Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Erre indulj, ha tojás helyett inkább tulipánt gyűjtenél húsvétkor

2023. április 8. 17:57
Évente több százezren látogatnak el a szélmalmok és tulipánok országába, hogy a világ leghíresebb virágoskertjében gyönyörködjenek. A tulipánláz néhány éve hazánkba is elért, azóta pedig sorra nyílnak a termelői kertek, ahol áprilisban színpompás tulipánágyások között sétálhatunk, illetve a szedd magad akció jegyében egy-egy csokorral is hazavihetünk a virágokból. Mutatjuk, merre induljatok a Dunántúlon, ha a hétvégén csokitojások helyett vagy mellé tulipánt is begyűjtenétek.

Kőröshegyi Levendulás

Magyarország legnagyobb virágoskertjében közel félmillió tulipán bontogatja szirmait, ezen felül az üzemeltetők ötvenezer nárciszhagymát is elültettek az ősszel. A tulipánokat kaspóban is meg lehet vásárolni hagymástul, illetve a szedd magad akció keretében 300 forint/szál áron szüretelhetők. A kutyabarát birtok 800 forintos belépő mellett látogatható, ahol fotósarok is várja az érdeklődőket, emellett a nyár kedvencét, a levendulát és levendulás termékeket is beszerezhetitek.

Tervezett nyitvatartás: április 8-10., 11., 13-14., 15-16-, 17-21., 22-23.

Fotó: Kőröshegyi Levendulás FacebookFotó: Kőröshegyi Levendulás Facebook

TulipGarden Balaton

Öt évvel ezelőtt holland mintára jött létre az ország első tulipános kert hálózata, a TulipGarden, melyhez ma már 13 kert tartozik. Az első ilyen a Balaton mellett, Szőlősgyörökön nyitotta meg kapuit, ahol idén már 110 ezer virág borítja a tájat. Az 50 fajtát bemutató mintakert részben a tulajdonosok ötleteket is adnak az otthoni rendezéshez. 18 év felett a belépő 600 forint, ami két szál tulipánnal levásárolható, és minden további szál tulipán is 300 forintba kerül.

Tervezett nyitvatartás: április 8., 10., 15-16., 22-23.

TulipGarden Csákvár

A Vértes túraösvényei és a Catherin’s Cottages elbűvölő vidéki házai mellett van még ok Csákvárra utazni: a Zöldhegyben helyezkedik el ugyanis az itteni TulipGarden, ahol nemcsak ötvenezer tulipán, illetve jácint és nárcisz várja a látogatókat, de a kertből a Velencei-hegység, az Etyeki-dombság, a Budai-hegység és a Zámolyi-medence teljes területe is megfigyelhető. Az 1000, illetve ünnepnapon 1500 forintos belépő mellé minden esetben 3 szál tulipán jár ajándékba, a virágok 300 forint/szál áron szüretelhetők.

Tervezett nyitvatartás: április 8., 10-11., 14-16., 19-23., 26-30., május 1., 3-7.

Fotó: TulipGarden Vát FacebookFotó: TulipGarden Vát Facebook

TulipGarden Vát

Szombathelytől egy karnyújtásnyira is találunk tulipános kertet, ahol ezen a hétvégén a tulipánszüret mellett tojásvadászatot és kézműves piacot is szerveznek a tulajdonosok. A hűvös idő miatt teljes virágzást most még nem ígérnek, a tulipán azonban így is szüretelhető, az 500 forintos belépőt pedig az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány javára ajánlják fel.

Tervezett nyitvatartás: április 8-10., 15-16., 22-23., 29-30., május 6-7.

TulipGarden Győrladamér

A hálózathoz utolsóként csatlakozott győrladaméri kertészetben második alkalommal tartanak szedd magad vásárt: összesen 34 fajta tulipán 65 ezer hagymája biztosított ehhez. A szintén állatbarát területen emellett a húsvéti hétvégén környékbeli termelők portékáit is meg lehet vásárolni (többek között házi lekvárokat, savanyúságokat, kézműves ajándékokat), illetve jó idő esetén a gyerekeket kerti játékok, hinta, csúszda és akár légvár is várja.

Tervezett nyitvatartás: április 8., 10, 12., 15-16., 19, 22-23., 26., 29-30., május 3., 6-7.

Fotó: TulipGarden Győrladamér FacebookFotó: TulipGarden Győrladamér Facebook

Kincsek Völgye

A bálványosi meditációs központ pár éve tulipánszüreteket is tart, ráadásul itt a tulipán ültetvény is külön extrát tartogat, ugyanis egy mandalát formáz, amin belül különféle színekben pompázik a tulipán. Idén már összesen 50 ezer hagymát ültettek el a tulajdonosok, de nárciszok is bontogatják a szirmaikat. Ha erre jártok, érdemes betérni egy meleg italra is a TeAkincs Teaházba, vagy egy smoothiera, limonádéra, egészséges süteményre és pohárkrémre, de az itteni jurtába és a gyümölcsfaültetvénybe is bekukkanthattok.

Tervezett nyitvatartás: április 8-9., 13-15., 20-23., 27-30., május 1.

Fontos! Az időjárás nagyban alakíthatja a tulipánok virágzását és a nyitvatartást, így indulás előtt mindenképpen tájékozódjatok a kertészetek Facebook-oldalain is.

Bertalan Melinda
további cikkek
Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. tegnap 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47 Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken 2024. augusztus 1-3. között ismét sokszínű zenei élményekbe borul a Balaton-felvidéki jazzfalu: 12. alkalommal rendezik meg a már nemzetközi hírű butikfesztivál, a Paloznaki Jazzpikniket. 2024. április 17. 17:07 Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Különleges, zenés gyerekelőadással készül a Kabóca Bábszínház 2024 tavaszán: a Piroska és a Farkas című operilla bemutatója 2024. május 11-én 16 órakor lesz a Deák Ferenc utca 13. szám alatt.  2024. április 16. 15:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.