Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Az EFOTT-ra készülve szerveztek játékos napot az egyetemen

2023. április 6. 13:52
Pecsétgyűjtő játékot szerveztek szerdán a Pannon Egyetemen az EFOTT-tal karöltve abból az alkalomból, hogy az országos fesztiválnak és találkozónak idén nyáron a veszprémi egyetem lesz a házigazdája.

Az öt állomásból álló feladatsort nyolc csapat – a VEN-csapatok és négy kari közösség – teljesítette szerda délután. A csapatok az egyetem aulájától egy rövid megnyitót követően indultak útnak. 

Itt Csillag Zsolt, az intézmény kancellárja köszöntötte az egybegyűlteket. Mint mondta, a Pannon Egyetem a kutatások és a képzések terén is előkelő helyet foglal el a rangsorokban, de bulizásban a veszprémi hallgatók hagyományosan vezető helyen állnak, hiszen 1969-ben az országban először itt szerveztek egyetemi napokat – a VEN idén már a harmincadik alkalommal szólítja meg a fiatalokat a hónap végén. 

Ovádi Péter parlamenti képviselő, a Pannon Egyetem egykori hallgatója hangsúlyozta: nagyszerű év ez a Veszprémben tanuló fiatalok számára, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa program, a VEN és az EFFOT is őket szólítja meg. 

Az EFOTT házigazdájaként a Pannon Egyetem az EFOTT pályázatban is bemutatott értékek mentén szervezi az április 5-i pecsétgyűjtő játékot: közösség, kultúra, digitalizáció, fenntarthatóság és sport. A nap a felső kampuszon közös feladattal és egy chillezős beszélgetéssel zárult. 

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.