Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
27°C
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
27°C

Arról, hogy miért válaszd a közösségi közlekedést

2023. május 11. 0:07
A fenntartható közlekedés volt a téma azon a kerekasztal beszélgetésen, aminek kedden a Pannon Köztér adott otthont.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program alapértékei közé tartozik a fenntarthatóság, és hogy a rendezvényeik környezeti fenntarthatóság szempontok szerint működjenek. A VEB 2023 EKF és a Europe Direct Veszprém közösen szervezte a találkozót.

A VEB 2023 stratégiai partnereivel közösen tesznek azért, hogy a rendezvények helyszíni elérése, valamint a hazajutás ne váljon környezetszennyező tevékenységgé. A beszélgetést Forró Krisztina vezette, vendégei között köszönthette Buchhold Tom Benedeket, az európai uniós közszolgálati ügyekért felelős vezetőt, dr. Tóth-Maros Dánielt, személyi és partneri értékesítés vezetőt, a MÁV-START Zrt.-től. Továbbá Kruchina Vincét, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatóját, Maksi Mátyás megbízott képviseletvezetőt az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete felől, valamint Polgári Istvánt, a V-busz ügyvezetőjét.

A beszélgetés első felében főként az EKF, valamint a stratégiai partnerek együttműködéséről beszéltek. Kruchina Vince a Volán képviseletében örömmel számolt be pozitív megmozdulásokról. Ilyen például az is, hogy több éjszakai járatot indítanak az EKF rendezvényei alatt, így a nemrégiben megnyílt Gyárkert után sokan a Volánt választották a biztonságos hazajutás érdekében. „Ne ülj volán mögé, ülj a Volánra”, jegyezte meg tréfásan Vince, utalva a koncertező emberekre. Szó esett még a szintén új vármegye bérletről, mellyel minden utazó kedvében tudnak járni. Hosszútávú célként fogalmazta meg az elektromos buszok beszerzését.

Polgári István is számos üdvözlendő példát hozott, ilyen volt az EKF megnyitó utáni időintervallum, amikor díjmentes volt a közösségi közlekedés. Most, hogy közelednek a sűrű programok, több éjszakai járattal készülnek.

Dr. Tóth-Marosi Dániel a MÁV kapcsán kifejtette, jó helyzetben vannak, hiszen mire beindultak a város rendezvényei, addigra Budapest és Veszprém között már rendkívül jól kidolgozottá vált az összeköttetés. Mégsem szabad hátra dőlni, hiszen nyáron még több esemény lesz. A büfékocsi is szóba jött, mely a tervek között szerepel a Győr és Veszprém között közlekedő vonaton, a Balaton északi és déli parti járatain már nagy sikert aratott. Marosi kiemelte, nem szabad, hogy az ajánlatok, a kedvezmények kioltsák egymást. Szintén jelentős változás, hogy a jegyek fele akkorák lettek, így kevesebb papírt használnak fel.

Buchhold Tom Benedek elmondta, örömteli, hogy egyre szélesebb spektrumban tudnak alternatívát nyújtani azoknak, akik nem fapados repülővel kívánnak az országba, Veszprémbe érkezni. További előny, hogy nem csupán a nagyvárosokkal van összeköttetés.

A rendezvényen a közösségi közlekedés népszerűsítése is cél volt.

vehir.hu
további cikkek
Költözik a V-Busz ügyfélszolgálata Költözik a V-Busz ügyfélszolgálata Megnövekedett az utasforgalom, különösen a V-Bike felhasználók száma nő dinamikusan. A jelenlegi ügyfélszolgálati irodát pedig kinőtte a V-Busz. A szolgáltató az elmúlt években számos észrevételt kapott a kismamáktol, idősebb vagy mozgásukban korlátozott utasoktól, hogy a jelenlegi iroda távol van a buszmegállóktól, nehezen megközelíthető. Az új helyszín kiválasztásakor döntő szempont volt az akadálymentesség és az autóbusszal való kedvező eljutás lehetősége, adta hírül a közösségi közlekedésért felelős szolgáltató. ma 15:55 Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe. ma 15:23 Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Pannon Egyetem Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Második alkalommal rendezték meg a HOPE fenntarthatósági konferenciát a Pannon Egyetemen csütörtökön. ma 22:55 Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Balaton Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Drasztikusan megnövekedett a Magyar Vöröskereszt által működtetett Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat által ellátottak száma a júliusi tartós hőhullám miatt, az önkéntesek már csaknem kétezer bajbajutotton segítettek - derül ki a szervezet MTI-hez szerdán eljuttatott közleményéből. tegnap 14:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.