Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
24°C
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
24°C

'Egyirányú kétirányú' Veszprémben?

2023. április 5. 22:20
Egy KRESZ-anomáliára hívta fel a figyelmünket egyik kollégánk, amit Veszprémben szúrt ki, egészen pontosan a Hóvirág utcában.

A képen látható autó éppen megérkezik az „egyirányú utca” táblához, csak éppen fordított irányból, azaz szabálytalanul, hiszen a Hóvirág utca (pontosabban a Simonyi iskola Hóvirág utcai bejárata előtti garázssoros utcarészről van szó) elején ott kellene állnia egy „behajtani tilos” táblának, ám ott nincs ilyen.

"Behajtani tilos" tábla sehol"Behajtani tilos" tábla sehol

Így tehát, ha az autós fentről hajtott be, a garázsok felől, akkor jóhiszeműen, a KRESZ szabályainak megfelelően tette ezt, közben mégis belesodródott önhibáján kívül a szabálytalanságba.

Itt viszont az "egyirányú utca" tábla összetéveszthetetlenItt viszont az "egyirányú utca" tábla összetéveszthetetlen

Szerkesztőségünkben minden jogosítvánnyal rendelkező kollégával elemeztük a szituációt, de hogy egészen biztosak legyünk abban, hogy valóban egy ellentmondásos KRESZ-helyzettel állunk szemben, megkértük Tímár Péter autóvezető-oktatót, a Tímár Autóiskola vezetőjét, hogy erősítse meg vagy oszlassa el a gyanúnkat.

Ő utóbbit igazolta vissza, azaz valóban egy „kétirányú egyirányú” utcáról van szó, ami viszont nem szerepel hivatalosan a KRESZ-ben.

Arról nem is beszélve, hogy aki hasonló módon hagyja el a kunkort, mint a képen látható autós, az akár balra, a Hóvirág utcán felfelé is elindulhat, hiszen nincs kötelező haladási irányt jelző tábla, így az óvatlan autós belép a végig egyirányú Hóvirág utcának egy KRESZ szerinti "légüres" 50 méteres szakaszára (a  Viktor Hugó utca kereszteződéséig), ahol bárki jöhet szembe.

vehir.hu
további cikkek
Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján Pannon Egyetem Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján Egy egészséges ember pulzusa nyugalmi állapotban percenként 60-100, ez izgalmi helyzetben akár 120-140 szívdobbanás is lehet. Szerda este a Gyárkertben sok tinédzsernek kúszott fel a szívverése erre a szintre és nem csak azért, mert a színpadra Magyarország jelenleg egyik legnépszerűbb csapatát, a Valmart várták. Nem sokkal este nyolc óra után megérkeztek az első SMS-ek a telefonokra, hogy sikerültek-e az egyetemi felvételek. A Pannon Egyetem erre az alkalomra szervezte meg Pont Ott Partiját, hogy a tizennyolcévesek együtt élhessék át ezeket a pillanatokat. ma 11:59 Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási ponthatárokat Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási ponthatárokat Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. tegnap 20:15 Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Kékszalag Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Megóvhatta volna a Kékszalag végeredményét a második helyen befutó Prospex-Delta, végül a vitorláscsapat vezetője és kormányosa a csapat többi tagjának véleményével ellentétesen nem tette ezt meg, így a Fifty-Fifty megtarthatta győzelmét. Lichtenberger Attila a Prospex-Delta vezetője az Indexnek beszélt hosszan arról, hogy milyen szabálytalanságot követett el a győztes hajó és végül ők miért nem éltek az óvással. A Prospex-Delta kormányosa egyébként a veszprémi dr. Kaiser Kristóf, akivel korábban mi is készítettünk interjút. 2024. július 23. 17:12 Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt állatvédelem Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt Szó sincs arról, hogy végleg bezárna a Veszprémi Állatkórház, csupán más lesz az üzemeltetője, aki vállalta, hogy néhány hónap alatt felújítja az épületet, hogy aztán ismét kinyithasson rendelőként. Megkerestük az új üzemeltetőt, dr. Pásztor Istvánt, hogy többet megtudjunk a részletekről. 2024. július 23. 10:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.