Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
-7°C
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
-7°C

Helbert Márta védőnő kapta a Perlaky-díjat

2023. július 5. 22:01
A városi elismerést az egészségügyben végzett kimagasló szakmai munkájáért vehette át szerdán a Tegulariumban.

A rendezvényt Strenner Zoltán önkormányzati képviselő nyitotta meg, aki méltatta a már több mint száz éve létező védőnői szolgálatot és elismeréssel szólt a díjazottról. A Perlaky-díjat Porga Gyula polgármester adta át Helbert Mártának. 

Az ünnepelt elmondta: munkája során mindig a szakmai irányelveket helyezte előtérbe, és közben jó személyes kapcsolatot alakított ki a kismamákkal, várandósokkal, anyukákkal és gyerekekkel is. Még az internet előtti időkben kezdett dolgozni, így a személyes kontaktusnak nem is létezett alternatívája, de úgy látja, a személyes találkozásokat a mai információáradatban sem pótolhatja semmi. Helbert Márta hozzátette: a gyerekekhez szeretettel fordul, az anyukákat segíti, támogatja, tiszteli. Mint mondta, vannak szakmák, amikkel kicsit jobbá tehetjük a világot, és a védőnői hivatás ezek közé tartozik.

Porga Gyula polgármester kijelentette: ahhoz, hogy egy város élhető legyen, szüséges, hogy az ott élők biztonságban tudják magukat és a gyermekeiket. Veszprémben az ezt biztosító közszolgáltatások jól működnek, de észre kell venni azt is, hogy a szolgáltatások magas minőségét a kiemelkedő teljesítmények biztosítják.

 

Helbert Márta általános iskolai tanulmányait Gyulafirátóton végezte, majd a veszprémi Kállay Éva Egészségügyi Szakközépiskolába nyert felvételt. Érettségi után Budapesten, az Orvostovábbképző Intézet (OTKI) Egészségügyi Főiskolai Karán védőnőképző szakos hallgató volt. Tanulmányait 1983-ban sikeres államvizsgával zárta. 1983. augusztus 1-jén Fűzfőgyártelepen helyezkedett el, majd 1986-ban áthelyezéssel került Veszprémbe és a mai napig Gyulafirátóton és Eplényben dolgozik védőnőként. A csecsemő tanácsadásokon éveken keresztül volt dr. Dékán Annamária gyermekorvos „jobb keze”. Baba-mama klubot vezetett a járvány kezdetéig, ahol a várandósok és anyukák találkozhattak egymással. A területi védőnői munkában elért kivételesen magas színvonalú, példaértékű tevékenységéért 2020-ban miniszteri elismerő oklevélben részesült. Szakmai munkáját példaértékű hozzáértéssel, nagy lelkesedéssel, emberséggel és megértéssel végzi. Mindennapi tevékenységeit kitartás, türelem és tolerancia jellemzi. Kollégáival szemben lojális, segítőkész. Kedves személyiségének, őszinte érdeklődésének köszönhetően a családok hamar bizalmukba fogadják.
 

 

Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba
további cikkek
Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Aki iskolát alapít és újít fel, az bízik a jövőben - mondta a Litéri Református Általános Iskola új épületének átadóünnepségén a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 2023. december 1. 16:16 A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya a Civil Közösségi Szolgáltató Központokkal együttműködve idén is megszervezi az Adventi Civil Börzét, idén ráadásul nemcsak a rászorulók karácsonyát tehetjük szebbé, de a gazdátlan állatokét is. 2023. december 1. 14:53 Pedagógusnak lenni egy életen át közélet Pedagógusnak lenni egy életen át Csütörtökön tartotta az önkormányzat az éves emlékdiploma ünnepséget, melyet azoknak a tiszteletreméltó pedagógusoknak rendeztek, akik oklevelüket ötven, hatvan, sőt hetven éve szerezték meg és harminc éven át pedagógusként dolgoztak.   2023. december 1. 12:08 Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopokat Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopokat A kormány meghosszabbítja a kamatstopot mind a kis- és középvállalkozások, mind a családok számára és a diákhitel esetében - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón csütörtökön Budapesten. 2023. november 30. 14:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.