Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Új márkával, de a jól ismert tartalommal jelentkezünk a veszprémi médiában

2023. április 12. 22:29
A mai nappal egy új magazin tűnt fel Veszprém és a térség településeinek közösségi tereiben, valamint számos kávézóban és étteremben, hotelben. A Life&Style címlapján Vecsei H. Miklós, színművész tekint az olvasóra, fellapozva pedig még több érdekes helyi személlyel és az ő történetükkel lehet találkozni. Pont, mint az Ecoport magazinban eddig, amit mostantól Life&Style-ként kell keresni, továbbra is ingyenesen.

2023 nem csupán Veszprém városának és a veszprémieknek jelent fontos mérföldkövet az Európa Kulturális Fővárosa cím birtokában. Szerkesztőségünk által gondozott negyedéves magazin, az Ecoport több, mint harminc lapszám után új névvel folytatja eddigi útját a helyi sajtótermékek között, immáron, mint Life&Style.

Több, mint harminc lapszám és több, mint 700 cikk után elérkezettnek láttuk az időt, hogy az évek alatt egyre inkább bővülő és még szélesebb témaköröket felölelő magazinunk nevét hozzáigazítsuk ahhoz a színes és szerteágazó tartalomhoz, amivel olvasóink időről időre találkozhatnak: életmód, életstílus, gazdaság, kultúra, közélet…

Szerkesztőségünkben továbbra is valljuk, hogy Veszprém és a Bakony-Balaton térség megannyi olyan értéket rejt magában, amelyek érdemesek arra, hogy a nagyközönség is megismerje őket, illetve azok képviselőit. Éppen ezért a Life&Style magazinban továbbra is otthonunknak számító régió értékeit kutatjuk fel és mutatjuk be olvasóinknak, megújult külsőben, új lendülettel.

Első lapszámunkban rögtön Vecsei H. Miklóssal olvashatnak nagyinterjút. A fiatal színművész – aki több szálon is kötődik Veszprémhez – korát meghazudtoló bölcsességgel beszél a színművészetről, sikerekről, kudarcokról és olyan felismeréseiről, amiből bárki töltekezhet lelkileg.

Hasonlóan mély gondolatok hangoznak el dr. Gelencsér Andrással, a Pannon Egyetem rektorával készült interjúban is, igaz, vele egy másik témakört boncolgatunk, miszerint mennyi ideje van még az emberiségnek fenntartani jelenlegi életformáját, ha ilyen ütemben éljük fel a nyersanyagokat, és van-e egyáltalán alternatívánk?

Magazinunk hasábjain elkalauzoljuk olvasóinkat a csopaki borvidékre is, ahol egyedülálló helyi kezdeményezésként néhány borász létrehozta a Csopaki kódexet, egy olyan minőségi ismérvet, aminek, ha egy bor a birtokában van, az egyszerű fogyasztó is biztos lehet benne, hogy egy különleges és helyspecifikus nedűt fogyaszt.

Ahogy olvasóink megszokhatták, most sem maradhatnak ki azok a helyben élő és tevékenykedő személyek, akik munkájukkal olyan értékeket teremtettek, amelyek hozzájárulnak Veszprém sokszínűségéhez és kreativitásához. Ilyen a Hubert Parketta példája, amely családi vállalkozásként egy pincéből indult, útközben túlélte a gazdasági válságot, megerősödött, most pedig a cégvezetésben éppen egy generációváltás izgalmait élik meg, amibe Sári Attila, ügyvezető vezeti be olvasóinkat.

De, ha már sikertörténet, az irodalom és a filmek világából is hozunk kettő kiemelkedő helyi szereplőt. A balatonfüredi Karády Anna a füredi lány regénysorozat szerzője csupán pár éve pártolt át a jogi világból az irodalomba, azóta pedig töretlen a sikere regényeivel.

Nagy Kálmán, fiatal herendi filmrendezőre is büszke lehet a térség, hiszen fiatal kora ellenére Az utca másik vége című kisfilmjével már elnyerte a berlini FIRST STEPS AWARD díját is.

Az első Life&Style magazin hasábjain, valamint a Vehir.hu portálon velük, valamint számos másik izgalmas történettel találkozhatnak majd, amihez jó szórakozást kívánunk.

vehir.hu
további cikkek
Ha benézünk az étterem ablakán, a harmónia köszön vissza Life&Style Ha benézünk az étterem ablakán, a harmónia köszön vissza Aki vegán éttermet nyit, az nem csak egy új gasztronómiai vállalkozásba kezd. Valamiért az ilyen vendéglátóhelyeknek van egy semmi máshoz nem hasonlítható különleges, megnyugtató atmoszférája. Pláne akkor, ha a hely évszázados történelemmel bír, amiről mintha mesélnének a falak. Veszprém legújabb ilyen étterme pontosan ilyen. 2023. október 16. 13:19 A gyümölcs, ami pálinka akart lenni, de valami sokkal izgalmasabb lett Life&Style A gyümölcs, ami pálinka akart lenni, de valami sokkal izgalmasabb lett Eddig leginkább csak a hollywoodi filmekből ismertük azt a történetet, amikor a főhős egy elhibázott döntése miatt indulnak el a bonyodalmak, aztán kellő merészséggel ezekkel szembenéz, majd a végén bölcsebben, tapasztaltabban learatja a babérokat. Pedig a Balaton-felvidéki valóság is szül ilyen helyzeteket, de itt még mozgó vonatokról sem kell leugrálni hozzá, mint a filmekben, elég csak a gyümölcsösbe kisétálni. 2023. október 16. 13:11 Ősszel sem kell elbúcsúzni a természetes vitaminforrásoktól! Life&Style Ősszel sem kell elbúcsúzni a természetes vitaminforrásoktól! Legyen színpompás ősszel is a tányérod! 2023. október 16. 13:07 Fenntartható luxus a mindennapokban Life&Style Fenntartható luxus a mindennapokban Rybicska Nóra ékszerkészítő vállalkozása nem gyermekkori vágyálomból indult ki, és soha nem is volt az a nő, aki sportot űzött volna a szebbnél szebb ékszerek felhalmozásából. Az egyszerű, letisztult elegancia illik hozzá, az ékszerekben pedig az alkotó folyamat, az apró mechanikai részletek fogták meg. Az úton a férje segítségével indult el, aki tizenkilencre húzott lapot, és parfüm helyett fűrésszel és reszelővel lepte meg a feleségét a különböző ünnepeken. Nórával a drágakövek és egyéb anyagok eredetétől kezdve a karátszámon át igyekeztünk a legapróbb részletekig megbeszélni, hogy mitől válhat egyedivé egy olyan luxusékszer, ami fenntartható és még a mindennapokban is a megfizethető kategóriába esik. 2023. október 16. 13:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.