Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rekonstruálják a József Attila utcát

2023. június 29. 17:30
Csütörtök délután számoltak be a három választókerületet is érintő útszakasz felújításáról. A lakosság türelmét kérik a következő időszakra, hogy aztán biztonságosabb úton haladhassanak végig.

Halmai Gábor önkormányzati képviselő elmondta: 2021 áprilisában döntött a kormány a Modern Városok Program keretein belül útfelújításra használható csomagról. Ennek egyik állomása a József Attila utca felújítása, melynek az ivóvíz rekonstrukciója már tavaly megvalósult.

Csik Richárd önkormányzati képviselő fontosnak véli, hogy a lakosságot időben tájékoztassák, ahogy azt az elengedhetetlen célt is, hogy minél zökkenőmentesebben teljen a felújítás. A József Attila utcát érintő változás pontosan az Egyetem utcától a Victor Hugo utcáig tart, s a beavatkozás két ütemben zajlik majd. Elsőként a csapadékvíz elvezetése a soros, majd pedig felújítják az útfelületet, s a járda is megújul mindkét oldalon. Július negyedikén adják át a munkaterületet, s tizedikén kezdődik a munka. Forgalomkorlátozásra természetesen kell majd számítani.

Bázsa Botond önkormányzati képviselő utalt rá, már annyi beruházás, felújítás, átadás történt a városban, hogy lassan rá se lehet ismerni. Szerinte száz évben egyszer adódik ilyen lehetőség. A József Attila utca megújítása is jelentős mérföldkő, hiszen hamarosan egy modernebb, biztonságosabb utat kapnak a lakók.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11 A hazai sportolók is az állatvédőket támogatják! A hazai sportolók is az állatvédőket támogatják! Idén is arra buzdítja a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány az adózókat, hogy állatvédőknek ajánlják fel 1%-ukat. 2024. április 25. 20:21 Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. 2024. április 20. 9:00 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A fogászati alapellátás nagy értékű tárgyi eszköz beszerzésének 2024. évi támogatására PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A fogászati alapellátás nagy értékű tárgyi eszköz beszerzésének 2024. évi támogatására 2024. április 17. 12:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.