Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Pedagógusok és szülők csatlakoznak az Állatbarát Kihíváshoz a hontalan állatokért

2023. augusztus 3. 9:55
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos hangsúlyozta, hogy az állatvédelem fontos ügye mindannyiunkat érint, ezért pedagógusok, szülők és gyermekek fognak össze az árva állatok örökbefogadásának elősegítéséért – közölte a kormánybiztos titkársága.

Az örökbefogadás nemcsak az állatok életét mentheti meg, hanem az emberek életét is gazdagíthatja, hozzájárulva a boldog és egészséges társadalom kialakulásához. Az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság kezdeményezésére az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány által januárban indított Állatbarát Kihívás augusztusban az örökbefogadás népszerűsítéséről szól a hontalan állatok világnapja alkalmából.

A 2023. augusztus 14. és 20. között zajló kihíváshoz pedagógusok, szülők és gyermekek csatlakozását várják a szervezők. A kihívás résztvevői az alábbi módon csatlakozhatnak az eseményhez:

  • Interjú: Látogass el egy állatmenhelyre és készíts interjút az ott dolgozókkal a menhelyről és az örökbe fogadható állatokról! Az interjúk segítségével többen megismerhetik a menhely működését, az állatok személyes történeteit, és megtudhatják, milyen kihívásokkal néznek szembe a hontalan állatokért folytatott munkájuk során. Az interjú megjelentetésére lehetőséget adnak az allatvedelmitemahet.hu és az allatvedelemgyerekeknek.hu weboldalakon. A szöveget az allatvedelemgyerekeknek@gmail.com e-mail címre juttathatod el.
  • Örökbefogadási kampány: Dolgozz ki egy kreatív és érzelmeket megmozgató örökbefogadási kampányt! Ez lehet plakát, rövidfilm, képregény vagy közösségi média poszt, amely felhívja a figyelmet az állatokra és az állatmenhelyekre, és bátorítja az embereket az örökbefogadásra. A kidolgozott kampányt e-mailben várják az allatvedelemgyerekeknek@gmail.com e-mail címre.
  • Önkénteskedés: Önkénteskedj egy állatmenhelyen! Sétáltass és gyűjts adományt a gazdátlan állatok számára! Fotózd le az önkéntes tevékenységed és küldd el a szervezőknek kommentben az Állatvédelmi Témahét Facebook oldalára!
     

A kormánybiztos arra bátorít mindenkit, hogy a leendő állattartók fontolják meg az örökbefogadás lehetőségét, és legyenek nyitottak az állatok iránti szeretetre és gondoskodásra. Az örökbefogadás által nemcsak új családtaghoz juthatnak, hanem példamutató módon segíthetik az állatvédők és állatmenhelyek fáradhatatlan munkáját.

Az eseményre történő jelentkezés és részletes információ elérhető az https://allatvedelmitemahet.hu weboldalon.

vehir.hu
további cikkek
Nyíltnapon várják az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket a PUMI Veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központban Nyíltnapon várják az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket a PUMI Veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központban Egy mozgalmas és nagyszabású nyílt nap kereteiben, sok-sok izgalmas programmal és meglepetéssel várják az állatbarát kicsiket és nagyokat most szombaton az Állatvédelmi Kompetencia Központban.   2024. április 23. 12:09 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14 Új kutyafuttató építi a kutyás közösséget a Görgey utcában Új kutyafuttató építi a kutyás közösséget a Görgey utcában Csütörtök délután hivatalosan is átadták a Görgey Artúr utcai kutyafuttatót. Az eseményen megtekinthettük, amint a kutyusok felavatják a futtató eszközeit. 2024. április 12. 22:16 Láncra verve tartotta lesoványodott kutyáját Láncra verve tartotta lesoványodott kutyáját Egy bakonyi kistelepülésről érkezett bejelentés a rendőrségre még jauárban, hogy egy férfi családi házának udvarán folyamatosan láncon tartja lesoványodott kutyáját, és nem ad neki elegendő élelmet, vizet.  2024. április 12. 12:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.