Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szépen teljesített az Egry úti óvoda az állatvédelmi pályázaton

2023. június 23. 10:06
Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora adta át az „Év Állatvédő -, Bölcsődéje, Óvodája, Általános iskolája, Középiskolája és Gyermekotthona 2023” pályázatok dobogósainak okleveleit az Egyetemen megrendezett díjátadó ünnepségen, június 21-én, Budapesten.

Az „Állatvédelem gyerekeknek” szerkesztőbizottsága az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi, Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának szakmai támogatásával már harmadik alkalommal, kibővített tartalommal és további kategóriákkal hirdette meg az állatvédő és állatbarát címek elnyerését célzó pályázatát az oktatási intézmények számára. A pályázatra olyan intézmények jelentkezését várták, akik törekednek arra, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe változatos és kreatív programok segítségével.

Az előző pályázatok sikerét mutatja, hogy a korábbi évhez képest ismét megduplázódott a versenyző intézmények száma. Az április 30-i határidőig összesen 361 egyéni pályázat érkezett (22 bölcsőde, 233 óvoda, 92 általános iskola, 8 középiskola, 5 gyermekotthon és 1 fejlesztő), ami a tavalyi szám több mint kétszerese. A pályázó általános iskolák száma a tavalyi ötvenről kilencvenkettőre, az óvodák száma százhúszról kétszázharmincháromra nőtt és ezekhez jöttek még az új kategóriák pályázói. Valamennyi pályázó intézmény teljesítette a minimumkövetelményeket, így jogosulttá váltak az „állatbarát” cím használatára egy éven keresztül.

A beérkezett munkákat egy állatvédelmi és pedagógus szakemberekből álló zsűri bírálta el. A pályázatok nyertesei a díjakat és okleveleket – immár hagyományosan – az Állatorvostudományi Egyetemen megrendezett ünnepségen vehették át Prof. Dr. Sótonyi Péter rektortól. Minden kategóriában három helyezettet díjaztak, így összesen 15 nyertes intézményt hirdettek a júniusi díjátadón.

Az „Év Állatvédő Óvodája 2023” pályázaton második helyezést ért el a veszprémi Egry Úti Körzeti Óvoda, míg megyénkben egy másik szép eredmény is született, a pápai Türr István Gimnázium és Kollégium ugyanis győztesen került ki a verengésből az „Év Állatvédő Középiskolája 2023” kategóriában. 

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Nyíltnapon várják az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket a PUMI Veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központban Nyíltnapon várják az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket a PUMI Veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központban Egy mozgalmas és nagyszabású nyílt nap kereteiben, sok-sok izgalmas programmal és meglepetéssel várják az állatbarát kicsiket és nagyokat most szombaton az Állatvédelmi Kompetencia Központban.   2024. április 23. 12:09 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14 Új kutyafuttató építi a kutyás közösséget a Görgey utcában Új kutyafuttató építi a kutyás közösséget a Görgey utcában Csütörtök délután hivatalosan is átadták a Görgey Artúr utcai kutyafuttatót. Az eseményen megtekinthettük, amint a kutyusok felavatják a futtató eszközeit. 2024. április 12. 22:16 Láncra verve tartotta lesoványodott kutyáját Láncra verve tartotta lesoványodott kutyáját Egy bakonyi kistelepülésről érkezett bejelentés a rendőrségre még jauárban, hogy egy férfi családi házának udvarán folyamatosan láncon tartja lesoványodott kutyáját, és nem ad neki elegendő élelmet, vizet.  2024. április 12. 12:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.