Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

V-Busz mellett z-buszok is közlekedhetnek majd nyártól

2023. április 23. 10:33
A „Z” persze itt nem egy másik városra utal, sokkal inkább a zenére, ami fontos szerepet kaphat a veszprémi busztársaság néhány éjszakai járatán nyártól. Ez nem azt jelenti, hogy a buszvezetők hangosabban hallgatják majd a rádiót, sokkal inkább helyi zenészek élő koncertjeinek adhatnak helyszínt a V-Busz menetrendszerinti körjáratai.

A „zenebuszok” ötlete nem az első olyan kezdeményezés a V-Busznál, ahol a kultúra valamelyik ágát karolja fel a szolgáltató és vonja bele valamilyen formában a napi működésébe. Ilyen volt korábban a „versbusz” amikor a költészet napján helyi színművészek szavaltak verseket a járatokon, vagy éppen a karácsonyi gyermekrajz-pályázat, aminek az pályamunkái végül kikerültek a buszokra is.

A V-Busz legújabb kezdeményezésében viszont a zene kerül a középpontba.

A szolgáltató tervei szerint a nyári hónapokban péntek esténként a 23 órakor induló 42-es és a 23.26-kor induló 47-es éjszakai járaton kisebb koncerteknek adnának helyet a V-Busz járművei.

Ezzel a kezdeményezéssel lehetőséget szeretnének biztosítani a zenészeknek, hogy egy nem mindennapi helyszínen léphessenek fel, ezáltal erősítsék ismertségüket, az (utazó)közönség számára pedig kézzelfogható élménnyé váljon a zenélés, annak öröme, felszabadultsága ott is, ahol erre nem számítanának.

A "zenebusz" járatok a Hotel megállóhelyről indulnak és oda is érnek vissza, mintegy 25 perc alatt, tehát két körjáratról van szó, így aki a péntek estében egy ilyen különleges élményre vágyik, megteheti úgy is, hogy nem kell gondolkodnia a logisztikán, hogyan jut vissza a belvárosba Veszprém másik végéből.

Ahhoz, hogy a zenebuszok elindulhassanak a V-Busznál várják azoknak az énekeseknek, zenészeknek a jelentkezését, akik szívesen fellépnének a buszokon. Mivel nem különjáratokról van szó, hanem a menetrendben szereplő buszokról, így főleg acapella formációkban gondolkodik a V-Busz, hiszen körülbelül 25 perces koncertekre lesz majd lehetőség, zenekari beállás pedig annyi lesz, hogy a fellépő elfoglalja stabil helyét a buszon.

Az érdeklődő zenészek és énekesek jelentkezését 2023. május 10-ig várják a petho.imre@vehir.hu címen.

vehir.hu
további cikkek
Autómentes közlekedésre ösztönöznék veszprémieket a mobilitási héten Autómentes közlekedésre ösztönöznék veszprémieket a mobilitási héten Idén is csatlakozik Veszprém az európai mobilitási héthez. Pénteken, az autómentes napon akcióval készül a V-Busz és a V-Bike. 2023. szeptember 18. 14:38 Zene és bábszínház a buszokon Zene és bábszínház a buszokon Indul a Veszprém FOLK fesztivál, ahol a hagyományos zene és tánc kerül a főszerepbe. Ebből a kavalkádból V-Busz járatai sem maradnak ki, amelyeken zenei és meglepő módon, bábszínházi előadások is lesznek. 2023. szeptember 13. 11:42 V-Busz menetrendváltozás, és ami mögötte van V-Busz V-Busz menetrendváltozás, és ami mögötte van Szeptember 1-től életbe lépett a V-Busz új menetrendje, ami összesen tizenkét járat útvonalát, vagy indulási idejét érinti, sőt, 16-ossal egy új útvonal is bekapcsolódik a veszprémi közösségi közlekedésbe. Cikkünkben Polgári István, a V-Busz Kft. ügyvezetője magyarázza el, hogy mi indokolta a változtatásokat, ezenkívül gyorstalpalót is ad a V-Busz logisztikai munkájáról.   2023. szeptember 1. 11:04 Több útvonal megváltozik és új járat is lesz a V-Busznál Több útvonal megváltozik és új járat is lesz a V-Busznál A lakosság visszajelzései alapján szeptember 1-től több helyi járatos busz útvonala és indulási ideje is megváltozik, valamint 16-os számmal új járat is forgalomba áll a lengyel piac idején. 2023. augusztus 24. 11:44

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.