Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C

Térköves parkoló épül a Kemecse utcában

2023. augusztus 7. 14:04
Spontán alakult ki az a parkoló a Vetési gimnázium kerítése mellett, amit az önkormányzat most rendesen kiépít. 
 

A Modern Városok Programból, 92 millió forintból építik ki a Kemecse utcai parkolót, ahol összesen jármű számára jelölnek ki helyet – ezek közül kettőt mozgássérültek számára tartanak fenn. Az új parkoló térköves burkolatot kap. 

A helyszínen hétfő reggel tartott sajtótájékoztatót Brányi Mária alpolgármester és Csik Richárd, a városrész önkormányzati képviselője. Hangsúlyozták: a tervezéskor fontos szempont volt, hogy minél inkább megőrizzék a fákat – csak néhány beteg példányt kell kivágni (ezeket természetesen pótolják), illetve a megmaradókról elszáradt ágakat legallyazni. A beruházás részeként a csapadékvíz-elvezetés és a közvilágítás is megújul a területen. 

A munkaterületet augusztus 9-én adják át a kivitelezőnek. Az építkezés november közepére készül el, az engedélyeztetési eljárást követően várhatóan az év utolsó heteiben lehet újra használni a parkolót. 

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Okos parkolási rendszer segíti Veszprémben az autósokat parkolás Okos parkolási rendszer segíti Veszprémben az autósokat Már bontogatja szárnyait az az új rendszer, ami hamarosan lényegesen megkönnyíti a belvárosi parkolást Veszprémben. Ráadásul nem csak a parkolóhelykeresés kálváriáját csökkenti majd, hanem a környezetszennyezés elleni törekvésekben is nagy előrelépés lesz. A parkolásirányítási rendszernek már az élespróbája zajlik, eközben néztük át a működését az üzemeltető VKSZ Zrt. szakembereivel. 2023. november 23. 21:10 Parkolóház, vagy közterületi parkoló? Megnéztük melyik éri meg jobban Veszprémben parkolás Parkolóház, vagy közterületi parkoló? Megnéztük melyik éri meg jobban Veszprémben Veszprémben minden nap születnek győztesek. Ők azok, akiknek sikerül parkolóhelyet találni a belvárosban. De valóban az az igazi győzelem, ha a piros zónában le tudjuk rakni az autót? Megvizsgáltuk a veszprémi belvárosi parkolóhelyzetet kifejezetten a pénztárca szempontjából. 2023. október 18. 12:04 Sok hűhó semmiért: parázs vita borzolta a kedélyeket a kertvárosi lakossági fórumon parkolás Sok hűhó semmiért: parázs vita borzolta a kedélyeket a kertvárosi lakossági fórumon Paprikás hangulatú lakossági fórumon dőlt el szerdán, bevonják-e a kertvárosi utcákat a parkolási rendszerbe. 2023. szeptember 28. 13:02 Hétfőn indul a Kemecse utcai parkoló építése Hétfőn indul a Kemecse utcai parkoló építése Csík Richárd, a városrész önkormányzati képviselője lakossági fórumot tartott az érintett terüleen élőknek, amelyen szóba került az ideiglenes parkolás megoldása is.   2023. augusztus 29. 15:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.