Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Több ezer gyerek a magasban

2023. június 12. 9:58
Több mint ötven településen több ezer család vett részt szombaton a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom nagy országos gyerekemelő flashmobján, ahol mindenki egyszerre járt körtáncot és emelte magasba a gyerekeket.

Kis- és nagyvárosokban, falvakban és szinte az összes megyeszékhelyen csatlakoztak a "Gyereket a magasba!" kezdeményezéshez. A legtöbb helyen szabadtéren zajlott a villámcsődület, de volt, ahol a bevásárlóközpont adta a helyszínt. Az akció célja felhívni a figyelmet a családalapításra, a gyerekvállalásra, a családi élet örömeire.
A résztvevők a flashmob alkalmával körtáncot jártak a "Kicsi vagyok én, majd megnövök én" című dalra, majd ezután következett a gyerekemelés. Sok helyen kirakodóvásár, arcfestés, családi programok, ajándékok várták a résztvevőket. Az idei, hagyományosan mindig tavasszal rendezett gyerekemelés mottója "Körülöttünk forog a világ" volt, hiszen a gyermekek számára a szülők, a szülőknek pedig a gyermekük jelenti a világot.

Fotó: Kovács Bálint / vehir archívFotó: Kovács Bálint / vehir archív

A villámcsődület mögött természetesen sok szervezés és felkészülés áll, óvodák, tánccsoportok, szülői közösségek, baba-mama klubok egyaránt nagyon készültek a június 10-i eseményre a tánc koreográfiájának megtanulásával.  

Idén már hatodik éve, hogy a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom megrendezte a Gyereket a magasba! akciót, amelynek lényege, hogy egyszerre, egy időben országszerte minél több gyereket emeljenek magasba a szülők. A programot ugyanakkor minden évben néhány határon túli városban is megrendezik, így történt most Dunaszerdahelyen, Csíkszeredában, Nagyváradon és Zentán is.

vehir.hu
további cikkek
LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   tegnap 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. tegnap 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11 WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt Az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb tanulmányából aggasztó kép rajzolódik ki: a magyar serdülők a világ élvonalában vannak az alkohol kipróbálásában. ma 8:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.