Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tavaszi bakancslista a szabadidő eltöltéséhez

2023. április 10. 20:12
2023-ban csak az nem talál magának programot, aki nem akar, mindenesetre ha még akadnának kétségek, adunk néhány támpontot.

Veszprém Blues Fesztivál

2023. április 13-16.
Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér, Expresszó, Papírkutya

A nemzetközi és a hazai kortárs blues szcéna legjobbjai, csaknem ötven koncert, több mint harmincöt fellépő, éjszakai jammelések, kiállítások, workshopok és beszélgetések: röviden összefoglalva erről szól majd az először jelentkező Veszprém Blues Fesztivál. Meg arról is, hogy a műfaj nemcsak poros westernek része, hanem bárki számára befogadható, élvezhető, nagyon is mai zene, amire mellesleg óriásikat lehet bulizni. A négy nap során olyan világszerte ismert fellépők bizonyítják ezt be, mint a The Rolling Stones lemezeiről ismert szájharmonikás Sugar Blue, a kortárs blues ikonjának számító Rick Estrin, Matt Schofield vagy éppen a hammond orgonista, Raphael Wressnig. 

Veszprémi Egyetemi Napok

2023. április 24-30.
Pannon Egyetem, Alsó és felső kampusz

1969-ben, fennállásának húsz éves évfordulóján a Pannon Egyetem (akkoriban Veszprémi Egyetem) nagyszerű ajándékkal örvendeztette meg magát: a Veszprémi Egyetemi Napokkal, amely aztán mintául szolgált minden más hazai egyetem diáknapjai számára is. Egy héten keresztül a szerepek felcserélődnek: a hallgatóból lesz a rektor, a professzorok meg beülnek az iskolapadba – de legalábbis levetik hivatali álarcukat. Az évente, majd kétévente megrendezett VEN a pandémia után tavaly tért vissza teljes pompájában, ám a kimaradt évet is pótolják az EKF apropóján: április végén tehát ismét hajnaltól pirkad, immár 30. alkalommal, a fesztiválként is funkcionáló rendezvény fellépői pedig már be is köszöntek: érkezik többek között a WellHello, Majka, Anna and The Barbies, a Kelemen Kabátban, Kowalsky meg a Vega és Azahriah is.

Fotó: Szegedi Kortárs Balett - Carmina BuranaFotó: Szegedi Kortárs Balett - Carmina Burana

TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivál

2023. május 15-21.
Hangvilla, Csermák Antal Zeneiskola, Pannon Egyetem, Veszprém Agóra

Más és más a nyelvünk, mégis értjük egymást. Hogyan lehetséges ez? A táncon keresztül. Hiszen annak a nyelve univerzális – tökéletes kapocs tehát nemzetközi kapcsolataink elmélyítéséhez. Vagy éppen olyan érzelmek, helyzetek megmutatására, ahol a szavak talán nem lennének elegek. Idén ráadásul 25 éves jubileumát ünnepli a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivál, melynek apropóján Veszprémbe látogat a francia Compagnie Parc, a belga Compagnie Belova-Iacobelli, a japán Hiroaki Umeda és a francia Baro d’evel is. Emellett fellép a FrenÁK Társulat, a Hodworks, a Szegedi Kortárs Balett, valamint Paár Julcsi és a Fitos Dezső Társulat is.

Bertalan Melinda

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.