Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 13. Antal, Anett
Veszprém
12°C
2024. június 13. Antal, Anett
Veszprém
12°C

Átadták az Ajkai Magyar Imre Kórház megújult infektológiai épületét

2023. június 30. 14:53 // Forrás: MTI
A Semmelweis-napi ünnepségen Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter hangsúlyozta, hogy a 3 milliárd forintból megvalósult fejlesztés új korszakot nyit a régió egészségügyi ellátásában.

Navracsics azt mondta: a Veszprém vármegye nyugati részét ellátó ajkai kórházban olyan megújulás történt, amely hosszú távú befektetés a jövőbe, annak révén a dolgozók és a betegek is elégedettebbek lesznek. A beruházás eredményeként az osztály 30 betegágyán az ellátás korszerűbbé, komfortosabbá válik. Emlékeztetett: a koronavírus-járvány idején az ajkai kórház országosan is kiemelt feladatokat látott el, a fejlesztés az akkori erőfeszítések elismerése is.  

( MTI / Katona Tibor )( MTI / Katona Tibor )

Takács Péter, a Belügyminisztérium államtitkára kiemelte: a kormány elkötelezett az egészségügy fejlesztése és a szakdolgozói béremelés mellett. Mint mondta, 240 milliárd forint áll a rendelkezésre a béremelésre, amelynek következő lépcsőjében július 1-jétől 18 százalékos béremelésre készülnek az ágazatban. Az egészségügyi ágazat változóban van, ezekkel a változásokkal megfontoltan kell szembenézni.

Nagy Zoltán, a Magyar Imre Kórház főigazgatója azt emelte ki, hogy 40 év után épült újjá az infektológiai osztály, szavai szerint a beruházás révén jelentősen javul az ellátás színvonala.

A helyszínen kiadott sajtóanyagban azt írják: a fejlesztés révén az épület megközelítése mentővel is lehetséges. Kialakítottak egy betegszállító liftet, a földszinten létrejött az infektológiai diagnosztika és kislabor valamint a szakambulancia. Az infektológiai osztály és a szomszédos főépület között zárt összekötő folyosó épült a betegközlekedés gördülékenyebbé tétele érdekében. A tetőtérben orvosi szobákat és nővér öltözőt alakítottak ki.     A 30 betegágy elhelyezése egy-két, valamint három ágyas kórtermekben történik. A kórtermek mindegyike zsilipelhető és vizes blokkal ellátott. Az épületbe klímát szereltek a homlokzatot hőszigetelték. 

vehir.hu
további cikkek
A NATO-főtitkárral tárgyalt Orbán Viktor A NATO-főtitkárral tárgyalt Orbán Viktor Minden NATO-területen kívüli katonai akció csak önkéntes jellegű lehet, ezt a mai tárgyaláson Jens Stoltenberg megerősítette, így Magyarország megkapta azokat a garanciákat, amelyekre szükségünk van - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral tartott szerdai budapesti sajtótájékoztatón. tegnap 11:55 Műfüves pályát és útfelújítást adtak át Nemesvámoson Műfüves pályát és útfelújítást adtak át Nemesvámoson Elkészült egy műfüves pálya a sportcsarnok mellett, leaszfaltozták a Baláca és a Perkáta utcákat: két projektet is átadtak szerdán Nemesvámoson. tegnap 20:19 'Mert tanulni bárkitől, bármikor, bárhol lehet' 'Mert tanulni bárkitől, bármikor, bárhol lehet' 2024. június 15-én, szombat délután a balatonalmádi mólónál ötödik alkalommal rendezi meg a Street Training Balaton tanulási fesztivált a BENT Balatoni Női Vállalkozói Egyesület a Flow Alapítvánnyal együttműködésben. A másfél órás, ingyenes minitréningeken két idősávban, 14 és 16 órától több, mint 20 trénerrel járhatnak körbe egy-egy témát az érdeklődők kellemes, balatoni panorámás környezetben. tegnap 11:06 Elfogadták a gyermekvédelmi törvény módosítását Elfogadták a gyermekvédelmi törvény módosítását A pedofil bűncselekmények elévülésével, a pedofilnyilvántartással és a pedofil bűnelkövetők feltételes szabadlábra helyezésével kapcsolatban is tartalmaz rendelkezéseket a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosítása, amelyet kedden fogadott el az Országgyűlés. 2024. június 11. 14:36

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.