Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Harminc éve a Dózsavárosért

2023. június 18. 10:41
Immáron harminc éve annak, hogy megalapították a Dózsavárosi Baráti Kört, azóta pedig a város egyik legaktívabb civil egyesületévé nőtte ki magát.

A városrész lakói szombat délután – nevükhöz hűen – baráti hangulatú összejövetelt tartottak a dózsavárosi könyvtárban.

Az esemény kezdetén Csécs Ferenc, az egyesület elnöke összefoglalta az elmúlt harminc évet, ami egyáltalán nem volt könnyű feladat. Felidézte, hogy 1993-ban azért alakultak meg, hogy a civil oldalról is segítsék az itt élőket, közvetítsék problémáikat, igényeiket a városháza felé is. Mára ez az önszerveződő kör viszont a város egyik legaktívabb szervezetévé nőtte ki magát, amelyben a kezdeti célok megvalósítása mellett még több közösségi program is társult.

Közös városrészi bál, juniális, nemzeti ünnepek, főzőversenyek, valamint kirándulások is szép számmal voltak az elmúlt évtizedekben.

Csécs Ferenc kiemelte, a szórakozás mellett közösségi munkában is kiveszik a részüket, legutóbb például az iskola kerítését festették le. Hozzátette, ők maguk is a Dózsavárossal együtt építkeztek és nőttek fel és büszke arra, hogy a városrész ma már az egyik legmagasabban jegyzet része Veszprémnek.

Az ünnepségen jelen volt Ovádi Péter, országgyűlési képviselő, Hegedűs Barbara, alpolgármester, a Dózsaváros önkormányzati képviselője, valamint Porga Gyula polgármester is.

Utóbbi köszöntőjében elmondta, a rendszerváltás után nem csak a város infrastruktúrája indult fejlődésnek, hanem a civil társadalom is. Ekkor született meg a Dózsavárosi Baráti Kör is, ami gyökeret vert és azóta is virágzik, holott sok másik civil szerveződés azóta befejezte tevékenységét.

A polgármester méltatta az ő aktivitásukat és biztosította az önkormányzat részéről is a további támogatásukat.

A jelenlévők rövid kultúrműsor után a könyvtár udvarán folytatták az összejövetelt, ahol bográcsozással is készültek a szervezők.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkaidő statisztikájában a kávészünetek látszólag csak kidobott percek a termelékenységből, viszont több kutatás is igazolta már, hogy a munkahelyen elköltött kávék nem csak az egészségre, hanem a munkabírásra is jó hatással van. Persze ebben az esetben is ott villog a mértékletesség piros lámpája. ma 13:24 Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre közélet Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre Lemondott Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, az MSZP két társelnöke a párt választmányának szombati ülésén a június 9-i európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választás eredményei miatt. Erről a két politikus a Facebook-oldalán számolt be. 2024. június 22. 16:35 Gryllus Dániel a költészet szerepéről kultúra Gryllus Dániel a költészet szerepéről Idén Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka alapító tagja nyitotta meg a veszprémi Ünnepi Könyvhetet. A szavakat dallamok követték, Gryllus citerával kísérte magát, s persze a nóták között mesélt könyvekről is, versekről, Kányádiról, Weöres Sándorról… Órákig tudtuk volna hallgatni… 2024. június 22. 17:02 Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. 2024. június 21. 11:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.