Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Történeteinkben az identitásunk, mozgóképekben a történeteink

2023. június 8. 11:03
Szerda este a Szentháromság téren startolt el a Magyar Mozgókép Fesztivál. Az ünnepélyes megnyitó után A nemzet aranyai című film vetítése következett.

A négynapos rendezvényt a Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. közösen szervezi, a hagyományokhoz hűen nem csupán Veszprémben, de Balatonalmádiban és Balatonfüreden is lesznek vetítések. A szerdai megnyitóbeszédben Káel Csaba, a Magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos kiemelte, a magyar film erős pozícióban van, Európában London után a második legerősebb filmgyártásban.

Káel folytatta, a szakma azon dolgozik, hogy a kreatív erővel tovább fejlesszék, felhasználva ehhez minden tudást. Káel szerint a mozgóképben bemutatott történeteinkben rejlik identitásunk kulcsa, rendkívül fontos tehát, hogy a magyarok a magyarokról készítsenek filmet.

Porga Gyula polgármester örömét fejezte ki, amiért már harmadik alkalommal adhat otthont a fesztiválnak Veszprém, ami idén Európa Kulturális Fővárosa.

A megnyitót követően A nemzet aranyai című dokumentumfilmet láthatták a nézők a Szentháromság téren. Kemény Dénes egykori szövetségi kapitány és több játékos személyesen is részt vett a vetítésen, amelynek kezdete előtt dedikált vízilabda labdákat dobáltak a közönség soraiba.

Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek
Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. tegnap 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47 Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken 2024. augusztus 1-3. között ismét sokszínű zenei élményekbe borul a Balaton-felvidéki jazzfalu: 12. alkalommal rendezik meg a már nemzetközi hírű butikfesztivál, a Paloznaki Jazzpikniket. 2024. április 17. 17:07 Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Különleges, zenés gyerekelőadással készül a Kabóca Bábszínház 2024 tavaszán: a Piroska és a Farkas című operilla bemutatója 2024. május 11-én 16 órakor lesz a Deák Ferenc utca 13. szám alatt.  2024. április 16. 15:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.