett természeti területre nem érhet be a felhasznált pirotechnikai termékek védőterülete sem.

Mi a teendő, ha eltűnik a kis kedvence?

Első lépésként értesítse állatorvosát, aki a mikrochipnél fel tudja tüntetni, hogy az állat eltűnt, gazdái keresik. Továbbá érdeklődjön a legközelebbi ebrendészeti telepen, állatmenhelyen, hiszen lehet, hogy valaki már megtalálta és értesítette őket.

vehir.hu
további cikkek
Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán, szociológus, közgazdász volt a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényének a vendége szerda délelőtt a kamara nagytermében. Az országosan is elismert szakember előadásában feltárt olyan összefüggéseket a globális gazdaság mechanizmusaiban, amik választ adhatnak számos gazdaságot érintő kérdésre. A jövőkép optimista, de nem magától értetődő. tegnap 23:09 Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Szinte nincs olyan üzletlánc, ahol ne tapasztaltak volna emelkedést a bolti lopásokban az elmúlt évben. A kereskedők több védekező intézkedést is bevezettek a tolvajok ellen. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mely mik jelenleg a slágertermékek a bolti lopásoknál. tegnap 11:32 Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. 2024. február 20. 13:59 Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte A kormánypártok szerdán és csütörtökön, Balatonalmádiban tartják a parlament tavaszi ülésszakát megelőző frakcióülésüket, amelyen döntenek az új államfőjelölt személyéről is - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 2024. február 19. 17:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.