Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

Tájékozódási futó vb-t rendeznének Veszprémben 2027-ben

2023. június 9. 14:15 // Forrás: MTI
Tájékozódási futó világbajnokságot rendeznének 2027-ben Veszprémben, ennek érdekében háromoldalú megállapodást kötött két sportszervezet, valamint a Pannon Egyetem - közölte a felsőoktatási intézmény csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség 2022 decemberében pályázatot nyújtott be a 2027-es felnőtt világbajnokság rendezésére, a rendezői jogokat pedig a Veszprémi Honvéd SE (VHSE) tájfutó szakosztályának adta át veszprémi helyszínnel.

Kapcsolódó cikk
Tájfutó-világbajnokság Veszprémben?
Sikeres pályázat esetén mintegy 60 országból 350 élversenyző és közel 5000 fő kísérő, családtag, szurkoló érkezhet Veszprémbe a 2027-es tájékozódási futó világbajnokságra.

Idézték Gelencsér Andrást, a Pannon Egyetem rektorát, aki az együttműködési megállapodás aláírása előtt arról beszélt: a tájfutás nemcsak a sportról, hanem a természetről, annak szeretetéről is szól, amely az egyetem értékeivel is összhangban van.   

Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja kiemelte: a felsőoktatási intézményben megtartották a kötelező testnevelés órákat és a versenysportot űző fiatalokat egyéni tanrenddel, ösztöndíjjal és kollégiumi szálláshellyel ösztönzik. Az egyetem folyamatban levő felújítása részeként több sportpályát is létesítenek, a jövőben pedig futópályát is terveznek kialakítani - tette hozzá.

Szűcs Pál, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület elnökének tájékoztatása szerint a világbajnokság rendezéséért Magyarországnak Svédországgal, Finnországgal és más északi államokkal kell felvenni a versenyt.

Németh Zsoltné, az egyesület tájfutó szakosztályvezetője pedig jelezte: a Pannon Egyetemmel közös szervezésű sporteseményeket, pályázatokat és konferenciákat is terveznek a sportág népszerűsítése érdekében.    

Szokolik Gergely, az együttműködésben résztvevő Veszprémi Egyetemi Sport Club ügyvezető elnöke a megállapodás aláírását megelőzően támogatásáról biztosította a VHSE munkáját a tájfutó világbajnokság szervezésének elnyerése érdekében - áll a közleményben.

Az egyetem tájékoztatása szerint sikeres pályázat esetén mintegy hatvan országból 350 élversenyző és csaknem ötezer kísérő, valamint szurkoló érkezhet Veszprémbe a 2027-es vb-re.

vehir.hu
további cikkek
Tanuló galériát adtak át a Humántudományi Karon Tanuló galériát adtak át a Humántudományi Karon Kedd délelőtt az N épület első emeletén hivatalosan is átadták a tanuló galériát, amely a HTK új kiállító- és közösségi tere. 2024. március 26. 22:37 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem Humántudományi Kar szakjai iránt, olyannyira, hogy az ősztől induló pszichológia alapképzést több mint százan jelölték meg első helyen. Ennél is népszerűbb az óvodapedagógia alapképzés, s mindemellett nemrég a terület- és városfejlesztés mesterszakot is sikerült engedélyeztetni az Oktatási Hivatallal. Navracsics Judit, a HTK dékánja úgy fogalmazott: örül a váratlan sikernek, ami azért annyira mégsem váratlan, hiszen évekig dolgoztak azon, hogy a fiatalok ilyen széles spektrumú képzéskínálatból választhassanak. 2024. március 23. 21:21 Saját rekordját döntötte meg a Pannon Egyetem Pannon Egyetem Saját rekordját döntötte meg a Pannon Egyetem Annak ellenére, hogy a tavalyihoz képest országosan csaknem 5500-zal kevesebben nyújtották be jelentkezésüket valamely hazai felsőoktatási intézménybe, a Pannon Egyetemen idén is nőtt a jelentkezések száma. A legkeresettebb „pannonos” szak 2024-ben a Humántudományi Kar pszichológia képzése, ezt követik a Gazdaságtudományi Kar gazdálkodás és menedzsment, valamint a Műszaki Informatikai Kar programtervező informatikus nappali tagozatos alapképzései. 2024. március 19. 14:38 Szokatlan és izgalmas gyerekprogram indul a városban Kabóca Bábszínház Szokatlan és izgalmas gyerekprogram indul a városban A Kabóca Bábszínház fennállásának egyik fontos mérföldkövéhez érkezett decemberben, amikor új helyre költöztek a Deák Ferenc utcába, a vár lábához. Most már igazán otthonosan mozognak az új épületben, amit a közönségükkel együtt szeretnének felavatni márciusban.   2024. március 5. 21:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.