Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
24°C
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
24°C

Egy nap alatt 32 embert mentettek ki a Balatonból

2023. július 25. 12:45 // Forrás: MTI
Idén még nem kerültek annyian bajba a Balatonon egy nap alatt, mint hétfőn, amikor a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 9 esetben 32 embert mentettek ki a tóból - közölte  a  Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu-n.

A rendőrségi honlapon azt írták: gumiunikornison elsodródott gyerekeket, felborult kenusokat, műszaki hibás kishajó utasait, kimerült SUP-osokat és vízibicikliseket mentettek ki a vízirendőrök a tóból.

Az utolsó hétvége is komoly munkát adott a balatoni vízirendőröknek. A somogyi rendőr-főkapitányság beszámolója szerint péntektől vasárnapig 11 esetben 21 embert kellett kimenteni a vízből. Többször kerültek strandolók olyan helyzetbe, amelyből segítség nélkül nem tudtak volna biztonságosan partra jutni. Az időnként viharos szélben elsodródott kiteszörfösöket, SUP-osokat, veszteglő csónakok mellett homokpadra futott vitorlás, felborult katamarán utasait mentették ki szorult helyzetükből az egyenruhások.     

A rendőr-főkapitányság felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt időszakban tapasztalható változékony, viharos időjárásnál különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra, a gyermekekre, hiszen nagyon gyorsan kialakulhat veszélyhelyzet.

A vasárnapi Balaton-átúszáson, amelyen több mint tízezren vettek részt, az enyhe szél és hullámzás miatt sokan adták fel a versenyt, a balatoni vízirendőrök a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatával 217 embernek segítettek abban, hogy biztonságban el tudják hagyni az úszófolyosót a szakszolgálat tájékoztatása szerint. Megemlítették azt is, hogy július 25-ét az ENSZ Közgyűlése két évvel ezelőtt a vízbefulladás megelőzésének napjává nyilvánította. A vízbe fulladás az egyik vezető halálok a 1-24 éves korosztálynál - írták közleményükben, hangsúlyozva, a tragédiák odafigyeléssel elkerülhetők.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.