Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 14. Őrs
Veszprém
27°C
2024. július 14. Őrs
Veszprém
27°C

120 éves a világ legnagyobb krokodilja

2023. július 9. 7:44 // Forrás: Greendex
Idén júniusban lett 120 éves Cassius, a világ legnagyobb fogságban élő krokodilja, és a szakértők szerint még hosszú évekig élhet – írja a Live Science. A hatalmas, 5,5 méter hosszú példány megfigyelése azért is jelentős, mert a kutatók jelenleg nem tudják meddig élhetnek a bordás krokodilok.

Adam Rosenblatt, az Észak-Floridai Egyetem biológia professzora elmondta, a vadon élő krokodilok ritkán élnek 60 évnél tovább, fogságban viszont ennek kétszeresét is meghaladhatják, azonban pontosan senki sem tudja, meddig élhetnek. Minderről a Greendex írt legújabb szemléjében.

A tudósok úgy vélik, hogy Cassius, egy közel 18 láb hosszú sósvízi krokodil, aki fogságban él, és nagyjából 120 éves.  Fotó: Marineland Melanesia krokodil élőhelyA tudósok úgy vélik, hogy Cassius, egy közel 18 láb hosszú sósvízi krokodil, aki fogságban él, és nagyjából 120 éves. Fotó: Marineland Melanesia krokodil élőhely

A matuzsálemi kort megérő állatot nagyjából 80 éves korában fogták be, miután szarvasmarhákra támadt egy farmon. Amikor megtalálták, Cassius orra el volt törve, a szakértők szerint a sérülést akkor szerezhette, amikor egy hajóra támadt. Ez az eset feltehetőleg traumát okozott neki, hiszen a hangos gépek működése a mai napig jól láthatóan felzaklatják.

vehir.hu
további cikkek
Rálőttek Donald Trumpra Rálőttek Donald Trumpra Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. ma 1:23 Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál Kékszalag Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is a júliusi holdtöltéhez legközelebb eső hétvégén rendezik Európa legnagyobb tókerülő viadalát, az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat. A több mint 500 vitorlásból álló mezőny július 18-án csütörtökön reggel rajtol Balatonfüredről, de nem csak a verseny ideje alatt, hanem már július 13-tól, kilenc napon át színes programforgatag várja az érdeklődőket. tegnap 12:16 A jövőben a mostani hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni A jövőben a mostani hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni A jövőben a mostanihoz hasonló hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni - közölte az MCC Klímapolitikai Intézet pénteken. 2024. július 12. 12:53 Bérlakásprogram segíti a balatoni régió lakhatási feltételeinek javítását Balaton Bérlakásprogram segíti a balatoni régió lakhatási feltételeinek javítását Ötmilliárd forint támogatást nyújt balatoni, önkormányzati tulajdonú szolgálati lakások kialakítására a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium. 2024. július 12. 12:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.