Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ünnepélyes keretek közt zárult a Bűvös Bábos Fesztivál

2023. május 15. 23:28
Vasárnap délután az Acticity nagytermében a négynapos fesztivál záró gondolataira került sor.

Vígh Zsolt, a Pegazus Színház szavai elsősorban a köszönetről szóltak, s bízik abban, hogy az elsődleges cél, hogy érezzék jól magukat a bábcsoportok, teljesült. Megköszönte az EKF-nek a támogatást, valamint Porga Gyula polgármesternek is, aki személyesen is sokat segített a fesztivál megszervezésében.

Baloghné Uracs Mariann, a fesztivál igazgatója büszke a résztvevőkre, hiszen mint kifejtette, rendkívül színvonalas előadások érkeztek. A szervezők remélik, a gyermekek tovább viszik a városban zajlott fesztivál jóhírét, valamint népszerűsítik a bábjátszás mesterségét.

A rendezvényt Porga Gyula polgármester zárta le hivatalosan. Elmondta: ha vendégek jönnek a városba, illik a megérkezésükkor is jelen lenni. De mivel pénteken éppen az Acticity átadása zajlott a kormányfő, Orbán Viktor közreműködésével, így sajnos nem lehetett jelen a nyitó napon. Ugyanakkor boldog, amiért a bábosoknak volt lehetősége először belakni az épületet, látszik, hogy jó helyszínül szolgált.

A polgármester hozzátette, induljon el egy új út a bábjátszás történetében Veszprémből, Európa Kulturális Fővárosából!

A végén minden résztvevő csoport emlékdíjakban, és kisebb ajándékokban részesült, és természetesen a bábtáncoltatás sem maradhatott ki.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Az utolsó negyedévben is kiemelkedő programokkal várja az érdeklődőket a Művészetek Háza Az utolsó negyedévben is kiemelkedő programokkal várja az érdeklődőket a Művészetek Háza A Simoga-ház emeletén, a felújított S-Stúdióba várta a sajtó képviselőit a Művészetek Háza szerda délután, hogy ismertessék az EKF évében még ránk váró őszi-téli programokat.   ma 22:10 Jazzfesztivál novemberben! Jazzfesztivál novemberben! Négy napon át csaknem harminc koncert, világsztárok, köztük Erik Truffaz, Bill Frisell, Manu Katché és Jojo Mayer fellépése várja a műfaj iránt érdeklődőket november 16-tól 19-ig a Veszprém Jazz Fesztiválon - hangzott el az esemény szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. ma 12:59 Mindenki másképp csinálja - Dubrovnik és Tartu városvezetői mesélnek az ő praktikáikról Európa Kulturális Fővárosa Mindenki másképp csinálja - Dubrovnik és Tartu városvezetői mesélnek az ő praktikáikról Dubrovnikban többek közt a Trónok harca miatt korlátozták az óvárosba a belépést. Tartuban pedig van egy hónap, amikor majdnem féláron lehet étterembe menni. Érdekes turisztikai megoldásokkal találkoztunk, amikor a két város vezetőivel interjúztunk veszprémi látogatásuk alkalmával. ma 11:53 Kiállításon keresztül helyezkedhetünk bele a gyengénlátók élethelyzetébe Kiállításon keresztül helyezkedhetünk bele a gyengénlátók élethelyzetébe A Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesülete és a Kézzelfogható Alapítvány közös programjaként, a Királynék Földjén projektzáró rendezvénysorozata keretében különös utazásra hívták az érdeklődőket, az EKF irodájában, a Kossuth utcán. tegnap 15:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.