Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rendkívül színes programmal készül a Bábművészeti Világtalálkozó

2023. április 18. 11:43
A Kabóca Bábszínház a 10. Színházi Olimpia keretén belül vesz részt a Bábművészeti Világtalálkozón, mely huszonnégy ország előadásait kínálja az érdeklődőknek, április kilenc és június harminc között.

Szőke Kavinszky András, a Kabóca Bábszínház igazgatója hétfő reggel sajtótájékoztató keretén belül közölte a részleteket. Mint kifejtette, mérföldkőnek számít, hogy a rendezvény keresztmetszetet mutat a kortárs bábművészetről. A nagy találkozásokról szóló olimpia Kabócát érintő része négy triolából egyet jelent: 12 városból összesen négyszer három város fog össze. A Pécs-Kaposvár-Veszprém kombó, vagyis a Dél-nyugati triola vezetője a királynék városa, vagyis a Kabóca Bábszínház.

Az előadásokon túl a rendezvény workshoppokkal, beszélgetésekkel igyekszik hidat képezni a bábszínház és az emberek között. A Színházi Olimpia bábjátékot érintő előadásai több mint háromszázról szólnak, ebből ötvenhárom külföldi, ötvenhét hazai, hét határon túli, ami huszonnégy országból és négy kontinensből áll össze.

Április huszonkettedikén a Bennem a létra című bábelőadást hozza el a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem a Kabóca Bábszínházba.

Gidófalvi ImolaGidófalvi Imola

A színes programkínálatban szerepel többek között a Marosvásárhelyi Ariel Bábszínház A csizmás kandúr című előadása, mely május huszonnyolcadikán a Színházkertben lesz megtekinthető.

Kispipi és Kisréce című előadásukat hozza el a Nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulata. Az előadás május tizenhetedikén a Kabóca Bábszínházban kétszer is látható lesz, tovább május tizenkilencedikén a Pannon Egyetemen, május huszadikán pedig a Színházkertben.

A sajtótájékoztatót követően betekinthettünk a Csókolom, hol a víz? című Mészáros Ágoston Jakab által rendezett előadásba, melyet Gidófalvi Imola játszik.

A további programokról itt olvashat. 

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Rangos elismerést kapott a Paszta Rangos elismerést kapott a Paszta Szeptember 21-24. között zajlott Komlón a IX. Komlói Amatőr Színházi Találkozó. A Komáromi Sándor vezette Paszta komoly sikerekkel tért haza. 2023. szeptember 28. 12:34 Olasz dallamokkal érkezett a Veszprémi Petőfi Színház legújabb bemutatója Olasz dallamokkal érkezett a Veszprémi Petőfi Színház legújabb bemutatója A Veszprémi Petőfi Színház huszonkilencedikén mutatta be az Anconai szerelmeseket, a Jászai Mari-díjas Forgács Péter rendezésében. Olaszország, Ancona, mámorító tavasz, szerelem, pikáns humor és gyönyörű örökzöld olasz dallamok – ezekkel a hívószavakkal invitálják a szórakozni vágyókat. 2023. szeptember 30. 11:42 A közönség támogatását kéri a Pannon Várszínház Pannon Várszínház A közönség támogatását kéri a Pannon Várszínház Bár az önkormányzat és az Európa Kulturális Főváros program is a színház mellett áll, most mégis a közönsége támogatására is szüksége van a teátrumnak, tették közzé a közösségi médiában. 2023. szeptember 21. 11:17 Színes konferencián mutatkozik be az MMA Veszprémi Munkacsoportja Színes konferencián mutatkozik be az MMA Veszprémi Munkacsoportja Szerda délután a VEAB székházban tartott sajtótájékoztatót Oberfrank Pál, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező és színházigazgató, a Magyar Művészeti Akadémia veszprémi munkacsoportjának elnöke, valamint a titkár, dr. Várszegi Tibor egyetemi adjunktus. Szeptember 23-án és 24-én egy nyilvános konferencián képviselteti magát minden művészeti tagozat. 2023. szeptember 14. 15:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.