Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Táncra perdültek az emberek a Kossuth utcán

2023. május 16. 9:26
A Pannon Dance és a Ritmus Tánc és Mozgásművészeti Egyesület tagjai hétfőn kora este flashmobbal lepték meg a veszprémieket a Kossuth utcán.

A belváros szívében rendezett esemény a Pannon KözTér Generációs Híd-projektje volt, amely az Európa Kulturális Fővárosa-program keretében valósulhatott meg. A szervezők célja az volt, hogy segítsenek a korosztályok közötti kommunikáció, illetve a tényleges és tartalmas kapcsolat megteremtésében.

Az produkciót a Pannon Egyetem tánccsoportja, a Pannon Dance valamint a Ritmus Tánc és Mozgásművészeti Egyesület táncosai adták elő; mindkét társulat művészeti vezetője Finta Dóra. Az ötperces műsor nagy meglepetést okozott a Kossuth utcán sétálóknak: sokan megálltak videózni és fényképeket készíteni.

vehir.hu
további cikkek
Nem csak a klasszikus balettos városok büszkélkedhetnek tehetségekkel, Veszprém sem marad le Nem csak a klasszikus balettos városok büszkélkedhetnek tehetségekkel, Veszprém sem marad le Cirka tíz évvel ezelőtt ámulattal néztem a First position című dokumentumfilmet, amely hat balett növendék útját követi végig a New York-i Youth America Grand Prix-ig, egy olyan nemzetközi balettversenyig, mely belépőt jelenthet a legjobb iskolákba és a legnívósabb társulatokhoz. Akkoriban még elképzelni sem tudtam, hogy valami hasonló egyszer majd megvalósulhat idehaza, és hogy nemcsak a helyszín tekintetében emelkedik ki Veszprém, de a versenyzőkében is. 2023. július 27. 11:19 Nagy siker volt az első Hungarian Ballet Grand Prix Nagy siker volt az első Hungarian Ballet Grand Prix Közel húsz ország legtehetségesebb balettnövendékei mérték össze tudásukat az első alkalommal, Veszprémben megrendezett nemzetközi balettversenyen. 2023. június 30. 16:25 Debütál a Hungarian Ballet Grand Prix Debütál a Hungarian Ballet Grand Prix Június 26-án indul, június 29-én este pedig nagyszabású, nyilvánosan megtekinthető gálaműsorral ér majd véget az idén debütáló Hungarian Ballet Grand Prix, amelyre többek közt Japánból, Kínából, Tajvanról és az Amerikai Egyesült Államokból is érkeznek versenyzők. 2023. június 26. 13:42 Ritmus-ünnep az Agórában Ritmus Tánc és Mozgásművészeti Egyesület Ritmus-ünnep az Agórában Az elmúlt hétvégén fennállása hatodik gáláját rendezte meg a Ritmus Tánc és Mozgásművészeti Egyesület. A rendezvény évről évre sok nézőt vonz: ezúttal is megtelt érdeklődőkkel az Agóra. 2023. június 23. 11:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.