Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 21. Dániel
Veszprém
27°C
2024. július 21. Dániel
Veszprém
27°C

A reményteljes jövő a Bűvös Bábos Fesztiválon

2023. május 13. 12:03
A Pápai Művelődéstörténeti Társaság és a Pegazus Színház közös szervezésében indult útjára a Bűvös Bábos Fesztivál Gyermek Bábcsoportok Nemzetközi Találkozója. A fesztivál az EKF támogatásával valósul meg.

A nagyszabású rendezvény május 11-14 között zajlik, a pénteki ünnepélyes megnyitó pedig már előre vetítette a találkozó hangulatát. Az eső ugyan nem tette lehetővé a szabadtéri nyitást, mégis rendkívül remek hangulatot varázsoltak a szervezők és a résztvevők. A fesztivál, melyre határon túlról is érkeztek, huszonnyolc bábcsoport részvételével, közel négyszáz gyermekkel várja az érdeklődőket. Hazánkból minden vármegyéből képviselteti magát bábcsoport, természetesen a házigazda Veszprém vármegyei csoportok is jelen vannak.

Baloghné Uracs Marianna, a fesztivál igazgatója kifejtette, nagy boldogság számára, hogy végre megvalósulhat a találkozó, s hogy a sok csapat most együtt ünnepelhet. Megköszönte a szervezőknek, támogatóknak, és persze a résztvevőknek is a munkát.

Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár is felszólalt. Számára nincsen hálásabb feladat, mint megnyitni egy gyermekek részvételével zajló rendezvényt. A közösségi létre való nevelést nem lehet elég korán kezdeni, fogalmazott, hiszen számos pozitív élettani hatása van a csapatmunka korai elsajátításának. Ilyenkor a gyermek szellemi és lelki biztonságban van, s megtapasztalhatja a figyelem, a kreativitás mibenlétét. A fesztivál érezteti, ősi erő, energia szabadul fel, ami hegyeket mozgat meg. A reményteljes jövő mutatkozik meg, zárta gondolatait Závogyán.

Zárásként a közös bábtáncoltató dal következett, ezzel pedig ünnepélyesen is megnyitották a rendezvényt.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál A Mendelssohn Kamarazenekar tizedik alkalommal rendezi meg Veszprémben július 29. és augusztus 3. között az Auer Fesztivált a veszprémi születésű Auer Lipót hegedűművész és hegedűpedagógus emlékére. ma 11:51 A jazz egy kedves szakállas pasi, aki szeretne megismerkedni VeszprémFest A jazz egy kedves szakállas pasi, aki szeretne megismerkedni Van az a sztereotípia a jazz-zenészekről és úgy általában a jazzről, hogy azt füstös new yorki bárokban afroamerikai zenészek adják elő szintén hasonló összetételű közönségnek. Ezzel pedig jelentősen szegregálva műfajt és a közönséget is. Ezért is bátor vállalkozás minden évben a VeszprémFesttől, hogy a koncertsorozat valamelyik napját a jazznek szentelik. Viszont, ha elfogadjuk, hogy a VeszprémFest a két évtizedes múltjával már-már küldetést vállal, hogy hirdesse a zenei sokszínűséget, akkor szinte kötelező a jazzes nap a fesztiválon. Gregory Porterben pedig hű szövetséges találtak ebben a küldetésben, aki immáron másodszor lépett fel péntek este a veszprémi színpadon, koncertje pedig sztereotípia-romboló volt. tegnap 15:23 ,A Művészetek Völgye nemcsak rangidős, de abszolút élvonalbeli szereplője is a magyar fesztiválszezonnak' ,A Művészetek Völgye nemcsak rangidős, de abszolút élvonalbeli szereplője is a magyar fesztiválszezonnak' A kapolcsi Művészetek Völgye Magyarország egyik legjelentősebb művészeti és kulturális fesztiválja - amelyet évente rendeznek meg a festői Káli-medencében - pénteken a 34. alkalommal nyitotta meg kapuit az érdeklődők számára. A fesztivál, ahol tíz napon át a művészeteké és a közösségi élményeké a főszerep több falu összefogásából épült fel, úgy, mint Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend. tegnap 13:33 X. Felsőörsi Disputa - alulról szerveződve szeretnének javítani a világ negatív tendenciáin X. Felsőörsi Disputa - alulról szerveződve szeretnének javítani a világ negatív tendenciáin Augusztus 17-én tizedik jubileumi tizedik alkalommal találkozik az az értelmiségi kör Felsőörsön, akik elkötelezettek abban, hogy rávilágítsanak a világban zajló negatív tendenciákra, de ami ennél sokkal lényegesebb, reális alternatívákat fogalmazzanak meg a változásra, mindezt globális szinten. A Felsőörsi Disputa egy alulról szerveződő közösség, ami nyitott mindenki előtt. 2024. július 19. 14:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.