Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A reményteljes jövő a Bűvös Bábos Fesztiválon

2023. május 13. 12:03
A Pápai Művelődéstörténeti Társaság és a Pegazus Színház közös szervezésében indult útjára a Bűvös Bábos Fesztivál Gyermek Bábcsoportok Nemzetközi Találkozója. A fesztivál az EKF támogatásával valósul meg.

A nagyszabású rendezvény május 11-14 között zajlik, a pénteki ünnepélyes megnyitó pedig már előre vetítette a találkozó hangulatát. Az eső ugyan nem tette lehetővé a szabadtéri nyitást, mégis rendkívül remek hangulatot varázsoltak a szervezők és a résztvevők. A fesztivál, melyre határon túlról is érkeztek, huszonnyolc bábcsoport részvételével, közel négyszáz gyermekkel várja az érdeklődőket. Hazánkból minden vármegyéből képviselteti magát bábcsoport, természetesen a házigazda Veszprém vármegyei csoportok is jelen vannak.

Baloghné Uracs Marianna, a fesztivál igazgatója kifejtette, nagy boldogság számára, hogy végre megvalósulhat a találkozó, s hogy a sok csapat most együtt ünnepelhet. Megköszönte a szervezőknek, támogatóknak, és persze a résztvevőknek is a munkát.

Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár is felszólalt. Számára nincsen hálásabb feladat, mint megnyitni egy gyermekek részvételével zajló rendezvényt. A közösségi létre való nevelést nem lehet elég korán kezdeni, fogalmazott, hiszen számos pozitív élettani hatása van a csapatmunka korai elsajátításának. Ilyenkor a gyermek szellemi és lelki biztonságban van, s megtapasztalhatja a figyelem, a kreativitás mibenlétét. A fesztivál érezteti, ősi erő, energia szabadul fel, ami hegyeket mozgat meg. A reményteljes jövő mutatkozik meg, zárta gondolatait Závogyán.

Zárásként a közös bábtáncoltató dal következett, ezzel pedig ünnepélyesen is megnyitották a rendezvényt.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Háromhetes, 1200 fős, nagyszabású felmérés indul e héten Veszprémben, amely a város elmúlt hét évének változásait, kiemelten a VEB2023 EKF program hatásait kutatja. A 2017-es széleskörű vizsgálatra alapozott reprezentatív kutatás egyik célja, hogy kiderüljön, miképp látják a veszprémiek saját városukat, annak változásait, fejlődését, élhetőségét. tegnap 15:23 Tárgyakon és történeteken keresztül elevenedik meg a történelem Tárgyakon és történeteken keresztül elevenedik meg a történelem Új állandó tárlattal köszönti a tavaszt a Laczkó Dezső Múzeum. Még töltik a vitrineket, jövő péntektől azonban bárki megtekintheti a Veszprém történelmét a tárgyakon keresztül bemutató kiállítást. 2024. február 20. 19:59 Holtszezon: a kultúra meghatározó alakjai lepik el a várost a hétvégén Holtszezon: a kultúra meghatározó alakjai lepik el a várost a hétvégén Február 22-25. között immár harmadik alkalommal rendezik meg a Holtszezon Nemzetközi Kortárs Irodalmi Fesztivált. Az EKF programja idén is rendkívül színes kínálattal jelentkezik, koncertet ad a 30Y, a Felső tízezer, workshopot tart a FISZ, és a fantasy is komoly szerepet kap. 2024. február 20. 14:28 A teremtett világ szépségeit ábázolták a gyermekek A teremtett világ szépségeit ábázolták a gyermekek A Házasság hete keretein belül – a témához kapcsolódó – rajzpályázatra is sor került, méghozzá a Kukkantó Egyesület szervezésében. Az óvodások, valamint a kisiskolások pályaműveit szakmai zsűri értékelte, több mint kétszáz rajz érkezett. Az eredményhirdetésre szombat délelőtt, a Veszprémi Petőfi Színházban került sor. 2024. február 17. 13:36

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.