Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
18°C
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
18°C

Az EFOTT-on népszerűsíti az állatvédelmet a Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány

2023. július 11. 11:04 // Forrás: Az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztosi titkárság sajtóközleménye
„Állati nyaralás? Felelős állattartás nyáron” címmel kerekasztal-beszélgetésre is sor kerül az EFOTT-on ismert emberek részvételével.

A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány Ovádi Péterrel, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztossal együttműködésben 2023. július 13. és július 15 között játékos és interaktív felelős állattartási programmal készül az EFOTT fesztiválon. A fesztiválozók 2023. július 14-én 13:00-14:00 között a VEB2023 KULTÚRTÉRben a nyárra, hőségre jellemző állatvédelmi kihívásokról szóló kerekasztal-beszélgetést hallgathatnak meg Ovádi Péter kormánybiztos, Vetter Szilvia, az Alapítvány kuratóriumi elnöke, Gregor Bernadett érdemes művész, az Alapítvány kuratóriumi tagja, valamint Gecse Vivien, a TV2 hírigazgatója, az Alapítvány jószolgálati nagykövete részvételével, a műsorvezető Iszak Eszter lesz.

A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány standján - Universum nappali rész, U49-es faház - a fesztiválozók kipróbálhatják a 360 fokos „szelfipontot”, ahol kreatív feliratok segítségével üzenhetnek egymásnak az állatvédelem témakörében. A jelenlévők kérdőív kitöltésével tesztelhetik tudásukat a felelős állattartásról, ehhez segítségül Állatvédelmi Kisokossal készülnek a szervezők. A programsorozatot tovább színesíti egy „szerencsekerék” is, mindemellett állati képi világot megjelenítő számfestő foglalkozással is várjuk az érdeklődőket.

Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos hangsúlyozta: minden lehetőséget és alkalmat meg kell ragadnunk, ahol a felelős állattartás mellett tudunk kampányolni, hiszen az Alapítvány legfőbb feladata a megelőzés és az ismeretterjesztés. Az állattartás és az állatokkal való helyes bánásmód kérdéskörei egyre fontosabbak a fiatalok körében is. A fesztivál remek alkalom arra, hogy azokat a fiatalokat, egyetemistákat, főiskolásokat érjük el, akik az állatvédelem jövőjét meghatározzák majd, éppen ezért minden tudást, szakmai hátteret biztosítunk ahhoz, hogy megnyerjük őket az állatvédelem ügyének.

Vetter Szilvia, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuratóriumi elnöke kiemelte: fontos, hogy megmutassuk a fiataloknak az állatvédelem szépségét, azt, hogy ez egy igen szerethető terület, amely rabul ejti az embert. A huszonéves korosztály eleve nyitott a felelős állattartás iránt, és „ország legnagyobb hallgatói bulija”, az EFOTT remek alkalom arra, hogy egy olyan eseményen nyújtsunk nekik hiteles információkat, amin önként vesznek részt, szórakoztatva tanítsunk. A kapott tudás emellett közvetlenül is állati életeket menthet – lesz szó arról, hová fordulhatunk állatkínzás esetén, vagy mit tehetünk, ha a tűző napon egy állatot fedezünk fel egy zárt autóban.

vehir.hu
további cikkek
Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási ponthatárokat Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási ponthatárokat Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. tegnap 20:15 Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Kékszalag Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Megóvhatta volna a Kékszalag végeredményét a második helyen befutó Prospex-Delta, végül a vitorláscsapat vezetője és kormányosa a csapat többi tagjának véleményével ellentétesen nem tette ezt meg, így a Fifty-Fifty megtarthatta győzelmét. Lichtenberger Attila a Prospex-Delta vezetője az Indexnek beszélt hosszan arról, hogy milyen szabálytalanságot követett el a győztes hajó és végül ők miért nem éltek az óvással. A Prospex-Delta kormányosa egyébként a veszprémi dr. Kaiser Kristóf, akivel korábban mi is készítettünk interjút. 2024. július 23. 17:12 Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt állatvédelem Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt Szó sincs arról, hogy végleg bezárna a Veszprémi Állatkórház, csupán más lesz az üzemeltetője, aki vállalta, hogy néhány hónap alatt felújítja az épületet, hogy aztán ismét kinyithasson rendelőként. Megkerestük az új üzemeltetőt, dr. Pásztor Istvánt, hogy többet megtudjunk a részletekről. 2024. július 23. 10:46 Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország véglegesítette megállapodását az amerikai Axiom Space-szel, miszerint a második magyar űrhajóst a vállalat soron következő Ax-4-es missziójával bocsájtják fel a világűrbe - tájékoztatta Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosa. 2024. július 23. 10:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.