Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Főorvos és vezető asszisztens kapta a Csolnoky-emlékérmet

2023. május 25. 9:32
Dr. Cselik Zsolt és Váradi Beáta munkásságát ismerte el emlékéremmel a Csolnoky Emlékbizottság. A díjakat szerdán adták át a bizottság ülésén, a vármegyei kórházban.

dr. Töreki-Vörös Ibolyadr. Töreki-Vörös Ibolya

Akkor lehet jövőnk, ha van múltunk és olyan gyökereink, amiket érdemes a jelenben ápolni és amiből erőt merítve tudjuk a jövőt építeni – fogalmazott dr. Töreki-Vörös Ibolya, a vármegyei kórház főigazgatója szerdán, a Csolnoky Emlékbizottság ülésén. A főigazgató szerint fontos lépés volt az intézmény életében, amikor felvette Csolnoky Ferenc nevét, és az is, hogy 1991-ben megalakult az emlékbizottság Csolnoky eszmei hagyatékának, ápolására. A bizottság azóta is figyeli, megtalálja és díjazza azokat a kollégákat, aki az egykori kórházigazgató szellemiségét életben tartva, alázattal, szolgálattal végzik munkájukat. Idén ketten vehették át az elismerést. 

Dr. Cselik ZsoltDr. Cselik Zsolt

Dr. Cselik Zsolt 2015 óta a kórház sugárterápia és klinikai onkológia szakvizsgával, valamint egészségügyi menedzser specialista oklevéllel rendelkező munkatársa. Az onkológiai centrum létrehozásában szakmai tanácsadóként vett részt. A komplex ellátóhely indulása óta a sugárterápiás osztály vezető főorvosaként magas szakmai színvonalon, a társszakmákkal szorosan együttműködve látja el a betegeket. Széleskörű tudományos ismerettel rendelkezik, 2023 márciusában a PTE egészségtudományi doktori iskola eljárásában habilitált. Elhivatott a graduális és posztgraduális oktatáson részt vevő hallgatók oktatatásban, tudományos munkásságát jelentős számú publikáció és konferencia jelzi.  

Váradi BeátaVáradi Beáta

Váradi Beáta 1983 óta dolgozik a kórházban. Általános ápoló és asszisztensi szakképesítésével a kórbonctani és kórszövettani osztályon dr. Tímár Károly főorvos mellett gyakorló laborasszisztensként kezdte, majd 1984-től tanfolyamos laborasszisztensként, végzett laborasszisztensként dolgozott. 1992-ben szövettani laborasszisztensi, 2016-ban citológiai asszisztensi végzettséget szerzett. 2007. óta  vezető asszisztens a patológiai osztályon. Szakmai munkáját az igyekezet jellemzi, problémamegoldó képessége magas szintű. Szerepet vállal a citológiai asszisztensi szakma megismertetésében a fiatalok körében. Tudása és szakmai áldozatvállalása példamutató. 

Az emlékülés programja a díjátadót követően szakmai előadásokkal folytatódott.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Csolnoky Ferenc örökségét viszik tovább a díjazottak Csolnoky Ferenc örökségét viszik tovább a díjazottak A harmincharmadik Csolnoky-emlékülést tartották meg szerdán a vármegyei kórházban, mely lehetőséget teremt többek között arra is, hogy az egészségügyben betöltött példaértékű munkájukért és emberközpontú hozzáállásukért az arra érdemesek megkapják a Csolnoky-emlékérmet.   2024. május 30. 10:22 Vadászok támogatták a Csolnoky Megyei Kórházat adomány Vadászok támogatták a Csolnoky Megyei Kórházat Az Országos Jótékonysági Vadászegylet a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány részére adott át egy milliós értékű légzéstámogató rendszert. A vadászoknak nem ez volt az első jótékonysági akciója, már tizenegyedik éve segítik a hazai kórházakat. 2024. május 3. 15:33 Azonnali intézkedéseket vár a helyi ellenzék a veszprémi kórház ügyében Azonnali intézkedéseket vár a helyi ellenzék a veszprémi kórház ügyében Hartmann Ferenc és Kovács Rajmund, a Híd a Városért ellenzéki tömörülés két tagja azonnali válaszokat vár a Csolnoky Ferenc Kórház működésével kapcsolatban, a polgármestertől pedig azt kérik, habár nem az ő hatáskörébe tartozik a megyei kórház, intézkedjen a helyzet normalizálásáért. 2024. április 12. 13:53 Ismét adománnyal segítette a veszprémi kórházat a Lions Club Csolnoky Ferenc Kórház Ismét adománnyal segítette a veszprémi kórházat a Lions Club A Veszprém Lions Club három, együttesen közel 3 millió forint értékű modern műtőlámpát adományozott a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház Szülészeti-Nőgyógyászati Osztályának. 2024. március 7. 13:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.