Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Exkluzív vetítés repített vissza a VeszprémFest legjobb pillanataiba

2023. április 20. 10:35
Szerda este a Hangvillában bemutatták a VeszprémFest 2022-es programjából készült több mint ötven perces kisfilmet, amely felidézte a premium zenei fesztivál tavalyi fellépőinek műsorait.

A vetítés előtt Mészáros Zoltán, a fesztivál főszervezője, ügyvezető igazgatója köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, régi hagyomány, hogy a fesztivált rögzítik, annak idején még DVD formátumban készült, a lényeg, hogy megmaradjanak a fesztivál legfontosabb pillanatai, hogy lehetőség legyen közösen visszatekinteni, emlékezni.

A filmet a veszprémi Bárány László, a VeszprémFest videó és filmes csapatának vezetője, rendezője készítette, aki nemrég szakmai díjban is részesült. A tavalyi fesztivál volt az első, ami hat napon keresztül tartott, a fellépők között visszatérő vendégek is voltak.

A kisfilm betekintést nyújt a kulisszák mögé, a fellépőkkel készült interjúk jó arányban szakítják meg a koncert közbeni pillanatokat. Egészen exkluzív momentumokat láttatott a film, a fellépők Veszprémhez való kötődését, vagy éppen félelmeit, terveit, ars poétikájukat is meghallgathattuk. A koncertfelvételek és a közbeékelt interjúk jól megtalált egyensúlyban vezetik a filmet, mondhatni a néző egy percig sem unatkozhat.

A film a tavalyi előadókról szól: Diana Krall, Jamie Cullum, Ana Moura, a Gipsy Kings, Zaz és James Blunt.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Koncept a hatvanas évekből Koncept a hatvanas évekből Attalai Gábor munkáiból nyílt kiállítás a Dubniczay-palotában pénteken. tegnap 21:24 A veszprémi várnegyed egyik legkülönlegesebb műtárgyát ismerhetik meg a látogatók Work in progress A veszprémi várnegyed egyik legkülönlegesebb műtárgyát ismerhetik meg a látogatók Különleges helyszínt fedezhetnek fel a Veszprémi Érsekség Work in Progress programsorozatának résztvevői. Február 24-én és 25-én, az idegenvezetők világnapja alkalmából szervezett „sisakos túrán” az érdeklődők megtekinthetik a Szent Mihály Főszékesegyház altemplomát, valamint a 18. század egyik legnagyobb hatású veszprémi püspökének monumentális barokk síremlékét, amelynek restaurálása idén vette kezdetét. 2024. február 22. 16:55 Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Háromhetes, 1200 fős, nagyszabású felmérés indul e héten Veszprémben, amely a város elmúlt hét évének változásait, kiemelten a VEB2023 EKF program hatásait kutatja. A 2017-es széleskörű vizsgálatra alapozott reprezentatív kutatás egyik célja, hogy kiderüljön, miképp látják a veszprémiek saját városukat, annak változásait, fejlődését, élhetőségét. 2024. február 21. 15:23 Tárgyakon és történeteken keresztül elevenedik meg a történelem Tárgyakon és történeteken keresztül elevenedik meg a történelem Új állandó tárlattal köszönti a tavaszt a Laczkó Dezső Múzeum. Még töltik a vitrineket, jövő péntektől azonban bárki megtekintheti a Veszprém történelmét a tárgyakon keresztül bemutató kiállítást. 2024. február 20. 19:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.