Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az EFOTT-ra készülve szerveztek játékos napot az egyetemen

2023. április 6. 13:52
Pecsétgyűjtő játékot szerveztek szerdán a Pannon Egyetemen az EFOTT-tal karöltve abból az alkalomból, hogy az országos fesztiválnak és találkozónak idén nyáron a veszprémi egyetem lesz a házigazdája.

Az öt állomásból álló feladatsort nyolc csapat – a VEN-csapatok és négy kari közösség – teljesítette szerda délután. A csapatok az egyetem aulájától egy rövid megnyitót követően indultak útnak. 

Itt Csillag Zsolt, az intézmény kancellárja köszöntötte az egybegyűlteket. Mint mondta, a Pannon Egyetem a kutatások és a képzések terén is előkelő helyet foglal el a rangsorokban, de bulizásban a veszprémi hallgatók hagyományosan vezető helyen állnak, hiszen 1969-ben az országban először itt szerveztek egyetemi napokat – a VEN idén már a harmincadik alkalommal szólítja meg a fiatalokat a hónap végén. 

Ovádi Péter parlamenti képviselő, a Pannon Egyetem egykori hallgatója hangsúlyozta: nagyszerű év ez a Veszprémben tanuló fiatalok számára, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa program, a VEN és az EFFOT is őket szólítja meg. 

Az EFOTT házigazdájaként a Pannon Egyetem az EFOTT pályázatban is bemutatott értékek mentén szervezi az április 5-i pecsétgyűjtő játékot: közösség, kultúra, digitalizáció, fenntarthatóság és sport. A nap a felső kampuszon közös feladattal és egy chillezős beszélgetéssel zárult. 

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
A Bátrak Ligája keretein belül mérkőztek meg a fiatalok A Bátrak Ligája keretein belül mérkőztek meg a fiatalok Szerdán a Március 15. úti Sportcsarnok küzdő fiataloktól zengett, akik a Honvédelmi Sportszövetség által életre hívott Bátrak Ligáján vetélkedtek. Az eseményen több általános iskola mintegy száz tanulója versengett. tegnap 22:37 A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.