Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 28. Stefánia
Veszprém
2°C
2023. november 28. Stefánia
Veszprém
2°C

Minden napra jut program a nyáron

2023. július 17. 9:35
Idén elmarad a külföldi vakáció? Sebaj! Az utószezon úgyis olcsóbb, addig meg rengeteg izgalmas esemény vár bennünket itthon is. Fesztiválról fesztiválra járhatunk, vagy csak úgy beugorhatunk egy lazulós estére a Balaton egyik kultikus helyén, s együtt fürdőzhetünk a naplementében zene, irodalom és finom falatok mellett.

Filmvetítés, koncertek és gasztroestek a Nekem a Balatonnál

Balatonakarattya – Csücsök
Egész nyáron

Ingyenes programokkal fűszerezi meg a nyarat Ördög Nóráék balatonakarattyai üzlete, a Nekem a Balaton. A Csücsük névre keresztelt programtérben minden héten valamilyen különlegességgel készülnek, ahol ejtőzhetünk még egyet a strandolás után. Hétfőnként moziestet tartanak magyar filmekkel, a kedd a kultúráé, amikor többek között beszélgetőestek zajlanak olyan nevekkel, mint Szabados Ági, de terveznek könyvbemutatókat is. A szerda a zenéről szól, csütörtökönként a Dumaszínház sztárjai nevettetnek, péntekenként a kezdő és amatőr művészeké a színpad, szombatonként pedig a gasztronómiáról szól a nap: lesz BBQ és grill délután is sztárséfekkel.

Margófeszt 

Szentgyörgyvár
Augusztus 10-12.

A lusta, fűben heverészve olvasós gyerekkori nyarakra, no meg a nagy íróink, költőink nyaralásaira emlékeztet az élmény, amit a Margófeszt hoz el Zalába évek óta: irodalmi beszélgetések, koncertek és különleges performanszok tarkítják az augusztusi délutánokat és estéket. A zalai dombok között idén is felcsendülnek az Analog Balaton dalai, zenés irodalmi estet hoz Beck Zoli és Grecsó Krisztián közös produkciója, a beck@grecsó, fellép az Aranyakkord, a Fran Palermo, a Galaxisok, a Platon Karataev, a Sorbonne Sexual és glsch is, az irodalomrajongók többek között pedig Visky Andrással és Tompa Andreával találkozhatnak.

INOTA Fesztivál

Augusztus 31. – Szeptember 3.
Inota hőerőmű

Nyugat-Európából indult eredetileg a kezdeményezés, amely részeként használaton kívüli régi ipari épületek, telepek kaptak új kulturális funkciót, és amelynek nyomán a szovjet időkből származó inotai hőerőművek is egészen egyedi formában születnek újjá. A hűtőtornyok nyár végén ugyanis Magyarország új audiovizulis fesztiváljának adnak helyet: a négy nap során zenei actok, fényinstallációk, mappingek és egyéb kortárs vizuális alkotások sorakoznak fel. A fellépő művészek között zenei vonalon itt lesz a brit elektronikus szcéna egyik legeredetibb hangja, Daniel Avery, a szintetizátorvirtuóz Caterina Barbieri, Nils Frahm és az Extrawelt, míg a vizuális élményért többek között Fuse, Max Cooper és Oscar Mulero felel.

Bertalan Melinda
további cikkek
Programajánló: a japán kultúra veszprémi szemmel Művészetek Háza Programajánló: a japán kultúra veszprémi szemmel Izgalmasnak ígérkező programmal várja szerda este az érdeklődőket a Művészetek Háza és a FOTON, ahol egészen a „felkelő Nap országáig” utazhat el a közönség, legalábbis két veszprémi fotós objektívén keresztül ismerhetik meg a távol-keleti ország kultúráját. ma 12:01 Herenden egymást érik a tehetségek Herenden egymást érik a tehetségek Sportegyesületeinek és művészeti csoportjainak szervezett gálát Herend városa szombat este, hivatalosan is elismerve sikeres szerepléseiket. 2023. november 26. 17:27 Evidencia, amiért mégis minden nap tenni kell Evidencia, amiért mégis minden nap tenni kell Magától értetődő, hogy megünnepeljük a születésnapokat, az évfordulókat, a nagy életeseményeket – ünnepelni azonban mást is lehet. Például a barátságot. Így tett az Országos Lengyel Önkormányzat is szombaton, amikor a magyar–lengyel barátság és a lengyel függetlenség napja alkalmából szerveztek koncertet a Hangvillában. 2023. november 26. 9:58 Hipp-hopp, színházba megy Vuk Hipp-hopp, színházba megy Vuk Fürge róka lábak, surranó kis árnyak tűnnek fel november 26-tól a Veszprémi Petőfi Színházban: Fekete István közkedvelt meséjét viszik színpadra a teátrumban, ami nemcsak a gyerekeknek lehet izgalmas, de a felnőtteknek is tanulságos mondanivalóval bír a felelősségről és a (pót)szülői létről. 2023. november 24. 22:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.