Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 29. Taksony
Veszprém
1°C
2023. november 29. Taksony
Veszprém
1°C

Több ezer gyerek a magasban

2023. június 12. 9:58
Több mint ötven településen több ezer család vett részt szombaton a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom nagy országos gyerekemelő flashmobján, ahol mindenki egyszerre járt körtáncot és emelte magasba a gyerekeket.

Kis- és nagyvárosokban, falvakban és szinte az összes megyeszékhelyen csatlakoztak a "Gyereket a magasba!" kezdeményezéshez. A legtöbb helyen szabadtéren zajlott a villámcsődület, de volt, ahol a bevásárlóközpont adta a helyszínt. Az akció célja felhívni a figyelmet a családalapításra, a gyerekvállalásra, a családi élet örömeire.
A résztvevők a flashmob alkalmával körtáncot jártak a "Kicsi vagyok én, majd megnövök én" című dalra, majd ezután következett a gyerekemelés. Sok helyen kirakodóvásár, arcfestés, családi programok, ajándékok várták a résztvevőket. Az idei, hagyományosan mindig tavasszal rendezett gyerekemelés mottója "Körülöttünk forog a világ" volt, hiszen a gyermekek számára a szülők, a szülőknek pedig a gyermekük jelenti a világot.

Fotó: Kovács Bálint / vehir archívFotó: Kovács Bálint / vehir archív

A villámcsődület mögött természetesen sok szervezés és felkészülés áll, óvodák, tánccsoportok, szülői közösségek, baba-mama klubok egyaránt nagyon készültek a június 10-i eseményre a tánc koreográfiájának megtanulásával.  

Idén már hatodik éve, hogy a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom megrendezte a Gyereket a magasba! akciót, amelynek lényege, hogy egyszerre, egy időben országszerte minél több gyereket emeljenek magasba a szülők. A programot ugyanakkor minden évben néhány határon túli városban is megrendezik, így történt most Dunaszerdahelyen, Csíkszeredában, Nagyváradon és Zentán is.

vehir.hu
további cikkek
Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Alakulásuk után rögvest egy mindenkit bezáró világjárvánnyal kellett szembenézniük, ez mégsem rengette meg az elképzeléseiket: a Cholnoky Kerekasztal várt, kitartott, újra aktivizálódott és ma már negyedik születésnapját ünnepelhette. tegnap 15:43 Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek V-Busz Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek 2024. február 1-től egy vonaljegy áráért utazhatnak a veszprémi helyi járatokon a diákok, jelentette be Porga Gyula polgármester. A V-Busz életében azonban nem ez lesz az egyetlen újítás a jövő évben, hamarosan új elektromos járművekkel is bővülhet a buszflotta. tegnap 11:49 Karikó Katalin diákévei a Lovassyban Karikó Katalin diákévei a Lovassyban A Nobel-díjas magyar biokémikus diákéveinek dokumentumai mellett a legérdekesebb, tudományhoz kötődő kitüntetéseit, elismeréseit is megmutatja a Szegedi Tudományegyetem által gondozott kiállítás a Lovassy László Gimnáziumban. tegnap 15:35 Az agrárminiszter segítségét kérik balatoni önkormányzatok a nagyvadak és a varjak miatt Az agrárminiszter segítségét kérik balatoni önkormányzatok a nagyvadak és a varjak miatt Az agrárminiszter segítségét kéri az önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) a nagyvadállomány bel- és külterületi elszaporodása, valamint a varjak túlszaporodása miatt - közölte a szövetség társelnöke hétfőn. 2023. november 27. 13:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.