Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 15. Tas, Anasztázia
Veszprém
15°C
2024. április 15. Tas, Anasztázia
Veszprém
15°C

Ünnepélyes keretek közt zárult a Bűvös Bábos Fesztivál

2023. május 15. 23:28
Vasárnap délután az Acticity nagytermében a négynapos fesztivál záró gondolataira került sor.

Vígh Zsolt, a Pegazus Színház szavai elsősorban a köszönetről szóltak, s bízik abban, hogy az elsődleges cél, hogy érezzék jól magukat a bábcsoportok, teljesült. Megköszönte az EKF-nek a támogatást, valamint Porga Gyula polgármesternek is, aki személyesen is sokat segített a fesztivál megszervezésében.

Baloghné Uracs Mariann, a fesztivál igazgatója büszke a résztvevőkre, hiszen mint kifejtette, rendkívül színvonalas előadások érkeztek. A szervezők remélik, a gyermekek tovább viszik a városban zajlott fesztivál jóhírét, valamint népszerűsítik a bábjátszás mesterségét.

A rendezvényt Porga Gyula polgármester zárta le hivatalosan. Elmondta: ha vendégek jönnek a városba, illik a megérkezésükkor is jelen lenni. De mivel pénteken éppen az Acticity átadása zajlott a kormányfő, Orbán Viktor közreműködésével, így sajnos nem lehetett jelen a nyitó napon. Ugyanakkor boldog, amiért a bábosoknak volt lehetősége először belakni az épületet, látszik, hogy jó helyszínül szolgált.

A polgármester hozzátette, induljon el egy új út a bábjátszás történetében Veszprémből, Európa Kulturális Fővárosából!

A végén minden résztvevő csoport emlékdíjakban, és kisebb ajándékokban részesült, és természetesen a bábtáncoltatás sem maradhatott ki.

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.