Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megkezdődött az izzók szétosztása az ingyenes LED-csereprogram keretében

2023. április 4. 20:58
Veszprém önkormányzata a CYEB Energiamegoldások Kft.-vel együttműködési megállapodást kötött azért, hogy a veszprémi lakosság is részt tudjon venni a cég által elindított LED-csereprogramban.

Brányi Mária alpolgármester a kedd délutáni sajtóeseményen elmondta: 2541 veszprémi háztartás regisztrált a programba, akik részére több mint harmincezer izzót biztosít a Cyeb Kft.

Brányi Mária, alpolgármesterBrányi Mária, alpolgármester

Az alpolgármester kiemelte: a program sikere, hogy így 60 millió forintnyi támogatást fordíthatnak a háztartásokra, és ezzel a veszprémi otthonok energetikailag is korszerűbbé válnak.

A héten kezdődött meg a csomagok szétosztása a lakosság számára, amelyeket az egykori okmányiroda épületében vehetnek át. Átlagosan 10-15 db izzót kapnak az igénylők, melyek számát az éves áramfogyasztás, valamint a fogyasztó otthonában található izzók száma, és használati ideje alapján számolt ki a támogató cég rendszere a regisztráció során.

A LED-izzó használatával jelentős csökkenés érhető el a villanyszámlában, tízéves élettartamának köszönhetően sokkal kevesebb hulladékot termel használója, mint a hagyományos izzókkal.

Az önkormányzat szeretné a projektet folytatni, terveik szerint késő ősszel indul újból útnak az ingyenes programra történő regisztráció.

Balogh Dóra
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.