Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 11. Árpád
Veszprém
6°C
2023. december 11. Árpád
Veszprém
6°C

Az egészségügyi dolgozókat ünnepelték Semmelweis születésnapján

2023. június 28. 20:44
Semmelweis Ignác születésének 205. évfordulója alkalmából rendeztek megemlékezést és adtak át elismeréseket a Csolnoky Ferenc kórházban szerdán.

A nagy előd szellemiségét dr. Töreki-Vörös Ibolya főigazgató elevenítette fel. Semmelweis Ignác egy kutató elme volt, egy a betegek és a meggyőződése mellett rendíthetetlenül kiálló ember, akit korát megelőző felismerése tett a legismertebb magyar orvossá. Korszakalkotó és a kollégáiban ellenérzést kiváltó kezdeményezése a kézmosással kapcsolatban bizonyítja, hogy egyszerű intézkedések is jelentős hatással lehetnek az ellátás színvonalára és hatékonyságára. 

Porga Gyula polgármester ismét köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak a világjárvány idején tanúsított kitartásukért, emberségükért – mint mondta, ezt nem lehet elégszer megköszönni. Megjegyezte: a városvezetés ambíciója, hogy 2030-ra Veszprém Európa legélhetőbb városai közé tartozzon, és ennek egyik alapfeltétele a fizikai biztonság, amit az egészségügyben dolgozók garantálnak. 

Semmelweis Ignác felfedezései nem bonyolult kutatásból, hanem a józan észből származtak – fogalmazott dr. Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár. Rámutatott: a szappan és a rendszeres kézmosás ma már minden háztartásban magától értetődő, az egészségügy vívmányai tehát a mindennapokba is kisugároznak. Takács párhuzamot vont Semmelweis és a kórház névadó főorvosa, Csolnoky Ferenc életútja között, akik mindketten a lelkiismeretesség, kötelességtudat és az önzetlenség mintaképei voltak, napjainkban az egészségügyben dolgozók méltán követik példájukat.

A megemlékezésen elismeréseket adtak át, főorvosokat és adjunktusokat neveztek ki. Közreműködött a Veszprémi Petőfi Színház.

A DÍJAZOTTAK NÉVSORA

Orvosigazgatói dicséretben részesült: 
dr. Bíró Eszter Róza, dr. Englert Tímea, Hozdik Regina.

Ápolási igazgatói dicséretben részesült: 
Bardonné Molnár Gyöngyi, Csicsicsné Lakatos Ildikó, Horváthné Mátyás Márta, László Tibor, Muzsiné Lubrincz Brigitta, Nagy Erzsébet, Palatin Sándorné, Sebestyén Ferenc, Weisz Katalin. 

Gazdasági igazgatói dicséretben részesült:
Bors Magdolna, Dobos Imre, Fraller János, Madarász Éva, Nyögér Rita.

Főigazgatói dicséretben részesült: 
dr. Hoffman Júlia, Kondorné Kerezsi Tímea, Rédei Judit.

Az Év Szakdolgozója 2023:
Kovács Anita

Magyar Szakdolgozói Kamara Veszprém Megyei Területi Szervezetének Semmelweis-napi díja:
Fodor Ági

Elkötelezett támogatói díj: 
Veszprémi Petőfi Színház.

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
Balassa Valéria és Balczár Lajos kapta a Hornig-díjat Balassa Valéria és Balczár Lajos kapta a Hornig-díjat Idén, Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése Balassa Valériának és dr. Balczár Lajosnak ítélte oda a kitüntetést, melyet kedd délután a Deák Ferenc utcai rendezvényközpontban ünnepélyes keretek között vehettek át. 2023. november 29. 15:01 Különleges bejelentés a Koraszülöttek Világnapján Különleges bejelentés a Koraszülöttek Világnapján Péntek délután a Csolnoky Ferenc Kórház – Perinatális Intenzív Centrumában (PIC) tartották a hagyományos ünnepélyt, melyen az intézményben világra jött koraszülöttek vettek részt, kicsiktől a nagyokig. Egy örömhírt is bejelentettek: a Katolikus Szeretetszolgálat új, hiánypótló intézményt hoz létre a városban, Börzsei Barbara Komplex Korai Intervenciós és Gyermek Mozgásfejlesztő Központ („Bara-Ház”) néven. 2023. november 19. 11:30 Negyven éve megállás nélkül működik Veszprémben az ifjúságpszichiátriai gondozó Csolnoky Ferenc Kórház Negyven éve megállás nélkül működik Veszprémben az ifjúságpszichiátriai gondozó A Csolnoky Ferenc Kórházban péntek délelőtt tartottak jubileumi ünnepséget, ahol felidézték a Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Gondozó megalakulásának időszakát is, valamint számos aktuális kihívás is felmerült a pszichiátriai gondozással kapcsolatban. 2023. november 18. 11:42 Mérföldkőnek számító fejlesztések kórházakban egészségügy Mérföldkőnek számító fejlesztések kórházakban Az egynapos sebészetben és a pszichiátriai kezelésekben is jelentős fejlesztések történtek a magyar kórházakban. 2023. november 10. 8:41

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.