Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 16. Valter
Veszprém
27°C
2024. július 16. Valter
Veszprém
27°C

Elindult a V-Bike tesztüzem, a lakosság július 1-jétől használhatja a bringákat

2023. június 9. 14:15
A V-Bike közbringarendszer Magyarország első olyan közösségi kerékpáros rendszere, ahol minden bicikli elektromos rásegítéssel rendelkezik. Fontos mérföldkő, hogy elindult a rendszer tesztüzeme a kivitelező és az üzemeltető részvételével annak érdekében, hogy a hivatalos használatba vétel idejére, július 1-re minden tökéletesen működjön – közölte a Polgármesteri Hivatal.

A veszprémi közbringarendszer kialakítását két, Európai Unió által támogatott projekt révén, összesen 250 millió foritnból valósítják meg. Az európai uniós társfinanszírozással megvalósuló projektek célja a városi kerékpárhálózat fejlesztése mellett a közbringarendszer kialakítása is.

A közbringarendszer megvalósítására Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata a Telekom Rendszerintegráció Zrt.-vel kötött szerződést tavaly októberben. A V-Bike-helyszíneken a kivitelezés és eszközbeszerezés 2023. május végén befejeződött, az egyhónapos próbaüzem pedig elindult. 

FONTOS! A lakosság türelmét kérik, mert a tesztüzemet csak a kivitelező cég végezheti, egyelőre csak ők használhatják a kihelyezett kerékpárokat! A lakosság július 1-jén veheti majd igénybe először az új elektromos bicikliket a közösségi közlekedési közszolgáltatás részeként.  A rendszer üzemeltetője a V-Busz Kft. 

A 10 db gyűjtőállomás, összesen 150 db dokkolóállással, 100 db egyedi kialakítású, elektromos rásegítéssel ellátott (pedelec) közbringa kerékpárral, az alábbi helyszíneken található:

1. Kossuth utca - SPAR
2. Barátság park
3. Balaton Pláza
4. Állatkert parkoló
5. Rózsa utca 48. társasház
6. Cholnoky utca - PENNY
7. Kálvin János park
8. Kiskuti Csárda
9. Erzsébet sétány
10. Úrkút utca

A kölcsönzés menetéről, annak feltételeiről és a díjszabásról bővebb információ a http://www.vbike.hu oldalon, illetve a mobilapplikációban érhető el.

vehir.hu
további cikkek
Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál A mohácsi csata IV. tömegsírjánál idén nyáron megkezdett feltárás is igazolja, hogy mintegy kétezer letérdeltetett foglyot kaszaboltak le szablyával az ütközetet követően. tegnap 15:22 Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak HEREND mára világelső kézműves luxus porcelánt készítő manufaktúrává vált. Herend nevének hallatán a világon mindenki a tökéletes minőségű luxus porcelánokra gondol, amely Magyarország országimázsának része. Ugyanígy a Forma 1 Magyar Nagydíj szervezői is, akik 2024. évben ismét a Herendi Porcelánmanufaktúrára bízták meg, hogy tervezze meg és készítse el a magyar verseny győzelmi és konstruktőri trófeáit. tegnap 13:48 A csehbányai falunap a generációk ünnepe közélet A csehbányai falunap a generációk ünnepe A nyár egyik legjobban várt eseménye Csehbányán idén is a hagyományőrző falunap volt szombaton, amely a hőség ellenére összehozta a lakosok minden generációját egy felejthetetlen közös ünneplésre. A falu apraja-nagyja összegyűlt, hogy közösen ünnepeljék a helyi kultúrát és hagyományokat, és ezúttal is sikerült egy különleges napot varázsolniuk. 2024. július 14. 15:56 Rálőttek Donald Trumpra Rálőttek Donald Trumpra Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. 2024. július 14. 1:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.