Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
-7°C
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
-7°C

Éjszaka a múzeumban – Képriport szombatról

2023. június 25. 13:15 // Forrás: MTI, vehir
Ezen a hétvégén élhettük meg az év legrövidebb szombat éjszakáját, és hagyományosan ebben az időpontban rendezték meg a múzeumok éjszakáját. A veszprémi kiállítóhelyek idén is kitettek magukért.

Laczkó Dezső Múzeum

Felújítás miatt hosszú ideig zárva tartott a Laczkó Dezső Múzeum, a múzeumok éjszakájára azonban új fényében tündököl az épület. Az újranyitást Egry József balatoni és olaszországi festményeit bemutató nagyszabású kiállítással tették grandiózusabbá – a kiállíátsban Nyáry Krisztián irodalomtörténész tartott tárlatvezetést –, de emellett sírfeltáró interaktív régészeti előadást és legós építős foglalkozást is tartottak szombat este.

(MTI / Vasvári Tamás)(MTI / Vasvári Tamás)

(Kovács Bálint / vehir)(Kovács Bálint / vehir)

(MTI / Vasvári Tamás)(MTI / Vasvári Tamás)

Művészetek Háza

A Művészetek Háza kiállítóterei is tárt kapukkal várták az érdeklődőket. Amellett, hogy az éppen aktuális kiállításokat meg lehetett tekinteni, különféle programokkal, workshopokkal is készült az intézmény. A Vass Cipőtárban cipőgyártó- és tisztító bemutatót rendeztek, míg Zalka Imre vándorfotográfus fotótörténeti előadást és bemutatót tartott, ahol a látogatókkal együttműködve készített fényképeket üveglemezre. 

(MTI / Vasvári Tamás)(MTI / Vasvári Tamás)

(MTI / Vasvári Tamás)(MTI / Vasvári Tamás)

(MTI / Vasvári Tamás)(MTI / Vasvári Tamás)

(MTI / Vasvári Tamás)(MTI / Vasvári Tamás)

(MTI / Vasvári Tamás)(MTI / Vasvári Tamás)

(Szalai Csaba / vehir)(Szalai Csaba / vehir)

vehir.hu
további cikkek
A tízéves Hangvilla-történet Hangvilla A tízéves Hangvilla-történet 2013. november 29-én volt egy színházi előadás Veszprémben. A Pannon Várszínház a „Sose halunk meg” című darabot mutatta be. Ez a kis emlékdarab tíz évvel ezelőttről önmagában még nem érne annyit, hogy felidézzük, de ha hozzátesszük azt, hogy a színpad, ahol előadták az egykori Séd filmszínház helyén épült komplexum deszkái voltak, már érdemes megállni egy pillanatra. Az épületet ma mindenki úgy ismeri, mint Hangvilla. Ezzel debütált a veszprémi kulturális életben a minden szempontból formabontó kulturális intézmény. tegnap 15:18 Felgyúlt az első adventi gyertya Felgyúlt az első adventi gyertya Szombat este a szentmise után meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját a Szent Mihály Főszékesegyházban. A gyertyagyújtás után egy rendkívül hangulatos komolyzenei koncert következett, melyre igencsak komoly volt az érdeklődés. 2023. december 2. 22:48 Jubileumot ünnepelt a Bárczi Jubileumot ünnepelt a Bárczi Gálával ünnepelte fennállásának 75. évfordulóját a Bárczi Gusztáv iskola pénteken az Agórában.  2023. december 2. 10:22 Festőnők a szabadban címmel nyílt kiállítás kultúra Festőnők a szabadban címmel nyílt kiállítás Péntek délután a Veszprémi Petőfi Színház előcsarnokában nyílt kiállítás, Festőnők a szabadban címmel, Bottyán Marianna festőművész és az Art Natura Csoport veszprémi tagjainak közreműködésével. A közös bemutatkozó tárlat december nyolcig látogatható. 2023. december 1. 23:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.