Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rendkívül színes programmal készül a Bábművészeti Világtalálkozó

2023. április 18. 11:43
A Kabóca Bábszínház a 10. Színházi Olimpia keretén belül vesz részt a Bábművészeti Világtalálkozón, mely huszonnégy ország előadásait kínálja az érdeklődőknek, április kilenc és június harminc között.

Szőke Kavinszky András, a Kabóca Bábszínház igazgatója hétfő reggel sajtótájékoztató keretén belül közölte a részleteket. Mint kifejtette, mérföldkőnek számít, hogy a rendezvény keresztmetszetet mutat a kortárs bábművészetről. A nagy találkozásokról szóló olimpia Kabócát érintő része négy triolából egyet jelent: 12 városból összesen négyszer három város fog össze. A Pécs-Kaposvár-Veszprém kombó, vagyis a Dél-nyugati triola vezetője a királynék városa, vagyis a Kabóca Bábszínház.

Az előadásokon túl a rendezvény workshoppokkal, beszélgetésekkel igyekszik hidat képezni a bábszínház és az emberek között. A Színházi Olimpia bábjátékot érintő előadásai több mint háromszázról szólnak, ebből ötvenhárom külföldi, ötvenhét hazai, hét határon túli, ami huszonnégy országból és négy kontinensből áll össze.

Április huszonkettedikén a Bennem a létra című bábelőadást hozza el a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem a Kabóca Bábszínházba.

Gidófalvi ImolaGidófalvi Imola

A színes programkínálatban szerepel többek között a Marosvásárhelyi Ariel Bábszínház A csizmás kandúr című előadása, mely május huszonnyolcadikán a Színházkertben lesz megtekinthető.

Kispipi és Kisréce című előadásukat hozza el a Nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulata. Az előadás május tizenhetedikén a Kabóca Bábszínházban kétszer is látható lesz, tovább május tizenkilencedikén a Pannon Egyetemen, május huszadikán pedig a Színházkertben.

A sajtótájékoztatót követően betekinthettünk a Csókolom, hol a víz? című Mészáros Ágoston Jakab által rendezett előadásba, melyet Gidófalvi Imola játszik.

A további programokról itt olvashat. 

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Különleges, zenés gyerekelőadással készül a Kabóca Bábszínház 2024 tavaszán: a Piroska és a Farkas című operilla bemutatója 2024. május 11-én 16 órakor lesz a Deák Ferenc utca 13. szám alatt.  2024. április 16. 15:42 Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor Kossuth-díjas színész volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket a színésznek. A Veszprémhez szorosan kötődő művész életformájáról, többlakiságáról is mesélt, amelyről egy videós összeállítást is megtekinthetnek. tegnap 13:29 Élet és halál kérdése a színpadon Élet és halál kérdése a színpadon Anat Gov: Happy Ending című drámáját mutatja be pénteken a Veszprémi Petőfi Színház. Az onkológián játszódó történet saját elmúlásukkal szembesíti a szereplőket – és a nézőket. 2024. április 11. 21:54 VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja áprilisban Veszprémben! Petőfi Színház VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja áprilisban Veszprémben! 2024. április 19-20-21. között hetedik alkalommal várja az érdeklődő közönséget a Veszprémi Petőfi Színházban a szíveket, lelkeket feltöltő, aktuális problémákat a színház- és társművészetekkel feldolgozó, segítő, tükröt tartó Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja. 2024. április 10. 11:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.