Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tájékozódási futó vb-t rendeznének Veszprémben 2027-ben

2023. június 9. 14:15 // Forrás: MTI
Tájékozódási futó világbajnokságot rendeznének 2027-ben Veszprémben, ennek érdekében háromoldalú megállapodást kötött két sportszervezet, valamint a Pannon Egyetem - közölte a felsőoktatási intézmény csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség 2022 decemberében pályázatot nyújtott be a 2027-es felnőtt világbajnokság rendezésére, a rendezői jogokat pedig a Veszprémi Honvéd SE (VHSE) tájfutó szakosztályának adta át veszprémi helyszínnel.

Kapcsolódó cikk
Tájfutó-világbajnokság Veszprémben?
Sikeres pályázat esetén mintegy 60 országból 350 élversenyző és közel 5000 fő kísérő, családtag, szurkoló érkezhet Veszprémbe a 2027-es tájékozódási futó világbajnokságra.

Idézték Gelencsér Andrást, a Pannon Egyetem rektorát, aki az együttműködési megállapodás aláírása előtt arról beszélt: a tájfutás nemcsak a sportról, hanem a természetről, annak szeretetéről is szól, amely az egyetem értékeivel is összhangban van.   

Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja kiemelte: a felsőoktatási intézményben megtartották a kötelező testnevelés órákat és a versenysportot űző fiatalokat egyéni tanrenddel, ösztöndíjjal és kollégiumi szálláshellyel ösztönzik. Az egyetem folyamatban levő felújítása részeként több sportpályát is létesítenek, a jövőben pedig futópályát is terveznek kialakítani - tette hozzá.

Szűcs Pál, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület elnökének tájékoztatása szerint a világbajnokság rendezéséért Magyarországnak Svédországgal, Finnországgal és más északi államokkal kell felvenni a versenyt.

Németh Zsoltné, az egyesület tájfutó szakosztályvezetője pedig jelezte: a Pannon Egyetemmel közös szervezésű sporteseményeket, pályázatokat és konferenciákat is terveznek a sportág népszerűsítése érdekében.    

Szokolik Gergely, az együttműködésben résztvevő Veszprémi Egyetemi Sport Club ügyvezető elnöke a megállapodás aláírását megelőzően támogatásáról biztosította a VHSE munkáját a tájfutó világbajnokság szervezésének elnyerése érdekében - áll a közleményben.

Az egyetem tájékoztatása szerint sikeres pályázat esetén mintegy hatvan országból 350 élversenyző és csaknem ötezer kísérő, valamint szurkoló érkezhet Veszprémbe a 2027-es vb-re.

vehir.hu
további cikkek
A legek időszakát éli a Pannon Egyetem – hamarosan új rektorral folytathatja továbbra is az élmezőnyben Pannon Egyetem A legek időszakát éli a Pannon Egyetem – hamarosan új rektorral folytathatja továbbra is az élmezőnyben 2023-ban mintha még a csillagok is szerencsésen együtt álltak volna a Pannon Egyetem fölött, a veszprémi felsőoktatási intézmény sorról sorra döntötte meg a saját rekordjait. 2024. február 2. 11:30 Elindult a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilmfesztivál Veszprémben Elindult a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilmfesztivál Veszprémben Tizedik alkalommal rendezik meg a BIDF-et, amelynek veszprémi rendezvényét a Pannon Egyetem Humántudományi Kara látja vendégül. A helyszínt idén a Foton biztosítja. 2024. február 2. 14:45 A kukoricaföld, melyről az egyetem nőtt ki A kukoricaföld, melyről az egyetem nőtt ki Kedd délután az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban nyílt meg a 75 éves Veszprém egyeteme című kiállítás. 2024. január 24. 21:43 A Pannon Egyetem a világ egyetemeinek első öt százalékában Pannon Egyetem A Pannon Egyetem a világ egyetemeinek első öt százalékában Veszprémben mindenféle probléma nélkül ment végbe az egyetemi modellváltás, de hogy mit jelent ez pontosan, azt már kevesen ismerik mélységében. Erről is beszélgettünk Csillag Zsolttal, az idén 75 éves Pannon Egyetem kancellárjával. Hogyan változott a magyar felsőoktatás az elmúlt évtizedekben, mik voltak akkor és mik ma a kihívások? Hogyan reagált ezekre az intézmény és milyen stratégiája van a jövőre nézve? És egyáltalán, miért lett a Veszprémi Egyetemből Pannon Egyetem, ami ma a nemzetközi rangsorok alapján a világ élvonalába tartozik. 2024. január 23. 22:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.