Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Exkluzív vetítés repített vissza a VeszprémFest legjobb pillanataiba

2023. április 20. 10:35
Szerda este a Hangvillában bemutatták a VeszprémFest 2022-es programjából készült több mint ötven perces kisfilmet, amely felidézte a premium zenei fesztivál tavalyi fellépőinek műsorait.

A vetítés előtt Mészáros Zoltán, a fesztivál főszervezője, ügyvezető igazgatója köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, régi hagyomány, hogy a fesztivált rögzítik, annak idején még DVD formátumban készült, a lényeg, hogy megmaradjanak a fesztivál legfontosabb pillanatai, hogy lehetőség legyen közösen visszatekinteni, emlékezni.

A filmet a veszprémi Bárány László, a VeszprémFest videó és filmes csapatának vezetője, rendezője készítette, aki nemrég szakmai díjban is részesült. A tavalyi fesztivál volt az első, ami hat napon keresztül tartott, a fellépők között visszatérő vendégek is voltak.

A kisfilm betekintést nyújt a kulisszák mögé, a fellépőkkel készült interjúk jó arányban szakítják meg a koncert közbeni pillanatokat. Egészen exkluzív momentumokat láttatott a film, a fellépők Veszprémhez való kötődését, vagy éppen félelmeit, terveit, ars poétikájukat is meghallgathattuk. A koncertfelvételek és a közbeékelt interjúk jól megtalált egyensúlyban vezetik a filmet, mondhatni a néző egy percig sem unatkozhat.

A film a tavalyi előadókról szól: Diana Krall, Jamie Cullum, Ana Moura, a Gipsy Kings, Zaz és James Blunt.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Az utolsó negyedévben is kiemelkedő programokkal várja az érdeklődőket a Művészetek Háza Az utolsó negyedévben is kiemelkedő programokkal várja az érdeklődőket a Művészetek Háza A Simoga-ház emeletén, a felújított S-Stúdióba várta a sajtó képviselőit a Művészetek Háza szerda délután, hogy ismertessék az EKF évében még ránk váró őszi-téli programokat.   ma 22:10 Jazzfesztivál novemberben! Jazzfesztivál novemberben! Négy napon át csaknem harminc koncert, világsztárok, köztük Erik Truffaz, Bill Frisell, Manu Katché és Jojo Mayer fellépése várja a műfaj iránt érdeklődőket november 16-tól 19-ig a Veszprém Jazz Fesztiválon - hangzott el az esemény szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. ma 12:59 Mindenki másképp csinálja - Dubrovnik és Tartu városvezetői mesélnek az ő praktikáikról Európa Kulturális Fővárosa Mindenki másképp csinálja - Dubrovnik és Tartu városvezetői mesélnek az ő praktikáikról Dubrovnikban többek közt a Trónok harca miatt korlátozták az óvárosba a belépést. Tartuban pedig van egy hónap, amikor majdnem féláron lehet étterembe menni. Érdekes turisztikai megoldásokkal találkoztunk, amikor a két város vezetőivel interjúztunk veszprémi látogatásuk alkalmával. ma 11:53 “Az egónk kiteljesítése helyett a közösség felé kellene fordulni” irodalom “Az egónk kiteljesítése helyett a közösség felé kellene fordulni” Varga Richárd, az Európa Kulturális Fővárosa projekt kulturális menedzserének neve a legtöbb olvasónak ismerősen csenghet: sokan a slam poetry kiváló művelőjeként ismerték meg, sokan nagyszerű tanárként, vannak, akik a Godot Workshop frontembereként, és sokan költőként. Most elsősorban az Európa Kulturális Fővárosa projekt kulturális menedzserét kérdeztük arról, megmaradnak-e a nevéhez is köthető nagyobb fesztiválok, mint például a Holtszezon, de költő énjének is feltettünk néhány kérdést, hiszen a közelmúltban verses kötete jelent meg… tegnap 16:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.