Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
18°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
18°C

Sergio Cabrera a futsalválogatott új szövetségi kapitánya

2023. április 18. 14:54 // Forrás: mlsz.hu
A magyar férfi futsalválogatott nemzetközileg elismert szakember irányításával folytatja a munkát, míg az eddigi kapitány, Turzó József az MLSZ futsalszakágának vezetőjeként az egész terület fejlődéséért, összehangolásáért lesz felelős – számolt be róla kedden az mlsz.hu.

Az mlsz.hu közleményében emlélekeztet, Sergio Cabrera jól ismeri a magyar futsalt és a válogatott keret játékosait, ugyanis 2017-től 2021-ig az MVFC Berettyóújfalu vezetőedzője volt, magyar bajnoki címet és Magyar Kupa-győzelmet szerzett csapatával. Legutóbb a spanyol Levante vezetőedzője volt, korábban hazáján kívül Franciaországban és Kuvatiban is dolgozott.

A nagypályás férfi és női labdarúgáshoz hasonlóan a futsalban is hosszú távú stratégiában gondolkodunk, amelynek koordinálását Turzó Józsefre bízzuk, aki a jövőben szakágvezetőként dolgozik a szövetségben 

– mondta a váltásról Barczi Róbert sportigazgató.

A kinevezéssel Turzó József szövetségi kapitányi pozíciója értelemszerűen megszűnik. A váltásról hónapokkal ezelőtt megszületett a döntés, a válogatottat irányító utódját már közösen választottuk ki. Azért esett Sergio Cabrerára a választásunk, mert kiváló szakmai tudása, pozitív személyisége és karaktere mellett jól ismeri a magyar futsalt, és éveken át sikeresen dolgozott Magyarországon.

Barczi Róbert sportigazgató, Sergio Cabrera szövetségi kapitány és Turzó József szakágvezető - Fotó: mlsz.huBarczi Róbert sportigazgató, Sergio Cabrera szövetségi kapitány és Turzó József szakágvezető - Fotó: mlsz.hu

Sergio Cabrera a hét elején Magyarországra érkezett, és a helyszínen tekintette meg a Magyarország-Belgium vb-pótselejtezőt, amelyet a magyar válogatott 4-3-ra megnyert ugyan, de a továbbjutást nem tudta kiharcolni.

Először is szeretném megköszönni a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, hogy engem kért fel a magyar válogatott irányítására 

– fogalmazott Sergio Cabrera.

A célom, hogy a Turzó József által elkezdett úton haladva, az irányításommal folytatódjon a magyar válogatott fejlődése, és egy győztes mentalitású csapatot alakítsunk ki. A hétfő világbajnoki pótselejtezőn is látszott, hogy csapatunk nagyon közel az európai élmezőnyhöz, képes gyors, dinamikus játékra, vagyis megvan benne a potenciál az előrelépésre. A meglévő keretre építve szeretnék új játékosokat beépíteni a csapatba, ebben sokat segít, hogy jól ismerem a magyar bajnokságot. Hiszek benne, hogy már rövid távon is javítani tudunk a csapat eredményességén.

Turzó József a hétfői mérkőzésen ült utoljára a kispadon szövetségi kapitányként, de a továbbiakban is a futsal fejlesztéséért fog dolgozni, mostantól azonban a stratégiai feladatok végrehajtása lesz a feladata.

Óriási megtiszteltetés, hogy Kozma Mihály örökségét átvéve, a szakágat irányítva folytathatom a munkámat. Eddig is a futsal fejlődéséért dolgoztam, mostantól a klubokkal is szorosan együttműködve azt kívánom elérni, hogy egységes, egymásra épülő utánpótlásképzés, és összehangolt klubmunka jellemezze. Bízom benne, hogy az eddigieknél eredményesebb magyar futsal alapjait rakjuk le a következő időszakban, melyhez az új szövetségi kapitánynak is sok sikert kívánok 

– fogalmazott Turzó József.

vehir.hu
Események
Sorozat
Férfi futsal felkészülési mérkőzés 2023/24
Hazai
Magyarország
Vendég
Svédország
Időpont
2023. október 9. 18:00
Helyszín
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok
Eredmény
2-2
részletek
Sorozat
Férfi futsal felkészülési mérkőzés 2023/24
Hazai
Magyarország
Vendég
Svédország
Időpont
2023. október 11. 16:45
Helyszín
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok
Eredmény
5-0
részletek
további cikkek
Ezüstérmes a Magyar Kupában az 1. FC Veszprém 1. Futsal Club Veszprém Ezüstérmes a Magyar Kupában az 1. FC Veszprém A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. 2024. május 12. 18:05 Döntős a futsal Magyar Kupában a Veszprém 1. Futsal Club Veszprém Döntős a futsal Magyar Kupában a Veszprém Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni (kezdés: 16.30) fináléban. 2024. május 11. 19:42 Sokat javíthat az idénye megítélésén a hétvégén az 1. FCV 1. Futsal Club Veszprém Sokat javíthat az idénye megítélésén a hétvégén az 1. FCV A hétvégén immáron nyolcadik alkalommal szerepelhet a futsal Magyar Kupa négyes döntőjében a 2021-es győztes Veszprém, amely a szombati (kezdés: 18.00) második elődöntőben a Maglóddal találkozik fővárosi Koltay Jenő Sportközpontban. 2024. május 10. 12:36 Két új játékos érkezését jelentette be az 1. FC Veszprém 1. Futsal Club Veszprém Két új játékos érkezését jelentette be az 1. FC Veszprém Hivatalossá vált, hogy Horváth Benedek és Lipl Noel nyártól Veszprémben folytatja pályafutását – jelentette be az 1. FCV pénteken délelőtt közösségi oldalán. 2024. május 10. 8:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.