Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Minden napra jut program a nyáron

2023. július 17. 9:35
Idén elmarad a külföldi vakáció? Sebaj! Az utószezon úgyis olcsóbb, addig meg rengeteg izgalmas esemény vár bennünket itthon is. Fesztiválról fesztiválra járhatunk, vagy csak úgy beugorhatunk egy lazulós estére a Balaton egyik kultikus helyén, s együtt fürdőzhetünk a naplementében zene, irodalom és finom falatok mellett.

Filmvetítés, koncertek és gasztroestek a Nekem a Balatonnál

Balatonakarattya – Csücsök
Egész nyáron

Ingyenes programokkal fűszerezi meg a nyarat Ördög Nóráék balatonakarattyai üzlete, a Nekem a Balaton. A Csücsük névre keresztelt programtérben minden héten valamilyen különlegességgel készülnek, ahol ejtőzhetünk még egyet a strandolás után. Hétfőnként moziestet tartanak magyar filmekkel, a kedd a kultúráé, amikor többek között beszélgetőestek zajlanak olyan nevekkel, mint Szabados Ági, de terveznek könyvbemutatókat is. A szerda a zenéről szól, csütörtökönként a Dumaszínház sztárjai nevettetnek, péntekenként a kezdő és amatőr művészeké a színpad, szombatonként pedig a gasztronómiáról szól a nap: lesz BBQ és grill délután is sztárséfekkel.

Margófeszt 

Szentgyörgyvár
Augusztus 10-12.

A lusta, fűben heverészve olvasós gyerekkori nyarakra, no meg a nagy íróink, költőink nyaralásaira emlékeztet az élmény, amit a Margófeszt hoz el Zalába évek óta: irodalmi beszélgetések, koncertek és különleges performanszok tarkítják az augusztusi délutánokat és estéket. A zalai dombok között idén is felcsendülnek az Analog Balaton dalai, zenés irodalmi estet hoz Beck Zoli és Grecsó Krisztián közös produkciója, a beck@grecsó, fellép az Aranyakkord, a Fran Palermo, a Galaxisok, a Platon Karataev, a Sorbonne Sexual és glsch is, az irodalomrajongók többek között pedig Visky Andrással és Tompa Andreával találkozhatnak.

INOTA Fesztivál

Augusztus 31. – Szeptember 3.
Inota hőerőmű

Nyugat-Európából indult eredetileg a kezdeményezés, amely részeként használaton kívüli régi ipari épületek, telepek kaptak új kulturális funkciót, és amelynek nyomán a szovjet időkből származó inotai hőerőművek is egészen egyedi formában születnek újjá. A hűtőtornyok nyár végén ugyanis Magyarország új audiovizulis fesztiváljának adnak helyet: a négy nap során zenei actok, fényinstallációk, mappingek és egyéb kortárs vizuális alkotások sorakoznak fel. A fellépő művészek között zenei vonalon itt lesz a brit elektronikus szcéna egyik legeredetibb hangja, Daniel Avery, a szintetizátorvirtuóz Caterina Barbieri, Nils Frahm és az Extrawelt, míg a vizuális élményért többek között Fuse, Max Cooper és Oscar Mulero felel.

Bertalan Melinda
további cikkek
Hódolat a négyzetnek, hódolat Albersnek Hódolat a négyzetnek, hódolat Albersnek Josef Albers művészetére reflektáló alkotások kerültek bemutatásra a Modern Képtár - Vass László Gyűjteményben. A kiállított festmények közös vonása, hogy saját művészi eszközökkel fejezik ki a hódolat Albersnek és hódolat a négyzetnek tematikában rejlő kettősség lehetőségeit. A kiállítás július 7-ig megtekinthető. ma 8:31 Egyszerű emberként az egyszerű embereknek fest lélekkel teli képeket Egyszerű emberként az egyszerű embereknek fest lélekkel teli képeket Utoljára tíz éve volt kiállítása Veszprémben Sápi Margit festőművésznek, most viszont visszatért a dózsavárosi könyvtárba elsősorban Veszprém és Balaton témájú alkotásaival. tegnap 12:00 Veszprém ragyog tovább! Veszprém ragyog tovább! Megnyílt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programra visszatekintő „Ragyogj tovább! Kétezerhuszonhárom! -  Európa Kulturális Kreatív Régiója: egy évad emlékei, egy évad jövője” című kiállítás a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban. A kreativitás ünnepén 1,5 milliónál is több látogató élvezhette 116 településen 24 műfaj több mint 3600 eseményét. 2024. április 26. 11:34 Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját A veszprémi Szent Mihály-főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről. 2024. április 26. 22:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.