Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új márkával, de a jól ismert tartalommal jelentkezünk a veszprémi médiában

2023. április 12. 22:29
A mai nappal egy új magazin tűnt fel Veszprém és a térség településeinek közösségi tereiben, valamint számos kávézóban és étteremben, hotelben. A Life&Style címlapján Vecsei H. Miklós, színművész tekint az olvasóra, fellapozva pedig még több érdekes helyi személlyel és az ő történetükkel lehet találkozni. Pont, mint az Ecoport magazinban eddig, amit mostantól Life&Style-ként kell keresni, továbbra is ingyenesen.

2023 nem csupán Veszprém városának és a veszprémieknek jelent fontos mérföldkövet az Európa Kulturális Fővárosa cím birtokában. Szerkesztőségünk által gondozott negyedéves magazin, az Ecoport több, mint harminc lapszám után új névvel folytatja eddigi útját a helyi sajtótermékek között, immáron, mint Life&Style.

Több, mint harminc lapszám és több, mint 700 cikk után elérkezettnek láttuk az időt, hogy az évek alatt egyre inkább bővülő és még szélesebb témaköröket felölelő magazinunk nevét hozzáigazítsuk ahhoz a színes és szerteágazó tartalomhoz, amivel olvasóink időről időre találkozhatnak: életmód, életstílus, gazdaság, kultúra, közélet…

Szerkesztőségünkben továbbra is valljuk, hogy Veszprém és a Bakony-Balaton térség megannyi olyan értéket rejt magában, amelyek érdemesek arra, hogy a nagyközönség is megismerje őket, illetve azok képviselőit. Éppen ezért a Life&Style magazinban továbbra is otthonunknak számító régió értékeit kutatjuk fel és mutatjuk be olvasóinknak, megújult külsőben, új lendülettel.

Első lapszámunkban rögtön Vecsei H. Miklóssal olvashatnak nagyinterjút. A fiatal színművész – aki több szálon is kötődik Veszprémhez – korát meghazudtoló bölcsességgel beszél a színművészetről, sikerekről, kudarcokról és olyan felismeréseiről, amiből bárki töltekezhet lelkileg.

Hasonlóan mély gondolatok hangoznak el dr. Gelencsér Andrással, a Pannon Egyetem rektorával készült interjúban is, igaz, vele egy másik témakört boncolgatunk, miszerint mennyi ideje van még az emberiségnek fenntartani jelenlegi életformáját, ha ilyen ütemben éljük fel a nyersanyagokat, és van-e egyáltalán alternatívánk?

Magazinunk hasábjain elkalauzoljuk olvasóinkat a csopaki borvidékre is, ahol egyedülálló helyi kezdeményezésként néhány borász létrehozta a Csopaki kódexet, egy olyan minőségi ismérvet, aminek, ha egy bor a birtokában van, az egyszerű fogyasztó is biztos lehet benne, hogy egy különleges és helyspecifikus nedűt fogyaszt.

Ahogy olvasóink megszokhatták, most sem maradhatnak ki azok a helyben élő és tevékenykedő személyek, akik munkájukkal olyan értékeket teremtettek, amelyek hozzájárulnak Veszprém sokszínűségéhez és kreativitásához. Ilyen a Hubert Parketta példája, amely családi vállalkozásként egy pincéből indult, útközben túlélte a gazdasági válságot, megerősödött, most pedig a cégvezetésben éppen egy generációváltás izgalmait élik meg, amibe Sári Attila, ügyvezető vezeti be olvasóinkat.

De, ha már sikertörténet, az irodalom és a filmek világából is hozunk kettő kiemelkedő helyi szereplőt. A balatonfüredi Karády Anna a füredi lány regénysorozat szerzője csupán pár éve pártolt át a jogi világból az irodalomba, azóta pedig töretlen a sikere regényeivel.

Nagy Kálmán, fiatal herendi filmrendezőre is büszke lehet a térség, hiszen fiatal kora ellenére Az utca másik vége című kisfilmjével már elnyerte a berlini FIRST STEPS AWARD díját is.

Az első Life&Style magazin hasábjain, valamint a Vehir.hu portálon velük, valamint számos másik izgalmas történettel találkozhatnak majd, amihez jó szórakozást kívánunk.

vehir.hu
további cikkek
Örömteli jóga, kitartó gyakorlás Örömteli jóga, kitartó gyakorlás Voltál már úgy, hogy elkezdesz jógázni és lehet, hogy az életkörülmények kapcsán vagy a veled történtek épp nem teszik lehetővé a rendszeres gyakorlást, aminek következtében kimarad egy rövidebb-hosszabb időszak, és lehet, hogy inkább feladod, vagy egyszerűen csak elmaradnak a gyakorlások…? Ezen kívül eljöhet az az idő, amikor a gyakorlás megvan, de nehéz nap mint nap elkezdeni, vágyat érezni, hogy a szőnyegre állj. 2023. július 17. 9:35 Reális célok az edzésben Reális célok az edzésben Ha szétnézel az interneten, rengeteg olyan tartalmat, videót, edzéstervet, étrendet stb. látsz, amelyek már 3, 6, 8 vagy 10 hét alatt csodát ígérnek. Duzzadó bicepszet, kockás hasizmot, izmos combokat és kőkemény popsikat. Kíméletlen diétákkal és edzésekkel talán még valóra is válhat belőle valami. De a szervezeted nem lesz hálás érte! 2023. július 17. 9:35 Éjszaka a szabad ég alatt Éjszaka a szabad ég alatt Ritkán érezhetjük magunkat annyira szabadnak, mint amikor egy szál hálózsákban a szabad ég alatt tölthetjük az éjszakát. A bivakolás és vadkempingezés megítélése és szabályozása eltérő Európában – hol megtűrik, hol kifejezetten támogatják. 2023. július 16. 21:46 Minden napra jut program a nyáron Minden napra jut program a nyáron Idén elmarad a külföldi vakáció? Sebaj! Az utószezon úgyis olcsóbb, addig meg rengeteg izgalmas esemény vár bennünket itthon is. Fesztiválról fesztiválra járhatunk, vagy csak úgy beugorhatunk egy lazulós estére a Balaton egyik kultikus helyén, s együtt fürdőzhetünk a naplementében zene, irodalom és finom falatok mellett. 2023. július 17. 9:35

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.