Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Történeteinkben az identitásunk, mozgóképekben a történeteink

2023. június 8. 11:03
Szerda este a Szentháromság téren startolt el a Magyar Mozgókép Fesztivál. Az ünnepélyes megnyitó után A nemzet aranyai című film vetítése következett.

A négynapos rendezvényt a Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. közösen szervezi, a hagyományokhoz hűen nem csupán Veszprémben, de Balatonalmádiban és Balatonfüreden is lesznek vetítések. A szerdai megnyitóbeszédben Káel Csaba, a Magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos kiemelte, a magyar film erős pozícióban van, Európában London után a második legerősebb filmgyártásban.

Káel folytatta, a szakma azon dolgozik, hogy a kreatív erővel tovább fejlesszék, felhasználva ehhez minden tudást. Káel szerint a mozgóképben bemutatott történeteinkben rejlik identitásunk kulcsa, rendkívül fontos tehát, hogy a magyarok a magyarokról készítsenek filmet.

Porga Gyula polgármester örömét fejezte ki, amiért már harmadik alkalommal adhat otthont a fesztiválnak Veszprém, ami idén Európa Kulturális Fővárosa.

A megnyitót követően A nemzet aranyai című dokumentumfilmet láthatták a nézők a Szentháromság téren. Kemény Dénes egykori szövetségi kapitány és több játékos személyesen is részt vett a vetítésen, amelynek kezdete előtt dedikált vízilabda labdákat dobáltak a közönség soraiba.

Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek
Idén először Szemrevaló Filmfesztivál Veszprémben is Idén először Szemrevaló Filmfesztivál Veszprémben is A Goethe Intézet, az Osztrák Kulturális Fórum és a Svájci Nagykövetség közös filmhetét idén először Veszprémben is megrendezik. Október 12-15. között a Foton ad otthont a különleges rendezvénynek.  ma 12:50 Örömtánccal töltődtek az idősek Örömtánccal töltődtek az idősek A szenior örömtánc az idős emberek szellemi, fizikai és mentális aktivitásainak legelterjedtebb formája. A Táncolj még Országos Szenior Örömtánc Találkozó nemcsak az időseket töltötte fel vasárnap délelőtt a Március 15. u. sportcsarnokban. tegnap 15:05 Több mint hatszáz gyermek énekelt a békéért Több mint hatszáz gyermek énekelt a békéért A Pueri Cantores jegyében a Veszprémi Főegyházmegye a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával Nemzetközi Ifjúsági Kórustalálkozót rendeztek, több mint hatszáz gyermek közreműködésével. 2023. október 1. 12:43 Sétafesztivállal és faültetéssel emlékezik a MAZSIKE Sétafesztivállal és faültetéssel emlékezik a MAZSIKE A MAZSIKE Sétafesztivállal ünnepli Veszprém és térségének Európa Kulturális Fővárosa címét. A fesztivál hagyományosan három napig tartó városismereti sétái elsősorban a helyi zsidó történeti és kulturális értékeket igyekszik bemutatni Veszprémben, Balatonfüreden és Inotán. 2023. szeptember 30. 21:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.